„Zakup wyposażenia kawiarniano-restauracyjnego”

Notice description

Powstaje w kontekście projektu:
FEPZ.06.07-IP.01-0000/00 - Aktywne starzenie się w dobrym zdrowiu, typ 1-3

Część 1

Sprzęt zaproponowany w ramach oferty (dotyczy wszystkich części zamówienia od 1 do 5 włącznie) musi spełniać powyższe wymogi minimalne lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Modele sprzętów zostały podane poglądowo jako wskazanie sprzętów najbardziej odpowiadających wymogom zamawiającego jednak zamawiający nie wskazuje modeli sprzętów jako przedmiotu zamówienia a jedynie parametry i przykładowe sprzęty spełniające te parametry – zamawiający nie wymaga dostarczenia tylko i wyłącznie sprzętów/modeli wskazanych w opisie jako najbardziej odpowiadające wymogom a zamówienie obejmuje sprzęty o parametrach spełniających powyższe wymogi minimalne w zakresie technicznym i funkcjonalnym lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Wszystkie wymiary i parametry maja dopuszczalne odchylenia -/+ 10%

Część I – ekspres do kawy ciśnieniowy, ubijaczka do śmietany, blender z osłoną

Ekspres ciśnieniowy do kawy – 2 sztuki

• Szerokość 790 mm
• Głębokość 523 mm + 67,9 mm przestrzeni na otwarcie pojemników na kawę
• Wysokość 625 mm (705 mm z powiększonymi zbiornikami na kawę)
• Podgrzewana płyta na filiżanki – min. 2 temperatury
• Ekspres dwugrupowy
• 2 niezależne bojlery do zaparzania kawy
• 1 bojler do gorącej wody i pary wodnej
• Łyżki o pojemności do 21 g
• Automatyczne rozpoznanie łyżki i wskazanie odpowiedniego menu/receptury
• Ilość wbudowanych młynków do kawy 2 o pojemności min. 500 g
• Automatyczny system kontroli pracy młynków – auto-regulacja grubości mielenia kawy
• Stalowe żarna o Ø min. 64 mm
• Stalowe zaparzacze w każdej z grup
• 2 niezależne 7” dotykowe panele sterujące
• Automatyczny system dozowania mleka – min. 3 wielkości
• Automatyczny system pienienia mleka – min. 3 rodzaje piany mlecznej
• Automatyczny system mycia linii mleka
• Automatyczny system mycia zaparzaczy
• Wbudowana telemetria – zdalne zarządzanie pracą ekspresu
• Manualna dysza pary wodnej
• Regulowana wysokość półki na filiżankę – możliwość stosowania wysokich szklanek do cafe latte
• Automatyczne przygotowywanie cafe Americano – by-pass gorącej wody
• Pojemnik na czekoladę nie
• Podłączenie do wody tak
• Zbiornik na wodę nie
• Świeże mleko tak
• Wydajność dzienna ok. 300 kaw
• Masa ok 75 kg
• Moc 6-7 kW
• Zasilanie 400 V

Ubijaczka do śmietany –
• Mała barowa (zaprojektowana do ustawiania na blacie baru) maszyna do bitej śmietany z 6-litrowym zbiornikiem, idealna do barów, kawiarenek i restauracji.
• Pompa łopatkowa lub stalową zębatą pompę napowietrzającą lub wzmocniona stalowa zębata zapewniająca wysokie napowietrzenie bitej śmietany. Obudowana termoplastikiem.
• Pompę łatwa w demontażu w celu dokładnego mycia i sterylizacji.
• Po wciśnięciu przycisku możemy wydać żądaną ilość bitej śmietany.
• Obudowa z tworzywa sztucznego lub stali nierdzewnej, odporna na wstrząsy warunek to elegancki wygląd obudowy z uwagi na ekspozycje sprzętu na barze.
• Pompa łopatkowalub stalowe zębate, 20-kłowe
• Wydajność godzinowa od 35 kg do 80 kg, od 105 litrów do 240 litrów.
• Moc od 0,5 do 0,9kW
• Bezpiecznik A10
• Zasilanie 220-240 V, głośność 50/60Hz
• Wymiary: wysokość od 45 do 51, głębokość podstawy od 37 do 46, głębokość z podajnikiem bitej śmietany: od 52 do 61, szerokość od 22 do 31
• Masa 39 kg

