Organizacja wizyty studyjnej
Notice description
Powstaje w kontekście projektu:
FERS.04.06-IP.04-0038/23 - Szkoła rzecznictwa
III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1. Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie przejazdu uczestników wizyty studyjnej z wyznaczonego miejsca do miejsca odbywania się wizyty studyjnej tam i z powrotem, noclegu wraz ze śniadaniem, wyżywienia (obiadów, kolacji oraz przerw kawowych) w trakcie wizyty studyjnej organizowanej w ramach projektu “Szkoła Rzecznictwa, realizowanego w województwach małopolskim, podkarpackim i świętokrzyskim.
2.
2.1 Specyfikacja obiadów i kolacji
1) Na obiad składają się dwa dania
Zupa
Gramatura: min. 250 ml na osobę
Drugie danie na które składa się: sztuka mięsa (np. kurczak, wieprzowina, wołowina) lub białko roślinne (np. tofu, soczewica, ciecierzyca), warzywa (np. ziemniaki, ryż, kasza, dodatki (np. sałatki, surówki, warzywa).
Gramatura: min. 400 g na osobę
Opcja mięsna: mięso min. 150 g , warzywa min. 150 g, dodatki min. 100 g
Opcja wegetariańska: białko roślinne min. 150 g, warzywa min. 150 g, dodatki min. 100 g
2) W trakcie obiadów serwowane są napoje (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutora wody pitnej w szklanych dzbankach)
Gramatura: min. 250 ml na osobę.
3) W trakcie kolacji serwowane są napoje gorące kawa, herbata – wybór herbata oraz napoje zimne (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutorów wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach), mleko krowie, mleko roślinne, cukier lub jego zamiennik, cytryna
Gramatura: min. 250 ml na osobę.
4) Dodatkowe wymagania:
• Obiad zorganizowany w miejscach odbywania wizyty studyjnej, wskazanych przez Zamawiającego; kolacja zorganizowana w hotelu, w miejscu zakwaterowania uczestników;
• Zapewnienie posiłku zgodnie z indywidualnymi potrzebami uczestników: posiłek specjalny (np. bezglutenowy, bez laktozy, koszerny, z uwzględnieniem alergii pokarmowych) – Liczba posiłków specjalnych do potwierdzenia z organizatorem nie później niż na 5 dni przed terminem realizacji;
• Serwowany w temperaturze, która zapewnia jego komfortowe spożycie. Zupa powinna być gorąca, a drugie danie ciepłe, zgodnie z normami kulinarnymi ok. 60-70°C.
• Serwowanie jedzenia i napojów w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych; nie jest dozwolone używanie plastikowych naczyń lub sztućców.
5) Organizator zapewni przestrzeń umożliwiającą serwowanie obiadów.
2.3 Specyfikacja przerwy kawowej:
1) Bufet kawowy obejmuje napoje gorące: kawę, herbatę – wybór herbat, wodę (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutorów wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach), mleko krowie, mleko roślinne, cukier lub jego zamiennik, cytrynę, drobne słone lub słodkie przekąski typu paluszki, kruche ciastka lub owoce.
2) Dodatkowe wymagania:
• uwzględnienie specjalnych potrzeb uczestników (np. wegetariańskie, bezglutenowe, alergie pokarmowe);
• Jedzenie i napoje będą serwowane w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych; nie jest dozwolone używanie plastikowych naczyń lub sztućców;
• Bufet będzie dostępny dla uczestników wizyty studyjnej w salach, w których odbędą się spotkania w ramach wizyty studyjnej, pod wskazanymi w zamówieniu adresami;
3) Organizator zapewni przestrzeń umożliwiającą serwowanie bufetu.
2.4 Specyfikacja noclegu:
1) Typ obiektu:
• Rodzaj obiektu: (np. hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy)
• Standard: 3 gwiazdki, dostosowany do potrzeb osoby poruszającej się na wózku ręcznym
2) Zakwaterowanie:
• Typ pokoju: dwuosobowy, w uzasadnionych przypadkach pokój 1-osobowy (maksymalnie 5 pokoi 1 osobowych)
• Typ pokoju: 1 pokój dwuosobowy dostosowany dla osoby poruszającej się na wózku ręcznym
• Wyposażenie pokoi:
o Łóżka jednoosobowe
o Biurko, szafa
o Łazienka (z prysznicem lub wanną)
o dostęp do Wi-Fi
o Pościel i ręczniki
o Dostęp do łazienek z pełnym węzłem sanitarnym.
