ZAPYTANIE OFERTOWE NR 3/HDA/OZ/2025
Notice description
Powstaje w kontekście projektu:
FESW.09.04-IZ.00-0032/24 - Opieka od zaraz!
Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dowożenie posiłków (obiad dwudaniowy oraz napój) dla 40 uczestników/uczestniczek projektu „Opieka od zaraz!”.
a) Usługa świadczona będzie w dni robocze w terminie od 12.01.2026 – 31.12.2026 w dni robocze, nie wcześniej jednak niż od dnia podpisania umowy. Zamawiający zastrzega równocześnie, że zarówno termin rozpoczęcia, jak i zakończenia realizacji zamówienia może uleć zmianie.
b) Miejsce realizacji usługi: województwo świętokrzyskie – Na obszarze powiatu m. Kielce lub powiatu kieleckiego [POWIATY] w gminach OSI regionalnych KOF tj. m. Kielce, Chęciny, Chmielnik, Daleszyce, Morawica, Pierzchnica, Górno, Masłów, Miedziana Góra, Piekoszów, Sitkówka-Nowiny [teraz: Nowiny], Strawczyn, Zagnańsk.
Dokłada ilość uczestników/uczestniczek oraz konkretne adresy pod które będą dostarczane posiłki zawarte będą w załączniku do umowy pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą.
Rozkład poszczególnych dowozów do miejsc docelowych będzie ostatecznie potwierdzony na 3 dni przed pierwszym dostarczeniem cateringu. Rozkład poszczególnych dowozów w trakcie realizacji może ulec zmianie, w zależności od zapotrzebowania. Oferta musi uwzględniać ryzyko związane z odległościami pomiędzy poszczególnymi miejscami dostawy posiłków położonych dla zrealizowania pełnej dostawy.
c) Usługa cateringowa obejmuje dostarczenie posiłków przez 12 miesięcy w dniu robocze (średnio 21 dni w miesiącu) dla 40 uczestników/ uczestniczek projektu. Łącznie przewiduje się przygotowanie
i dostarczenie nie więcej niż: 10 080 porcji obiadowych.
d) Zestaw obiadowy obejmuje pełnowartościowy posiłek w formie:
I DANIE – zupa (min. 300 ml)
II Danie – porcja mięsa lub ryby lub porcja wegetariańska (min. 170g); dodatki: ziemniaki/ ryż/ frytki/ kasza itp. (min. 150 g); surówka (min. 150 g) lub dania jarskie/ półmięsne lub dania inne (min 400 g)
NAPÓJ – kompot/ sok (minimum 500 ml).
e) Z uwagi na charakter grupy docelowej tj. uczestników/uczestniczek projektu zakłada się, że posiłki będą musiały uwzględniać diety z klasyfikacji diet, a także diety specjalistyczne nie ujęte w klasyfikacji diet.
f) Zestawy obiadowe będą dostarczane pod wskazany adres pomiędzy godzinami 12:30 a 14:30.
W przypadku opóźnień w dostawach posiłków Zamawiający przewiduje kary umowne.
g) Każdy posiłek będzie dostarczony w opakowaniach podlegających łatwej utylizacji.
h) Jeśli Wykonawca nie dostarczy cateringu spełniającego wyżej wymienione kryteria (jakościowe, ilościowe, dotyczące terminów dostawy) zostanie obciążony kosztami zamówienia przez Zamawiającego zestawów cateringowych u innego dostawcy w cenie rynkowej, ale nie większej niż dwukrotność stawki jednostkowej wskazanej w umowie.
i) Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem) posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością.
j) Transport potraw do miejsca przeznaczenia, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi. Środki transportu, którymi przewożone są posiłki, muszą być do tego celu przystosowane oraz muszą posiadać dokumenty warunkujące to dopuszczenie.
k) Zamawiający w razie wystąpienia konieczności, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych, dietach specjalistycznych (np. posiłki wegetariańskie, wegańskie, diety itp.). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednia ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: Kielce, Gmina: Kielce, Miejscowość: Kielce
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Piekoszów, Miejscowość: Piekoszów
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Zagnańsk, Miejscowość: Zagnańsk
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Daleszyce, Miejscowość: Daleszyce
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Chęciny, Miejscowość: Chęciny
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Masłów, Miejscowość: Duża Wiśniówka
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Masłów, Miejscowość: Masłów Pierwszy
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Chmielnik, Miejscowość: Chmielnik
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Morawica, Miejscowość: Morawica
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Pierzchnica, Miejscowość: Pierzchnica
FESW.09.04-IZ.00-0032/24 - Opieka od zaraz!
Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dowożenie posiłków (obiad dwudaniowy oraz napój) dla 40 uczestników/uczestniczek projektu „Opieka od zaraz!”.
a) Usługa świadczona będzie w dni robocze w terminie od 12.01.2026 – 31.12.2026 w dni robocze, nie wcześniej jednak niż od dnia podpisania umowy. Zamawiający zastrzega równocześnie, że zarówno termin rozpoczęcia, jak i zakończenia realizacji zamówienia może uleć zmianie.
b) Miejsce realizacji usługi: województwo świętokrzyskie – Na obszarze powiatu m. Kielce lub powiatu kieleckiego [POWIATY] w gminach OSI regionalnych KOF tj. m. Kielce, Chęciny, Chmielnik, Daleszyce, Morawica, Pierzchnica, Górno, Masłów, Miedziana Góra, Piekoszów, Sitkówka-Nowiny [teraz: Nowiny], Strawczyn, Zagnańsk.
Dokłada ilość uczestników/uczestniczek oraz konkretne adresy pod które będą dostarczane posiłki zawarte będą w załączniku do umowy pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą.
Rozkład poszczególnych dowozów do miejsc docelowych będzie ostatecznie potwierdzony na 3 dni przed pierwszym dostarczeniem cateringu. Rozkład poszczególnych dowozów w trakcie realizacji może ulec zmianie, w zależności od zapotrzebowania. Oferta musi uwzględniać ryzyko związane z odległościami pomiędzy poszczególnymi miejscami dostawy posiłków położonych dla zrealizowania pełnej dostawy.
c) Usługa cateringowa obejmuje dostarczenie posiłków przez 12 miesięcy w dniu robocze (średnio 21 dni w miesiącu) dla 40 uczestników/ uczestniczek projektu. Łącznie przewiduje się przygotowanie
i dostarczenie nie więcej niż: 10 080 porcji obiadowych.
d) Zestaw obiadowy obejmuje pełnowartościowy posiłek w formie:
I DANIE – zupa (min. 300 ml)
II Danie – porcja mięsa lub ryby lub porcja wegetariańska (min. 170g); dodatki: ziemniaki/ ryż/ frytki/ kasza itp. (min. 150 g); surówka (min. 150 g) lub dania jarskie/ półmięsne lub dania inne (min 400 g)
NAPÓJ – kompot/ sok (minimum 500 ml).
e) Z uwagi na charakter grupy docelowej tj. uczestników/uczestniczek projektu zakłada się, że posiłki będą musiały uwzględniać diety z klasyfikacji diet, a także diety specjalistyczne nie ujęte w klasyfikacji diet.
f) Zestawy obiadowe będą dostarczane pod wskazany adres pomiędzy godzinami 12:30 a 14:30.
W przypadku opóźnień w dostawach posiłków Zamawiający przewiduje kary umowne.
g) Każdy posiłek będzie dostarczony w opakowaniach podlegających łatwej utylizacji.
h) Jeśli Wykonawca nie dostarczy cateringu spełniającego wyżej wymienione kryteria (jakościowe, ilościowe, dotyczące terminów dostawy) zostanie obciążony kosztami zamówienia przez Zamawiającego zestawów cateringowych u innego dostawcy w cenie rynkowej, ale nie większej niż dwukrotność stawki jednostkowej wskazanej w umowie.
i) Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem) posiadały aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością.
j) Transport potraw do miejsca przeznaczenia, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi. Środki transportu, którymi przewożone są posiłki, muszą być do tego celu przystosowane oraz muszą posiadać dokumenty warunkujące to dopuszczenie.
k) Zamawiający w razie wystąpienia konieczności, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych, dietach specjalistycznych (np. posiłki wegetariańskie, wegańskie, diety itp.). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednia ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: Kielce, Gmina: Kielce, Miejscowość: Kielce
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Piekoszów, Miejscowość: Piekoszów
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Zagnańsk, Miejscowość: Zagnańsk
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Daleszyce, Miejscowość: Daleszyce
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Chęciny, Miejscowość: Chęciny
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Masłów, Miejscowość: Duża Wiśniówka
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Masłów, Miejscowość: Masłów Pierwszy
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Chmielnik, Miejscowość: Chmielnik
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Morawica, Miejscowość: Morawica
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie, Powiat: kielecki, Gmina: Pierzchnica, Miejscowość: Pierzchnica
Time limit for receipt of tenders
2026-01-07 11:00:00.0
Location
Kraj: Polska, Województwo: świętokrzyskie
Category assortment
Catering services
Food services
Food services
Buyer details
HDA - CENTRUM SZKOLENIA, DORADZTWA FINANSOWEGO I BIZNESU HUBERT DURLIK
Leśna 1A/2
25-509 Kielce
Województwo: świętokrzyskie
Kraj: Polska
NIP: 9590808310
Leśna 1A/2
25-509 Kielce
Województwo: świętokrzyskie
Kraj: Polska
NIP: 9590808310