Blender z osłoną
• Pojemność dzbanka z poliwęglanu: 1,4 l
• Sterowanie: Panel dotykowy
• Rozmiar: 226x312x(H)473 mm
• Moc: 2000 W
• Napięcie: 230 V
• Technologia QuietBlend lub równoważna oraz osłona - znacznie redukuje dźwięk silnika, wraz z osłoną pozwala obniżyć hałas do poziomu rozmowy w lokalu.
• Auto Blend - funkcja wyłącza blender po osiągnięciu idealnej konsystencji drinka
• Kompaktowe rozmiary - szerokość blendera 22 cm pozwala bez problemu ustawić go na barze. Otwarta obudowa do maksymalnej wysokości 56 cm.
• Technologia silników bezszczotkowych - -silnik o mocy maksymalnej 2 000 z obiegiem powietrza, który pomaga zapobiegać przegrzaniu silnika i przedłużyć jego żywotność.
• Wgrane programy - popularne drinki dostępne pod 6 przyciskami oraz ponad 100 dodatkowych programów. Dedykowane programy można łatwo pobrać dzięki karcie pamięci.
• Funkcja wyłączenia silnika kiedy użytkownik uniesie obudowę.
• Dożywotnia gwarancja na mechanizm tnący i ostrze ze stali nierdzewnej
• Unikalnie zaprojektowany dzbanek oraz ostrza, które ciągle popychają mieszankę w dółw stronę ostrzy dla efektu smoothie.
• Ochrona przed przegrzaniem - wyświetlacz ostrzega użytkownika w przypadku przegrzania silnika i zaleca wykonanie szybkiego cyklu chłodzącego.
• Dzbanek o pojemności 1,4 l - z możliwością sztaplowania - układania w stosy.
Okres gwarancji: 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: zachodniopomorskie, Powiat: Szczecin, Gmina: Szczecin, Miejscowość: Szczecin

Część 2

Sprzęt zaproponowany w ramach oferty (dotyczy wszystkich części zamówienia od 1 do 5 włącznie) musi spełniać powyższe wymogi minimalne lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Modele sprzętów zostały podane poglądowo jako wskazanie sprzętów najbardziej odpowiadających wymogom zamawiającego jednak zamawiający nie wskazuje modeli sprzętów jako przedmiotu zamówienia a jedynie parametry i przykładowe sprzęty spełniające te parametry – zamawiający nie wymaga dostarczenia tylko i wyłącznie sprzętów/modeli wskazanych w opisie jako najbardziej odpowiadające wymogom a zamówienie obejmuje sprzęty o parametrach spełniających powyższe wymogi minimalne w zakresie technicznym i funkcjonalnym lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Wszystkie wymiary i parametry maja dopuszczalne odchylenia -/+ 10%

