„Świadczenie usługi cateringowej wraz z dowozem i obsługą” dla Projektu pn.: „„Wsparcie w codzienności - usługi społeczne w miejscu zamieszkania i społeczności lokalnej 4 powiatów FST”
Notice description
Powstaje w kontekście projektu:
FEDS.09.01-IP.02-0028/23 - Wsparcie w codzienności - usługi społeczne w miejscu zamieszkania i społeczności lokalnej 4 powiatów FST
Zapytanie ofertowe w ramach projektu
„Wsparcie w codzienności - usługi społeczne w miejscu zamieszkania i społeczności lokalnej 4 powiatów FST”
Postępowanie o udzielenie zamówienia pn. „Świadczenie usługi cateringowej wraz z dowozem i obsługą”
I. ZAMAWIAJĄCY:
OPTIMAL SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA
ul. ul. Jacka Malczewskiego 22, 58-309 Wałbrzych
Telefon: 71 789 92 15
E-mail: biuro@optimal.walbrzych.pl
Adres strony WWW: www.optimal.walbrzych.pl
NIP: 8971793786
II. TRYB UDZIELANIA ZAMÓWIENIA:
Zamówienie powyżej 80 tys. PLN netto oraz nie przekraczające progi unijne dla dostaw i usług, zostanie udzielone zgodnie z zasadą konkurencyjności na podstawie: Wytyczne dotyczące kwalifikowalności wydatków na lata 2021-2027 (MFiPR/2021-2027/9) (zwane dalej Wytyczne)
III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
Numer kodu CPV Nazwa
55321000-6 usługi przygotowywania posiłków
55520000-1 usługi dostarczania posiłków
55521200-0 usługi dowożenia posiłków
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej (obiad dwudaniowy) dla 56 osób potrzebujących wsparcia w codziennym funkcjonowaniu w okresie od 08.2025 roku do 31.08.2026r., z dowozem i obsługą dla Uczestników Projektu (zw. dalej UP).
2. Usługa dostarczania obiadów do poszczególnych miejsc zamieszkania UP, tj. na terenie obszaru objętego FST - subregion wałbrzyski (powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, świdnicki, ząbkowicki) w dni robocze w tygodniu dla . Wyżywienie 56 osób przez wskazany powyżej okres co orientacyjnie daje 13 664 obiadów łącznie. Rozkład poszczególnych dowozów do miejsc docelowych będzie zmienny, w zależności od zrekrutowanych Uczestników. Oferta musi uwzględniać ryzyko związane z odległościami dla zrealizowania pełnej dostawy. Na dzień przeprowadzanego postępowania Zamawiający nie dysponuje jeszcze listą Uczestników Projektu, a w trakcie realizacji całego zamówienia lista ta będzie ulegać zmianie.
3. Usługa obejmuje dostarczenie obiadów w dni robocze (5 dni w tygodniu) i na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego dla jednocześnie, maksymalnie 56 osób dorosłych, ze świeżych produktów, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach.
4. Zestawy obiadowe będą dostarczane pod wskazane adresy pomiędzy godzinami 12:00 a 14:00. W przypadku opóźnień w dostawach posiłków Zamawiający przewiduje kary umowne.
5. Wykonawca do każdego posiłku wchodzącego w skład zestawu obiadowego zapewni napoje do każdego posiłku np. /kompot/woda/sok - co najmniej 250 ml, maksymalnie 500 ml na osobę. Każdy posiłek będzie dostarczony w ekologicznych opakowaniach jednorazowych.
6. Posiłki będą przygotowane w oparciu o indywidualny jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez Zamawiającego i uwzględniać będzie następujące wymogi:
Posiłki oraz napoje dla uczestników projektu powinny uwzględniać diety z klasyfikacji diet a także diety specjalistyczne nie ujęte w klasyfikacji diet,
a) posiłki nie mogą być przygotowywane z produktów głęboko -mrożonych, produktów instat,
b) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać,
c) obiady powinny być przygotowane z zachowaniem proporcji miedzy wartością odżywczą a objętością pożywienia jak również urozmaicane pod względem produktów,
d) obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania oraz napoju,
e) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i na własny koszt oraz odpowiada za podanie posiłków,
7. Transport potraw do miejsca przeznaczenia, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi. Środki transportu, którymi przewożone są posiłki, muszą być do tego celu przystosowane oraz muszą posiadać dokumenty warunkujące to dopuszczenie.
