Zapytanie ofertowe nr 4/SW/2025 w ramach projektu; “RÓŻNE DROGI DO RÓWNOŚCI – RYNEK RÓWNYCH SZANS” na wykonawcę, który zapewni salę i wyżywienie.

Notice description

Powstaje w kontekście projektu:
FEWP.06.03-IP.01-0056/23 - RÓŻNE DROGI DO RÓWNOŚCI – RYNEK RÓWNYCH SZANS

Przedmiotem niniejszego postępowania jest usługa zapewnienia przez Wykonawcę:
1. wyżywienia,
2. sal na warsztaty wdrożeniowe

Projekt realizowany jest na terenie CAŁEGO WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO.
Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia sali i wyżywienia dla uczestników warsztatów wdrożeniowych modelu polityki równych szans kobiet i mężczyzn.

Zamawiający wymaga, aby sale wraz z budynkiem (piętrem), na którym będą odbywały się warsztaty były dostępne dla osób z niepełnosprawnościami. Dostępność pomieszczeń powinna zostać zapewniona zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi zasad równościowych w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027, w szczególności załącznikiem nr 2 standardami dostępności.

Szczegóły dotyczące zapewnienia sal:
1. Czas trwania: 15 dni x 8 h dydaktycznych + przerwy, czyli łącznie 7 godzin zegarowych
2. Liczba uczestników: średnio 12 osób + trener/trenerka.
3. Liczba godzin zapewnienia sali: 15 dni x 8 h dydaktycznych + przerwy, czyli łącznie 7 godzin zegarowych
4. Miejsce realizacji: Wielkopolska

SALA
Sala warsztatowa, powinna zawierać:
 odpowiednią liczbę stołów mobilnych i krzeseł z miękkimi obiciami z możliwością dowolnej aranżacji ich ustawienia (w tym ustawienie stołów w podkowę) dla średnio 12 uczestników i trenera,
 sala musi być ogrzewana, cicha, niedzielona, klimatyzowana/posiadająca system wentylacji, wyposażona w niezbędny sprzęt: projektor multimedialny z ekranem lub tablicę, bezpłatny dostęp do Internetu bezprzewodowego (sieć Wi-Fi),
 sala powinna posiadać okna z naświetleniem naturalnym i dodatkowo oświetlenie sztuczne górne, powinna istnieć możliwość zaciemnienia pomieszczenia dla zapewnienia komfortu pracy trenerowi oraz uczestnikom,
 powierzchnia sali nie powinna być mniejsza niż 30 m2 i nie większa niż 80 m2. Sala nie może być zlokalizowana w piwnicy lub suterenie, ani na poddaszu, dodatkowo sala musi spełniać warunki umożliwiające przeprowadzenie dynamicznych części warsztatu (praca w grupach, przy użyciu rekwizytów),
 stanowiska nie mogą być ustawione w bezpośredniej bliskości klimatyzatora (lub innego urządzenia chłodzącego) ani rzutnika,
 Wykonawca zapewni możliwość wygodnego powieszenia okrycia wierzchniego przez uczestników w sali bądź pomieszczeniu odpowiednio zabezpieczonym, w tym przed dostępem osób trzecich,
 Budynek, w którym jest sala musi być dostępny dla osób z niepełnosprawnościami w tym wyposażone w odpowiednie podjazdy, windy, zapewnienie szatni lub wieszaków na kurtki,
 zaplecze higieniczno-sanitarne będzie znajdowało się w bezpośredniej bliskości sali
 zapewniona zostanie toaleta dostępna dla osób z niepełnosprawnością, a także oddzielna męska i damska.
 ze względu na konieczność przygotowania sali do warsztatów Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość dostępu do sali na 1 godzinę przed i po warsztacie.
 Wykonawca zapewni możliwość oznakowania miejsca realizacji warsztatu odpowiednią tabliczką zawierającą informację o współfinansowaniu projektu ze środków Funduszy Europejskich dla Wielkopolski.
 Lokalizacja:
 obiekt musi znajdować się w odległości nie większej niż 5 km od Dworca Głównego PKP w miejscowości, gdzie zostanie zrekrutowana grupa, mierzonej według najkrótszej trasy drogowej wyznaczonej na mapach Google. Odległość ta będzie weryfikowana poprzez wprowadzenie lokalizacji obiektu oraz Dworca PKP w narzędzie Google Maps, przy założeniu, że trasa jest przejezdna zgodnie z normalnym ruchem drogowym i/lub,
 obiekt musi mieć dogodny dojazd komunikacją publiczną z Dworca PKP, w miejscowości, gdzie zostanie zrekrutowana grupa z czasem podróży nieprzekraczającym 20 minut.
WAŻNE:
Sale warsztatowe powinny być zadbane i czyste. Wizualna strona powinna być zbliżona do sal, które oferują obiekty 3 gwiazdkowe i centra konferencyjno-szkoleniowe. Zamawiający zastrzega, aby przed dokonaniem rezerwacji sali szkoleniowej Wykonawca przedłożył szczegółowe informacje nt. standardu sal, np. w postaci zdjęć.