3) Wyżywienie:
• Śniadania w formie bufetu, uwzględniające specjalne potrzeby żywieniowe uczestników (np. wegetariańskie, bezglutenowe, alergie pokarmowe).
2.5 Specyfikacja transportu:
1) Pojazdy:
• Typ: Autobusy, autokary, busy lub inne środki transportu, które będą odpowiednie do liczby uczestników danej grupy, w tym pojazd dostosowany do przewozu osoby poruszającej się na wózku ręcznym. Pojazdy muszą zapewniać komfortowy transport i odpowiednią przestronność dla pasażerów.
• Wielkość: Pojazdy muszą być dobrane w zależności od liczby uczestników, z zachowaniem wymogów przestronności (np. ilość miejsc siedzących i stojących) zgodnie z obowiązującymi przepisami.
• Stan techniczny: Pojazdy muszą posiadać aktualne badania techniczne oraz przeglądy wymagane przepisami prawa.
• Pojazdy powinny być wyposażone w klimatyzację, ogrzewanie.
• Bezpieczeństwo: Pojazdy muszą być wyposażone w odpowiednią liczbę gaśnic – przynajmniej dwie, z których jedna powinna być umieszczona w pobliżu miejsca kierowcy, a druga w łatwo dostępnym miejscu w pobliżu strefy pasażerskiej.
2) Bezpieczeństwo pasażerów:
• Pasy bezpieczeństwa: Pojazdy muszą być wyposażone w pasy bezpieczeństwa na każdym miejscu siedzącym. Dodatkowo pojazd przewożący osobę poruszającą się na wózku ręcznym musi być przystosowany do łatwego dostępu i bezpiecznego mocowania wózka, wymaga specjalnego oznakowania (niebieskie tablice z symbolem wózka inwalidzkiego), posiadać systemy ułatwiające wjazd (np. rampy, windy) oraz systemy zabezpieczające wózek i pasażera w trakcie jazdy (np. szyny, pasy bezpieczeństwa, systemy mocowania) lub równoważne.
WIZYTA STUDYJNA
Data realizacji: 22-23.01.2026 r.
Miejsce realizacji zamówienia: Katowice, woj. Śląskie: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice i SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice
Przejazd: zapewniony zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji, Przewóz 1 grupy uczestników z miejsca zbiórki wskazanego przez Zamawiającego do miejsca wizyty studyjnej oraz z powrotem.
I grupa (17 os.)
Trasa przejazdu: Rzeszów – Katowice –- Rzeszów
• Wyjazd z Rzeszowa do Katowic w dn.22.01.2026 r: godz. 6:00
• Powrót z Katowic do Rzeszowa w dn. 23.01.2026 r. godz. 20:30
II grupa (17 os., w tym osoba poruszająca się na wózku ręcznym)
Trasa przejazdu:
Kraków – Katowice – Kraków
• Wyjazd z Krakowa do Katowic w dn.22.01.2026 r: godz. 8:00
• Powrót z Katowic do Krakowa w dn. 23.01.2026 r. godz. 18:30
Zamawiający dopuszcza realizację przejazdów jednym autokarem lub dwoma autokarami.
Lokalizacja noclegu: – w odległości maksymalnie 5 km w ruchu kołowym wg. google maps adresu: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice
Przerwa kawowa: zapewniona zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji
• Przerwa kawowa w dn. 22.01.2026 r - lokalizacja: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice/ Bufet kawowy serwowany jest od godziny 9:30 do godziny 17:00
• Przerwa kawowa w dn. 23.01.2026 r – lokalizacja: SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice/ Bufet kawowy serwowany jest od godziny 9:30 do godziny 16:00
Obiad: zapewniony zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji
• Obiad w dn. 22.01.2026 r. - lokalizacja: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice, godz. 13:00
• Obiad w dn. 23.01.2026 r lokalizacja: SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice, godz. 14:00
Kolacja: zapewniona zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji, w dn. 22.01.2026 r. – lokalizacja: w miejscu zakwaterowania uczestników wizyty studyjnej.
Liczba osób uczestniczących w wizycie studyjnej: planowana liczba 34, nie więcej niż 37 nie mniej niż 24, w tym jedna osoba poruszająca się na wózku ręcznym.
