Zapytanie ofertowe numer 15/FERS/NGO/MISTIA dot. wynajmu sali oraz organizacji cateringu (obejmującej przerwę kawową i obiad) dla uczestników szkoleń bazowych w ramach projektu „NGO Excellence - wspieranie jakości i dostępności usług świadczonych przez NGO”

Notice description

Powstaje w kontekście projektu:
FERS.04.12-IP.04-0010/24 - NGO Excellence – wspieranie jakości i dostępności usług świadczonych przez NGO

Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa w zakresie wynajmu sali szkoleniowej wraz ze sprzętem IT (6h) oraz organizacją cateringu (obiad oraz przerwa kawowa) podczas szkoleń bazowych, w ramach projektu NGO Excellence - wspieranie jakości i dostępności usług świadczonych przez NGO.

20-21.01.2026 roku: szkolenie dwudniowe dla 20 osób (+/-2 osoby)
27-28.01.2026 roku: szkolenie dwudniowe dla 20 osób (+/-2 osoby)

Zamówienie obejmuje:

1. Usługę wynajmu sali szkoleniowej
1) Wielkość i dostępność sali: powierzchnia minimum 50 m2., dostępna przez 6 godzin na każdy dzień szkoleniowy w godzinach 10.00-16.00, przystosowana dla minimum 20 osób (+/-2 osoby),
z możliwością zmiany (+/-1h),
2) Standard sali: sala powinna spełniać wszystkie wymagania bezpieczeństwa i higieny pracy stawiane pomieszczeniom, w których organizowane są szkolenia, powinna być dobrze oświetlona, klimatyzowana,
3) Wyposażenie sali: sala musi być wyposażona w profesjonalny sprzęt audiowizualny (projektor, ekran) oraz system nagłośnienia, niezbędny do prowadzenia prezentacji. Krzesła wraz ze stołami w układzie podkowy. Sala musi spełniać wymogi dostępności, co obejmuje udogodnienia dla osób z niepełnosprawnościami (np. podjazdy, dostępne toalety) i osób mających trudności komunikacyjne (łatwość dostępu, szerokie korytarze). Ważnym elementem jest również zaplecze sanitarno-higieniczne oraz możliwość organizacji przerwy kawowej i obiadu, co wymaga dostępu do miejsca serwowania cateringu,
4) Zapewnienie osoby do obsługi i bieżącego rozwiązywania ewentualnych problemów technicznych w trakcie szkolenia.

b. Usługę cateringu
• Przerwa kawowa – całodniowa, serwowana w formie bufetu:
1. Kawa z ekspresu z możliwością wyboru kawy typu np. espresso, latte itp. Dodatki do kawy: mleko o zawartości tłuszczu minimum 2%, mleko bez laktozy, cukier biały i brązowy w saszetkach. 0,5l na jedną osobę,
2. Herbata w kopertach (czarna, zielona, owocowa). Cukier biały i brązowy w saszetkach. Cytryna umyta i sparzona, pokrojona w plasterki,
3. Gorąca woda zapewniona w termosach lub warnikach Wykonawcy (0,5l na jedną osobę),
4. Sok owocowy, minimum dwa rodzaje - 1 porcja o pojemności 300 ml (łącznie 1 porcja na jedną osobę),
5. Woda: gazowana i niegazowana - 1 porcja o pojemności 300 ml (łącznie 2 porcje na jedną osobę),
6. Zestaw owoców filetowanych: mix owoców typu: winogrona, jabłka, itp. - 1 porcja o wadze 200 gramów (łącznie 1 porcja na jedną osobę),
7. Przekąski słodkie serwowane w formie bufetu – mix słodyczy typu babeczka, rogalik nadziewany, bułeczka drożdżowa - 1 porcja - 1 sztuka o wadze 100 gramów (łącznie 2 sztuki na jedną osobę).
Cena za jedną przerwę kawową dla jednej osoby (uwzględnia punkty od 1 do 7)

Obiad:
1. II danie: 200 g. /osobę, danie typu: mięso z indyka, wieprzowe, wołowe, ryba, dania bez mięsa typu naleśniki, , pierogi, ryż z warzywami, makaron
w sosie bez mięsa itp.

2. dodatki do II dania 150 g. /osobę, typu: ziemniaki, kasza, ryż, kopytka, warzywa gotowane, sałatka ze świeżych warzyw (2-3 składniki).
Cena za jeden obiad dla jednej osoby (uwzględnia punkty od 1 do 2).

3) Wyżywienie musi być zorganizowane w tym samym budynku, w którym znajduje się sala szkoleniowa.
4) Zamawiający dopuszcza możliwość podawania posiłków w naczyniach jednorazowego użytku oraz sztućców jednorazowego użytku.
5) Wykonawca zapewni serwis sprzątający, który będzie na bieżąco reagować na sytuacje w trakcie szkoleń bazowych.
6) Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.).

3. Założenia obligatoryjne:
1) Sala szkoleniowa musi być zlokalizowana w Krakowie, obiekt powinien znajdować się w odległości nie większej niż 5 km od Dworca Kolejowego Kraków Główny PKP - odległość liczona według mapy Google, trasa piesza;
2) Zamawiający zastrzega sobie zmianę zakładanej ilości uczestników na poziomie -/+ 10%;
3) Zamawiający rozliczy się z Wykonawcą za catering zgodnie z liczbą osób potwierdzoną przez Zamawiającego najpóźniej na 3 dni robocze przed szkoleniem;
4) Wykonawca wskazując w formularzu ofertowym ceny usług – gwarantuje stałe ceny usług.

Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: małopolskie, Powiat: Kraków, Gmina: Kraków-Podgórze, Miejscowość: Kraków
Kraj: Polska, Województwo: małopolskie, Powiat: Kraków, Gmina: Kraków-Krowodrza, Miejscowość: Kraków
Kraj: Polska, Województwo: małopolskie, Powiat: Kraków, Gmina: Kraków-Śródmieście, Miejscowość: Kraków

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

Mon Jan 12 22:59:59 GMT 2026

Location

Kraj: Polska, Województwo: małopolskie, Powiat: Kraków, Gmina: Kraków-Śródmieście, Miejscowość: Kraków

Category assortment

Catering services
Food services
Hotels

Buyer details

Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej im. Jerzego Regulskiego
Edwarda Jelinka 6
01-646 Warszawa
Województwo: mazowieckie
Kraj: Polska
NIP: 5220001895

Contact details