WYŻYWIENIE

Szczegóły dotyczące zapewnienia wyżywienia
1. Czas trwania każdego warsztatu: 8 h dydaktycznych + przerwy, łącznie 7 h zegarowych
2. Liczba dni warsztatów: 48 dni
3. Liczba uczestników 48 dni x 13 osób, łącznie 624 osób
4. Miejsce realizacji: wielkopolska
5. Termin realizacji warsztatów zostanie przekazany Wykonawcy na 5 dni przed planowanym spotkaniem. Zamawiający zastrzega, że grupy mogą pracować równolegle tego samego dnia, czyli jednego dnia mogą pracować równolegle 3 grupy w różnych miejscowościach Wielkopolski.

Wyżywienie dla każdego z uczestników obejmuje:
a. całodniowy serwis kawowy odpowiadający następującym kryteriom, przy czym kryteria liczone są dla jednego uczestnika szkolenia i na jeden dzień warsztatu:
 skład: gorąca kawa i herbata serwowane w termosach lub z ekspresu, woda i naturalne soki podane w szklanych dzbankach oraz ciastka i owoce,
 kawa i herbata muszą być przygotowane w ilości minimum 450 ml na osobę,
 ciastka i owoce muszą być przygotowane w ilości minimum 250g na osobę,
 do kawy i herbaty muszą być podane cukier, cytryna i śmietanka/mleko (mleko zwykłe oraz mleko roślinne),
 woda i naturalne soki muszą być przygotowane w ilości minimum 450 ml na osobę,
 jest dostępny na 30 minut przed rozpoczęciem warsztatów, przez cały dzień, aż do ich zakończenia. Serwis kawowy musi być zorganizowany w pobliżu sali (wówczas odpowiednio oznakowany i zabezpieczony, do dyspozycji wyłącznie grupy szkoleniowej), w której będzie odbywało się szkolenie lub bezpośrednio w sali.
b. obiady dwudaniowy (zupa, danie główne) odpowiadające następującym kryteriom:
 zupa, porcja o wielkości min. 350 ml na osobę,
 produkty białkowe, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso lub ryba) o masie minimum 150g na osobę,
 dodatki w postaci: ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu o masie minimum 200g na osobę,
 dodatki warzywne: surówka lub warzywa gotowane o masie minimum 100g na osobę,
 napój: woda minimum 250 ml.
W przypadku obecności na warsztatach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (wegetarianizm, alergie pokarmowe), Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich posiłek.
Obiad dwudaniowy obejmuje przygotowanie posiłków porcjowanych, a przed warsztatem Wykonawca prześle Zamawiającemu propozycję 3 różnych menu do wyboru, spośród których, Zamawiający wybierze jedną propozycję w terminie do 2 dni kalendarzowych przed dniem warsztatu. Ponadto, Wykonawca odpowiadał będzie za obsługę, rozstawienie oraz bieżącą wymianę naczyń oraz dbał będzie o estetykę miejsca podawanych posiłków. Obiad dwudaniowy wydawany będzie w oddzielnym pomieszczeniu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ostatecznego wyboru menu spośród propozycji przedstawianych przez wybranego Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązany jest do:
 Świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie oraz przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.),
 Świadczenia usługi wyżywienia z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych,
 Przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
 Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków na naczyniach jednorazowych plastikowych. Jedzenie i napoje powinny być serwowane w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych. W przypadku wydarzeń, podczas których nie będzie możliwe użycie naczyń wielorazowych, jedzenie i napoje powinny być serwowane w jednorazowych naczyniach przyjaznych dla środowiska tj. biodegradowalne lub kompostowalne (np. papier, otręby, trzcina cukrowa) i nie mogą zawierać plastiku ani tworzyw sztucznych
 Wykonawca zapewni niezbędne do wykonania usługi wyposażenie (w szczególności: urządzenia grzewcze, termosy, podgrzewacze wody, obrusy, naczynia, sztućce oraz papierowe serwetki, w ilości uwzględniającej potrzeby przewidywanej liczby Uczestników/Uczestniczek warsztatów,
 Zamawiający zastrzega, że w ramach zamawianej usługi każdego dnia warsztatowego zmianie może ulec liczba uczestników - o max. 4 osób (w dół lub w górę). Ostateczna liczba uczestników będzie potwierdzana przez Zamawiającego na max. 2 dni przed planowanym terminem wydarzenia,
 Zamawiający zastrzega sobie prawo ingerowania w przebieg realizacji zamówienia na każdym jego etapie i zgłaszania zastrzeżeń oraz sugestii, do stosowania których Wykonawca jest zobowiązany.
 Zamawiający zastrzega sobie prawo rozliczenia z Wykonawcą za faktyczną liczbę wydanych posiłków zgodnie z listą obecności podpisaną przez uczestników warsztatów.

TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA: do dnia 31 lipca 2026 r.

Okres gwarancji: nie dotyczy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

2025-12-11 22:59:59.0

Location

Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań

Category assortment

Kitchen accessories
Equipment service and repair
Catering services
Food services
Hotels
Commercial restaurant equipment
Purchase, sale and rental of property

Buyer details

SENSE consulting Sp. z o.o.
Podgórze 11/27
61-749 Poznań
Województwo: wielkopolskie
Kraj: Polska
NIP: 7781456826

Contact details