Część II – szafa chłodnicza, kuchenka indukcyjna

Szafa chłodnicza – 2 sztuki
• Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej z przeznaczenie do profesjonalnego intensywnego użytku
• Poliuretanowa, wtryskiwana pod wysokim ciśnieniem izolacja termiczna ścian o grubości 60 mm i wysokiej gęstości 40 kg/m³, wolna od CFC.
• Drzwi ze stali nierdzewnej ze zintegrowanym uchwytem. Ergonomiczny, solidny i wygodny uchwyt, poprowadzony po całej długości drzwi, idealnie wkomponowuje się w bryłę urządzenia oraz uniemożliwia gromadzenie się brudu i kurzu.
• Drzwi skrzydłowe z automatycznym domykaniem poniżej 90° i maksymalnym kątem otwarcia 120°.
• Dwustronne zawiasy pozwalają na proste dopasowanie urządzenia do miejsca ustawienia.
• Modele z pełnymi drzwiami wyposażone w zamek.
• Intuicyjny cyfrowy sterownik pozwala na szybkie i łatwe ustawienie parametrów temperatury.
• Otwory wentylacyjne w przednim panelu poprawiają estetykę, utrzymują odpowiednie warunki dla systemu chłodzenia, dzięki czemu działa on bardziej wydajnie.
• Kontrolka włączenia/wyłączenia.
• Parownik z wymuszonym obiegiem powietrza, pokryty powłoką antykorozyjną.
• Inteligentny system obiegu powietrza równomiernie rozprowadza temperaturę dzięki innowacyjnej konstrukcji.
• Wyłącznik stykowy na drzwiach wyłącza wentylator, ograniczając tym samym utratę zimna w momencie otwarcia drzwi i dodatkowo oszczędza energię.
• Automatyczne odparowanie skroplin. Gorący gaz pochodzący z kompresora używany jest do automatycznego odparowania skroplin. Brak konieczności montażu dodatkowych elementów grzewczych pozwala na jeszcze mniejsze zużycie energii.
• Nóżki ze stali nierdzewnej z łatwą regulacją wysokości w zakresie od 130 mm do 200 mm, co ułatwia czyszczenie powierzchni pod urządzeniem.
• Wyjmowane prowadnice umożliwiają wygodniejsze czyszczenie bez użycia jakichkolwiek dodatkowych narzędzi. Montowanie i ustawianie półek na żądanej wysokości możliwe jest bez użycia dodatkowych prowadnic. Półki epoksydowe dostosowane są do przechowywania różnych typów opakowań o maksymalnym obciążeniu 40 kg.
• Półki epoksydowe dostosowane są do przechowywania różnych typów. opakowań o maksymalnym obciążeniu 40 kg
• Magnetyczna uszczelka drzwi, z możliwością demontażu, zapewnia maksymalna higienę oraz właściwą izolację.
• Dno wykonane z tłoczonego pojedynczego arkusza blachy, otwór spustowy w dolnym panelu oraz zaokrąglone wewnętrzne krawędzie zapewniają łatwe utrzymanie czystości oraz zapobiegają gromadzeniu się brudu.
• W celu zwiększenia pojemności urządzenia posiadają możliwość regulacji ustawienia półek na 23 poziomach.
• Dostosowane do pojemników gastronomicznych GN 2/1 lub 2 x GN 1/1.
• Wyposażone w 3 półki epoksydowe GN 2/1.
• Czynnik chłodniczy: R600a Hydrocarbon (HC).
• Zakres temperatury pracy od 0°C do +8°C w IV klasie klimatycznej.
• Zasilanie: 230V 1+N- 50Hz
• Moc 182W
• Pojemność brutto: 543 litry
• Wymiary: 653x842x204 mm
• Zużycie energii: 577 KWh

Kuchenka indukcyjna
• Szkło ceramiczne o grubości 6 mm, hermetycznie uszczelnione w blacie ze stali nierdzewnej o grubości 1,5 mm.
• Połączenia wycinane laserowo i spawane automatycznie. Ukryte śruby.
• Obszary gotowania wyznaczone okrągłym nadrukiem o średnicy 260 mm, o mocy 5 kW w każdym obszarze, szybkim nagrzewaniu i idealne do serwowania dań z karty.
• Regulator energii z 10 poziomami mocy, który umożliwia pracę w niskich temperaturach w przypadku delikatnych potraw lub w najwyższej temperaturze w przypadku szybkiej obsługi.
• Energia przekazywana tylko do obszaru poniżej pojemnika, a pozostała część powierzchni ceramicznej szkła pozostaje zimna.
• Działanie po wykryciu obecności pojemnika. Po wyjęciu pojemnika przestaje się nagrzewać.
• Środowisko pracy i atmosfera skoncentrowane u podstawy patelni/pojemnika, promieniowanie cieplne i rozpraszanie ciepła zmniejszone, a temperatura gotowania jest osiągana szybko.
• Zabezpieczenie przed przegrzaniem. Komunikaty o błędach wyświetlane za pomocą migających światełek.
• Wymiar: 400x730x290
• Wysokotemperaturowa emaliowana żeliwna osłona komina.
• Dostęp do komponentów od przodu.
• Urządzenia z ochroną przed wodą klasy IPX5.
• Napięcie - 400 V 3fazowe
Okres gwarancji: 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: zachodniopomorskie, Powiat: Szczecin, Gmina: Szczecin, Miejscowość: Szczecin