3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany lokalizacji świadczenia usługi cateringu (przerwy kawowe i obiad) na inną, znajdującą się w odległości 3 km w ruchu samochodowym wg. google maps od pierwotnie wskazanej lokalizacji. Zmiana zostanie zgłoszona Wykonawcy co najmniej 5 dni roboczych przed rozpoczęciem wizyty studyjnej.
4. Zamawiający dysponuje budżetem w wysokości:
• Stawka za przejazd: 6,51 zł/km brutto, nie więcej niż 3000,00 zł/ grupę
• Stawka za nocleg/os.: 250 zł brutto.
• Stawka za dwudaniowy obiad/os.: 50 zł brutto;
• Stawka za kolację/os.: 50 zł brutto;
• Stawka za bufet kawowy/os.: 50 zł brutto.
CPV:
Kod CPV 55100000-1 Usługi hotelarskie
Kod CPV: 55321000-6: Usługi przygotowywania posiłków
KOD CPV: 55400000-4 Usługi podawania napojów
Kod CPV 55520000-1: Usługi dostarczania posiłków
Kod CPV 55300000-3: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
Kod CPV: 60000000-8: Usługi transportowe (z wyłączeniem transportu odpadów)
Kod CPV 60130000-8: Usługi w zakresie specjalistycznego transportu drogowego osób
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: śląskie, Powiat: Katowice, Gmina: Katowice, Miejscowość: Katowice
FERS.04.06-IP.04-0038/23 - Szkoła rzecznictwa
III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1. Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie przejazdu uczestników wizyty studyjnej z wyznaczonego miejsca do miejsca odbywania się wizyty studyjnej tam i z powrotem, noclegu wraz ze śniadaniem, wyżywienia (obiadów, kolacji oraz przerw kawowych) w trakcie wizyty studyjnej organizowanej w ramach projektu “Szkoła Rzecznictwa, realizowanego w województwach małopolskim, podkarpackim i świętokrzyskim.
2.
2.1 Specyfikacja obiadów i kolacji
1) Na obiad składają się dwa dania
Zupa
Gramatura: min. 250 ml na osobę
Drugie danie na które składa się: sztuka mięsa (np. kurczak, wieprzowina, wołowina) lub białko roślinne (np. tofu, soczewica, ciecierzyca), warzywa (np. ziemniaki, ryż, kasza, dodatki (np. sałatki, surówki, warzywa).
Gramatura: min. 400 g na osobę
Opcja mięsna: mięso min. 150 g , warzywa min. 150 g, dodatki min. 100 g
Opcja wegetariańska: białko roślinne min. 150 g, warzywa min. 150 g, dodatki min. 100 g
2) W trakcie obiadów serwowane są napoje (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutora wody pitnej w szklanych dzbankach)
Gramatura: min. 250 ml na osobę.
3) W trakcie kolacji serwowane są napoje gorące kawa, herbata – wybór herbata oraz napoje zimne (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutorów wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach), mleko krowie, mleko roślinne, cukier lub jego zamiennik, cytryna
Gramatura: min. 250 ml na osobę.
4) Dodatkowe wymagania:
• Obiad zorganizowany w miejscach odbywania wizyty studyjnej, wskazanych przez Zamawiającego; kolacja zorganizowana w hotelu, w miejscu zakwaterowania uczestników;
• Zapewnienie posiłku zgodnie z indywidualnymi potrzebami uczestników: posiłek specjalny (np. bezglutenowy, bez laktozy, koszerny, z uwzględnieniem alergii pokarmowych) – Liczba posiłków specjalnych do potwierdzenia z organizatorem nie później niż na 5 dni przed terminem realizacji;
• Serwowany w temperaturze, która zapewnia jego komfortowe spożycie. Zupa powinna być gorąca, a drugie danie ciepłe, zgodnie z normami kulinarnymi ok. 60-70°C.
• Serwowanie jedzenia i napojów w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych; nie jest dozwolone używanie plastikowych naczyń lub sztućców.
5) Organizator zapewni przestrzeń umożliwiającą serwowanie obiadów.
2.3 Specyfikacja przerwy kawowej:
1) Bufet kawowy obejmuje napoje gorące: kawę, herbatę – wybór herbat, wodę (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutorów wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach), mleko krowie, mleko roślinne, cukier lub jego zamiennik, cytrynę, drobne słone lub słodkie przekąski typu paluszki, kruche ciastka lub owoce.