8. Zamawiający w razie wystąpienia konieczności, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych (np. posiłki wegetariańskie, wegańskie, diety itp.). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednia ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób. Na tej samej zasadzie będzie przekazywał informację dotyczącą potencjalnej zmiany osób i adresów.
9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu ekologicznych opakowaniach jednorazowych.
10. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12-stej jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany a w razie potrzeby skorygowany przez Zamawiającego i dostosowany do potrzeb osób starszych, z uwzględnieniem wymogów żywieniowych w zakresie schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego.
11. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi.
12. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania, przechowywania próbek produkowanych posiłków zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (DZ.U. nr 80 poz. 545) i innymi obowiązującymi aktami.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków:
• zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C),
• II danie - temperatura 65°C (+/-3°C),
UWAGA:
Zamawiający oświadcza, iż termin wykonania zamówienia oraz ilość posiłków może ulec zmianie. W szczególności zmianie może ulec data początkowa dostarczania posiłków.
MIEJSCE REALIZACJI
Powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, świdnicki, ząbkowicki.
Termin realizacji zamówienia: od daty wskazanej w umowie, przez 28 miesięcy.
Orientacyjnie od sierpnia 2025 r. do 31.08.2026 r.
Potencjalni Wykonawcy mogą za pośrednictwem funkcjonalności Bazy Konkurencyjności zadawać pytania do treści zamówienia. Zamawiający obowiązany będzie udzielić wykonawcy wyjaśnień, jedynie w przypadku gdy takie pytanie zostanie złożone do zamawiającego nie później niż na 3 dni przed upływem terminu składania ofert.
Załącznikiem do niniejszego Ogłoszenia jest Zapytanie ofertowe i wszystkie informacje w nim zawarte należy czytać łącznie i traktować jako uzupełnienie
Okres gwarancji: nie dotyczy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: dolnośląskie, Powiat: Wałbrzych, Gmina: Wałbrzych, Miejscowość: Wałbrzych
FEDS.09.01-IP.02-0028/23 - Wsparcie w codzienności - usługi społeczne w miejscu zamieszkania i społeczności lokalnej 4 powiatów FST
Zapytanie ofertowe w ramach projektu
„Wsparcie w codzienności - usługi społeczne w miejscu zamieszkania i społeczności lokalnej 4 powiatów FST”
Postępowanie o udzielenie zamówienia pn. „Świadczenie usługi cateringowej wraz z dowozem i obsługą”
I. ZAMAWIAJĄCY:
OPTIMAL SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA
ul. ul. Jacka Malczewskiego 22, 58-309 Wałbrzych
Telefon: 71 789 92 15
E-mail: biuro@optimal.walbrzych.pl
Adres strony WWW: www.optimal.walbrzych.pl
NIP: 8971793786
II. TRYB UDZIELANIA ZAMÓWIENIA:
Zamówienie powyżej 80 tys. PLN netto oraz nie przekraczające progi unijne dla dostaw i usług, zostanie udzielone zgodnie z zasadą konkurencyjności na podstawie: Wytyczne dotyczące kwalifikowalności wydatków na lata 2021-2027 (MFiPR/2021-2027/9) (zwane dalej Wytyczne)
III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
Numer kodu CPV Nazwa
55321000-6 usługi przygotowywania posiłków
55520000-1 usługi dostarczania posiłków
55521200-0 usługi dowożenia posiłków
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej (obiad dwudaniowy) dla 56 osób potrzebujących wsparcia w codziennym funkcjonowaniu w okresie od 08.2025 roku do 31.08.2026r., z dowozem i obsługą dla Uczestników Projektu (zw. dalej UP).
2. Usługa dostarczania obiadów do poszczególnych miejsc zamieszkania UP, tj. na terenie obszaru objętego FST - subregion wałbrzyski (powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, świdnicki, ząbkowicki) w dni robocze w tygodniu dla . Wyżywienie 56 osób przez wskazany powyżej okres co orientacyjnie daje 13 664 obiadów łącznie. Rozkład poszczególnych dowozów do miejsc docelowych będzie zmienny, w zależności od zrekrutowanych Uczestników. Oferta musi uwzględniać ryzyko związane z odległościami dla zrealizowania pełnej dostawy. Na dzień przeprowadzanego postępowania Zamawiający nie dysponuje jeszcze listą Uczestników Projektu, a w trakcie realizacji całego zamówienia lista ta będzie ulegać zmianie.