Część 3

Sprzęt zaproponowany w ramach oferty (dotyczy wszystkich części zamówienia od 1 do 5 włącznie) musi spełniać powyższe wymogi minimalne lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Modele sprzętów zostały podane poglądowo jako wskazanie sprzętów najbardziej odpowiadających wymogom zamawiającego jednak zamawiający nie wskazuje modeli sprzętów jako przedmiotu zamówienia a jedynie parametry i przykładowe sprzęty spełniające te parametry – zamawiający nie wymaga dostarczenia tylko i wyłącznie sprzętów/modeli wskazanych w opisie jako najbardziej odpowiadające wymogom a zamówienie obejmuje sprzęty o parametrach spełniających powyższe wymogi minimalne w zakresie technicznym i funkcjonalnym lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Wszystkie wymiary i parametry maja dopuszczalne odchylenia -/+ 10%
Część III – maszyna do lodów

Maszyna do lodów:
• Trzy innowacyjne cylindry mrożące masę lodową
• Głowica z pięcioma tłokami, co pozwala nam na wydawanie trzech podstawowych smaków lodów oraz dwa mieszane.
• Dwa agregaty chłodnicze.
• Chłodzona wodą.
• Duża lodówka mieszcząca cztery zbiorniki (keg).
• Osobne sterowanie na każdy cylinder.
• Sterowanie twardością mieszanki, nie temperaturą.
• Dwa płytowe wymienniki ciepła, po jednym na każdy układ chłodniczy.
• Obudowa ze stali nierdzewnej.
• Żeliwno-poliuretanowe kółka z hamulcami.
• Wbudowany cichy bezolejowy kompresor powietrza.
• Zabezpieczenia temperaturowe
• Zabezpieczenie wysokiego ciśnienia
• Zabezpieczenie przed przeciążeniem
• Czujnik zaniku i kolejności faz
• Dodatkowo do maszyny dodajemy:
• Trzy nierdzewne zbiorniki keg 18l
Wymiary maszyny:
• Szerokość: 610mm
• Głębokość: 1025mm
• Wysokość: 1675mm
• Model: ZS-5W2/EU
• Chłodzenie - woda
• Zasilanie - 380V
• Agregat - 2 szt.
• Obudowa - stal nierdzewna
• Moc - 6,5 kW
Okres gwarancji: 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: zachodniopomorskie, Powiat: Szczecin, Gmina: Szczecin, Miejscowość: Szczecin

Część 4

Sprzęt zaproponowany w ramach oferty (dotyczy wszystkich części zamówienia od 1 do 5 włącznie) musi spełniać powyższe wymogi minimalne lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Modele sprzętów zostały podane poglądowo jako wskazanie sprzętów najbardziej odpowiadających wymogom zamawiającego jednak zamawiający nie wskazuje modeli sprzętów jako przedmiotu zamówienia a jedynie parametry i przykładowe sprzęty spełniające te parametry – zamawiający nie wymaga dostarczenia tylko i wyłącznie sprzętów/modeli wskazanych w opisie jako najbardziej odpowiadające wymogom a zamówienie obejmuje sprzęty o parametrach spełniających powyższe wymogi minimalne w zakresie technicznym i funkcjonalnym lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Wszystkie wymiary i parametry maja dopuszczalne odchylenia -/+ 10%

