Dostawa jabłek i pieczarek do kuchni szpitalnej
Notice description
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy jabłek i pieczarek do kuchni szpitalnej Specjalistycznego Psychiatrycznego Zespołu Opieki Zdrowotnej O parametrach zgodnych z Polskimi normami w ilościach i asortymencie podanej w tabeli poniżej.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia. Niniejsze zamówienie składa się z 2 części. Ofertę można złożyć w odniesieniu do jednej lub dwóch części zamówienia .
część 1 - dostawa jabłek (termin dostawy: 12 miesięcy od podpisania umowy.
1 jabłka deserowe I gatunek 1000 kg./miesiąc
2 jabłka deserowe II gatunek 1000 kg./miesiąc
I. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jabłek do kuchni szpitalnej.
II. Wymagania ogólne: produkt powinien spełniać wymagania aktualnie obowiązującego prawa żywnościowego. Dopuszczalne odmiany jabłek: Jonagored, Gala, Idared, Ligol, Rubin, Cortland, Delicates, Golden Delicios.
III. Wymagania organoleptyczne, fizyczne:
a) wygląd: całe, zdrowe ( bez oznak gnicia, pleśni ), czyste, odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe, praktycznie wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń miąższu przez nich wyrządzonych, pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej. Jabłka mogą nie posiadać szypułek, jeżeli miejsce odłamania szypułki jest czyste,
a sąsiadująca z nim skórka nie jest uszkodzona.
b) smak i zapach : niedopuszczalny obcy,
c) jednolitość : jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości i stopnia dojrzałości.
d) wielkość: średnica owoców mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym
( mm) nie mniej niż 65 dopuszczalna różnica ± 10 mm.
Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
część nr 2 – dostawa pieczarek (termin dostawy: 12 miesięcy od podpisania umowy.
Pieczarki 120 kg/miesiąc
Produkt powinien spełniać wymagania aktualnie obowiązującego prawa żywnościowego. Metody badań według PN-A- 78509 Grzyby świeże i produkty grzybowe.
Wymagania organoleptyczne, fizyczne:
a) wygląd - zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), czyste ( dopuszcza się obecność śladowych ilości podłoża na trzonie pieczarek), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgotności zewnętrznej, z zamkniętym lub lekko otwartym kapeluszem i odciętą dolną częścią trzonu, dopuszczalne są nieznaczne wady kształtu, zabarwienia.
b) barwa ( powierzchni zewnętrznej) - kapelusza: biała, biało-kremowa, centralnie lekko brązowawy, blaszek: biała z odcieniem różowym, różowa, miąższu: miąższ biały, biały z odcieniem różowym.
c) smak i zapach - charakterystyczny dla pieczarek, niedopuszczalny obcy.
III. Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz pozostałości pestycydów zgodne z aktualnymi normami .
IV. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy. Produkt powinien być pakowany w opakowania czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zabezpieczony przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem.
Towar I gatunku, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021, z 2022r. poz. 24, 138, 1570.) oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 17.05.2019r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych( Dz.U z 2019r. poz. 854). Dostawy ( w tym rozładunek) do magazynu SP ZOZ im. prof. Antoniego Kępińskiego w Jarosławiu Kościuszki 18; 37-500 Jarosław. Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy. Warzywa są artykułami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych k
Tryb przetargu: Podstawowy art. 275 pkt 1
Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia. Niniejsze zamówienie składa się z 2 części. Ofertę można złożyć w odniesieniu do jednej lub dwóch części zamówienia .
część 1 - dostawa jabłek (termin dostawy: 12 miesięcy od podpisania umowy.
1 jabłka deserowe I gatunek 1000 kg./miesiąc
2 jabłka deserowe II gatunek 1000 kg./miesiąc
I. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jabłek do kuchni szpitalnej.
II. Wymagania ogólne: produkt powinien spełniać wymagania aktualnie obowiązującego prawa żywnościowego. Dopuszczalne odmiany jabłek: Jonagored, Gala, Idared, Ligol, Rubin, Cortland, Delicates, Golden Delicios.
III. Wymagania organoleptyczne, fizyczne:
a) wygląd: całe, zdrowe ( bez oznak gnicia, pleśni ), czyste, odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe, praktycznie wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń miąższu przez nich wyrządzonych, pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej. Jabłka mogą nie posiadać szypułek, jeżeli miejsce odłamania szypułki jest czyste,
a sąsiadująca z nim skórka nie jest uszkodzona.
b) smak i zapach : niedopuszczalny obcy,
c) jednolitość : jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości i stopnia dojrzałości.
d) wielkość: średnica owoców mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym
( mm) nie mniej niż 65 dopuszczalna różnica ± 10 mm.
Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
część nr 2 – dostawa pieczarek (termin dostawy: 12 miesięcy od podpisania umowy.
Pieczarki 120 kg/miesiąc
Produkt powinien spełniać wymagania aktualnie obowiązującego prawa żywnościowego. Metody badań według PN-A- 78509 Grzyby świeże i produkty grzybowe.
Wymagania organoleptyczne, fizyczne:
a) wygląd - zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), czyste ( dopuszcza się obecność śladowych ilości podłoża na trzonie pieczarek), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgotności zewnętrznej, z zamkniętym lub lekko otwartym kapeluszem i odciętą dolną częścią trzonu, dopuszczalne są nieznaczne wady kształtu, zabarwienia.
b) barwa ( powierzchni zewnętrznej) - kapelusza: biała, biało-kremowa, centralnie lekko brązowawy, blaszek: biała z odcieniem różowym, różowa, miąższu: miąższ biały, biały z odcieniem różowym.
c) smak i zapach - charakterystyczny dla pieczarek, niedopuszczalny obcy.
III. Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz pozostałości pestycydów zgodne z aktualnymi normami .
IV. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy. Produkt powinien być pakowany w opakowania czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zabezpieczony przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem.
Towar I gatunku, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021, z 2022r. poz. 24, 138, 1570.) oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 17.05.2019r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych( Dz.U z 2019r. poz. 854). Dostawy ( w tym rozładunek) do magazynu SP ZOZ im. prof. Antoniego Kępińskiego w Jarosławiu Kościuszki 18; 37-500 Jarosław. Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy. Warzywa są artykułami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych k
Tryb przetargu: Podstawowy art. 275 pkt 1
Time limit for receipt of tenders
2023-09-28 10:00:00.0
Location
ul. Kościuszki 18
Category assortment
Crops
Buyer details
Podkarpackie Centrum Medyczne w Rzeszowie SPZOZ