Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Rzykach
Notice description
5.4.1 Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie (mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki, butelki (dżem, olej, kompot i inne) zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/1. 5.4.1.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 5.4.1.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 5.4.1.3 Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nie krótszą niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 5.4.1.4 Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu w godzinach 7:00 – 9:00 5.4.1.5 Towar powinien być dostarczony wraz z fakturą lub dokumentem WZ, a ostatniego dnia miesiąca bezwzględnie faktura lub faktura zbiorcza.
5.4.2 Część 2 - Dostawa nabiału zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/2. 5.4.2.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.2.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 5.4.2.3 Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta. 5.4.2.4 Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. 5.4.2.5 Towar powinien być dostarczony wraz z fakturą lub dokumentem WZ, a ostatniego dnia miesiąca bezwzględnie faktura lub faktura zbiorcza. 5.4.2.6 Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu w godzinach 7:00 – 8:00.
Część 3 – Dostawa produktów mrożonych zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym - załącznik nr 1A/3. 5.4.3.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.3.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 5.4.3.3 Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. 5.4.3.4 Każde opakowanie powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę, adres dostawcy-producenta, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. 5.4.3.5 Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 5.4.3.6 Przewidywana częstotliwość dostaw: 2 razy w tygodniu w godzinach 7:00 – 8:00
5.4.4 Część 4 – Dostawa drobiu zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/4. 5.4.4.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.4.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.4.3 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 5.4.4.4 Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 5.4.4.5 Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane, nazwa produktu, termin przydatności, nazwa, adres dostawcy – producent, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP 5.4.4.6 Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 5.4.4.7 Przewidywana częstotliwość dostaw: 4 razy w tygodniu w godzinach 6:00 – 6:30.
5.4.5 Część 5 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym - załącznik nr 1A/5. 5.4.5.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.5.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.5.3 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 5.4.5.4 Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 5.4.5.5 Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane, nazwa produktu, termin przydatności, nazwa dostawcy – producent, adres, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. 5.4.5.6 Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 5.4.5.7 Przewidywana częstotliwość dostaw: 4 razy w tygodniu w godzinach 6:00 – 6:30.
5.4.6 Część 6 – Dostawa warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym -załącznik nr 1A/6. 5.4.6.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.6.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.6.3 Warzywa i owoce powinny być świeże I klasy, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. 5.4.6.4 Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu w godzinach 7:00 - 9:00.
5.4.7 Część 7 – Dostawa wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym -załącznik nr 1A/7. 5.4.7.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.7.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.7.3 Wędliny powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywkami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 5.4.7.4 W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 5.4.7.5 Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwa produktu, termin przydatności, nazwa dostawcy/ producenta, adres, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. 5.4.7.6 Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 5.4.7.7 Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu w godzinach 6:30 - 7:30.
5.4.2 Część 2 - Dostawa nabiału zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/2. 5.4.2.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.2.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 5.4.2.3 Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta. 5.4.2.4 Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. 5.4.2.5 Towar powinien być dostarczony wraz z fakturą lub dokumentem WZ, a ostatniego dnia miesiąca bezwzględnie faktura lub faktura zbiorcza. 5.4.2.6 Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu w godzinach 7:00 – 8:00.
Część 3 – Dostawa produktów mrożonych zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym - załącznik nr 1A/3. 5.4.3.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.3.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 5.4.3.3 Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. 5.4.3.4 Każde opakowanie powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę, adres dostawcy-producenta, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. 5.4.3.5 Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 5.4.3.6 Przewidywana częstotliwość dostaw: 2 razy w tygodniu w godzinach 7:00 – 8:00
5.4.4 Część 4 – Dostawa drobiu zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/4. 5.4.4.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.4.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.4.3 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 5.4.4.4 Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 5.4.4.5 Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane, nazwa produktu, termin przydatności, nazwa, adres dostawcy – producent, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP 5.4.4.6 Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 5.4.4.7 Przewidywana częstotliwość dostaw: 4 razy w tygodniu w godzinach 6:00 – 6:30.
5.4.5 Część 5 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym - załącznik nr 1A/5. 5.4.5.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.5.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.5.3 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 5.4.5.4 Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 5.4.5.5 Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane, nazwa produktu, termin przydatności, nazwa dostawcy – producent, adres, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. 5.4.5.6 Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 5.4.5.7 Przewidywana częstotliwość dostaw: 4 razy w tygodniu w godzinach 6:00 – 6:30.
5.4.6 Część 6 – Dostawa warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym -załącznik nr 1A/6. 5.4.6.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.6.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.6.3 Warzywa i owoce powinny być świeże I klasy, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. 5.4.6.4 Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu w godzinach 7:00 - 9:00.
5.4.7 Część 7 – Dostawa wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym -załącznik nr 1A/7. 5.4.7.1 Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy. 5.4.7.2 Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. 5.4.7.3 Wędliny powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywkami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 5.4.7.4 W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 5.4.7.5 Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane: nazwa produktu, termin przydatności, nazwa dostawcy/ producenta, adres, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. 5.4.7.6 Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 5.4.7.7 Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu w godzinach 6:30 - 7:30.
Time limit for receipt of tenders
2025-05-16 06:00:00.0
Location
os. Szczęśniaki 1
34-125 Rzyki
Województwo: małopolskie
Polska
34-125 Rzyki
Województwo: małopolskie
Polska
Category assortment
Crops
Ready meals and special nutritional products
Meat, poultry, fish and seafood
Dairy products
Starch products
Processed fruit and vegetable products
Fat dairy products
Seasoning and dressing
Ready meals and special nutritional products
Meat, poultry, fish and seafood
Dairy products
Starch products
Processed fruit and vegetable products
Fat dairy products
Seasoning and dressing
Buyer details
Zespół Szkół Samorządowych w Rzykach
os. Szczęśniaki 1
34-125 Rzyki
Województwo: małopolskie
Polska
os. Szczęśniaki 1
34-125 Rzyki
Województwo: małopolskie
Polska