Część IV – maszyna do czekolady – 3 sztuki – czekolada biała, gorzka i mleczna

• Charakterystyka mechaniczna
• Wymiary całkowite [mm] (dł. x szer. x wys.) 390 x 740 x 1400
• Masa własna [kg] 56
• Materiał mający kontakt z żywnością stal nierdzewna AISI 304 L – stalowa obudowa oraz ślimakowa pompa podająca czekoladę
• Dotykowy panel sterujący z wyświetlaczem LCD
• Ażurowa płyta zabezpieczająca zespół mieszadła
• Płynna regulacja temperatury czekolady w zakresie 40 - 45⁰C
• Uszczelki PTFE
• Pojemność zbiornika [kg] 10
• Liczba kół obrotowych 4
• Charakterystyka elektryczna
• Całkowita moc zainstalowana [kW] 0,7
• Napięcie zasilania 400 V
• Liczba faz 1* / 3
• Częstotliwość [Hz] 50 / 60
• Stopień ochrony obudowy IP65
• Podłączenie: wtyczka przemysłowa 16A - 5-biegunowa
• Możliwość zamontowania w blacie frontowym cukierni, lodziarni, kawiarni, czekoladziarni
• Możliwość używania do dekoracji lodów w rożkach, pucharach, deserów, marocchino coffee, jako dystrybutor gorącej czekolady, itp.
• Wyposażona w wolumetryczny dyspenser i pedał do kontroli przepływu
• Możliwość podłączenia do bieżącej wody
• Możliwość produkcyjna na 1 godzinę 35 kg
• Samojezdna – wyposażona w kółka na dole
Okres gwarancji: 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: zachodniopomorskie, Powiat: Szczecin, Gmina: Szczecin, Miejscowość: Szczecin

Część 5

Sprzęt zaproponowany w ramach oferty (dotyczy wszystkich części zamówienia od 1 do 5 włącznie) musi spełniać powyższe wymogi minimalne lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Modele sprzętów zostały podane poglądowo jako wskazanie sprzętów najbardziej odpowiadających wymogom zamawiającego jednak zamawiający nie wskazuje modeli sprzętów jako przedmiotu zamówienia a jedynie parametry i przykładowe sprzęty spełniające te parametry – zamawiający nie wymaga dostarczenia tylko i wyłącznie sprzętów/modeli wskazanych w opisie jako najbardziej odpowiadające wymogom a zamówienie obejmuje sprzęty o parametrach spełniających powyższe wymogi minimalne w zakresie technicznym i funkcjonalnym lub wyższe w przypadku każdego z wymogów wybiórczo lub wszystkich łącznie.
Wszystkie wymiary i parametry maja dopuszczalne odchylenia -/+ 10%
Część V – maszyna do waty cukrowej – typu „chmurka”

• Model:przykładowy JT95 lub równoważny lub o wyższych parametrach i możliwościach użytkowo-wytwórczych
• Zasilanie:AC220V 50HZ
• Zużycie cukru:25szt cukru / KG
• Wymiary:1472*741*1733mm
• Waga:350KG
• Temepratura pracy:Indoor temperature 0°C/40°C
• Wielkość ekranu:21.5inch
Okres gwarancji: 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: zachodniopomorskie, Powiat: Szczecin, Gmina: Szczecin, Miejscowość: Szczecin

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

2025-08-09 07:00:00.0

Location

Kraj: Polska, Województwo: zachodniopomorskie, Powiat: Szczecin, Gmina: Szczecin, Miejscowość: Szczecin

Category assortment

Other
Small household appliances
Agricultural machinery, equipment and parts
Cooling and heating devices
Medical equipment

Buyer details

Małgorzata Romancio
Aleja Piastów 59/4
70-335 Szczecin
Województwo: zachodniopomorskie
Kraj: Polska
NIP: 9551904216

Contact details