3. Usługa obejmuje dostarczenie obiadów w dni robocze (5 dni w tygodniu) i na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego dla jednocześnie, maksymalnie 56 osób dorosłych, ze świeżych produktów, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach.
4. Zestawy obiadowe będą dostarczane pod wskazane adresy pomiędzy godzinami 12:00 a 14:00. W przypadku opóźnień w dostawach posiłków Zamawiający przewiduje kary umowne.
5. Wykonawca do każdego posiłku wchodzącego w skład zestawu obiadowego zapewni napoje do każdego posiłku np. /kompot/woda/sok - co najmniej 250 ml, maksymalnie 500 ml na osobę. Każdy posiłek będzie dostarczony w ekologicznych opakowaniach jednorazowych.
6. Posiłki będą przygotowane w oparciu o indywidualny jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez Zamawiającego i uwzględniać będzie następujące wymogi:
Posiłki oraz napoje dla uczestników projektu powinny uwzględniać diety z klasyfikacji diet a także diety specjalistyczne nie ujęte w klasyfikacji diet,
a) posiłki nie mogą być przygotowywane z produktów głęboko -mrożonych, produktów instat,
b) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać,
c) obiady powinny być przygotowane z zachowaniem proporcji miedzy wartością odżywczą a objętością pożywienia jak również urozmaicane pod względem produktów,
d) obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania oraz napoju,
e) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i na własny koszt oraz odpowiada za podanie posiłków,
7. Transport potraw do miejsca przeznaczenia, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi. Środki transportu, którymi przewożone są posiłki, muszą być do tego celu przystosowane oraz muszą posiadać dokumenty warunkujące to dopuszczenie.
8. Zamawiający w razie wystąpienia konieczności, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych (np. posiłki wegetariańskie, wegańskie, diety itp.). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednia ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób. Na tej samej zasadzie będzie przekazywał informację dotyczącą potencjalnej zmiany osób i adresów.
9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu ekologicznych opakowaniach jednorazowych.
10. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12-stej jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany a w razie potrzeby skorygowany przez Zamawiającego i dostosowany do potrzeb osób starszych, z uwzględnieniem wymogów żywieniowych w zakresie schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego.
11. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi.
12. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania, przechowywania próbek produkowanych posiłków zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (DZ.U. nr 80 poz. 545) i innymi obowiązującymi aktami.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków:
• zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C),
• II danie - temperatura 65°C (+/-3°C),
UWAGA:
Zamawiający oświadcza, iż termin wykonania zamówienia oraz ilość posiłków może ulec zmianie. W szczególności zmianie może ulec data początkowa dostarczania posiłków.
MIEJSCE REALIZACJI
Powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, świdnicki, ząbkowicki.
Termin realizacji zamówienia: od daty wskazanej w umowie, przez 28 miesięcy.
Orientacyjnie od sierpnia 2025 r. do 31.08.2026 r.
Potencjalni Wykonawcy mogą za pośrednictwem funkcjonalności Bazy Konkurencyjności zadawać pytania do treści zamówienia. Zamawiający obowiązany będzie udzielić wykonawcy wyjaśnień, jedynie w przypadku gdy takie pytanie zostanie złożone do zamawiającego nie później niż na 3 dni przed upływem terminu składania ofert.
Załącznikiem do niniejszego Ogłoszenia jest Zapytanie ofertowe i wszystkie informacje w nim zawarte należy czytać łącznie i traktować jako uzupełnienie
Okres gwarancji: nie dotyczy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: dolnośląskie, Powiat: Wałbrzych, Gmina: Wałbrzych, Miejscowość: Wałbrzych
Time limit for receipt of tenders
Wed Aug 06 21:59:59 GMT 2025
Location
Kraj: Polska, Województwo: dolnośląskie, Powiat: Wałbrzych, Gmina: Wałbrzych, Miejscowość: Wałbrzych
Category assortment
Catering services
Food services
Food services
Buyer details
OPTIMAL SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA
Jacka Malczewskiego 22
58-309 Wałbrzych
Województwo: dolnośląskie
Kraj: Polska
NIP: 8971793786
Jacka Malczewskiego 22
58-309 Wałbrzych
Województwo: dolnośląskie
Kraj: Polska
NIP: 8971793786