2) Dodatkowe wymagania:
• uwzględnienie specjalnych potrzeb uczestników (np. wegetariańskie, bezglutenowe, alergie pokarmowe);
• Jedzenie i napoje będą serwowane w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych; nie jest dozwolone używanie plastikowych naczyń lub sztućców;
• Bufet będzie dostępny dla uczestników wizyty studyjnej w salach, w których odbędą się spotkania w ramach wizyty studyjnej, pod wskazanymi w zamówieniu adresami;
3) Organizator zapewni przestrzeń umożliwiającą serwowanie bufetu.
2.4 Specyfikacja noclegu:
1) Typ obiektu:
• Rodzaj obiektu: (np. hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy)
• Standard: 3 gwiazdki, dostosowany do potrzeb osoby poruszającej się na wózku ręcznym
2) Zakwaterowanie:
• Typ pokoju: dwuosobowy, w uzasadnionych przypadkach pokój 1-osobowy (maksymalnie 5 pokoi 1 osobowych)
• Typ pokoju: 1 pokój dwuosobowy dostosowany dla osoby poruszającej się na wózku ręcznym
• Wyposażenie pokoi:
o Łóżka jednoosobowe
o Biurko, szafa
o Łazienka (z prysznicem lub wanną)
o dostęp do Wi-Fi
o Pościel i ręczniki
o Dostęp do łazienek z pełnym węzłem sanitarnym.
3) Wyżywienie:
• Śniadania w formie bufetu, uwzględniające specjalne potrzeby żywieniowe uczestników (np. wegetariańskie, bezglutenowe, alergie pokarmowe).
2.5 Specyfikacja transportu:
1) Pojazdy:
• Typ: Autobusy, autokary, busy lub inne środki transportu, które będą odpowiednie do liczby uczestników danej grupy, w tym pojazd dostosowany do przewozu osoby poruszającej się na wózku ręcznym. Pojazdy muszą zapewniać komfortowy transport i odpowiednią przestronność dla pasażerów.
• Wielkość: Pojazdy muszą być dobrane w zależności od liczby uczestników, z zachowaniem wymogów przestronności (np. ilość miejsc siedzących i stojących) zgodnie z obowiązującymi przepisami.
• Stan techniczny: Pojazdy muszą posiadać aktualne badania techniczne oraz przeglądy wymagane przepisami prawa.
• Pojazdy powinny być wyposażone w klimatyzację, ogrzewanie.
• Bezpieczeństwo: Pojazdy muszą być wyposażone w odpowiednią liczbę gaśnic – przynajmniej dwie, z których jedna powinna być umieszczona w pobliżu miejsca kierowcy, a druga w łatwo dostępnym miejscu w pobliżu strefy pasażerskiej.
2) Bezpieczeństwo pasażerów:
• Pasy bezpieczeństwa: Pojazdy muszą być wyposażone w pasy bezpieczeństwa na każdym miejscu siedzącym. Dodatkowo pojazd przewożący osobę poruszającą się na wózku ręcznym musi być przystosowany do łatwego dostępu i bezpiecznego mocowania wózka, wymaga specjalnego oznakowania (niebieskie tablice z symbolem wózka inwalidzkiego), posiadać systemy ułatwiające wjazd (np. rampy, windy) oraz systemy zabezpieczające wózek i pasażera w trakcie jazdy (np. szyny, pasy bezpieczeństwa, systemy mocowania) lub równoważne.
WIZYTA STUDYJNA
Data realizacji: 22-23.01.2026 r.
Miejsce realizacji zamówienia: Katowice, woj. Śląskie: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice i SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice
Przejazd: zapewniony zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji, Przewóz 1 grupy uczestników z miejsca zbiórki wskazanego przez Zamawiającego do miejsca wizyty studyjnej oraz z powrotem.
I grupa (17 os.)
Trasa przejazdu: Rzeszów – Katowice –- Rzeszów
• Wyjazd z Rzeszowa do Katowic w dn.22.01.2026 r: godz. 6:00
• Powrót z Katowic do Rzeszowa w dn. 23.01.2026 r. godz. 20:30
II grupa (17 os., w tym osoba poruszająca się na wózku ręcznym)
Trasa przejazdu:
Kraków – Katowice – Kraków
• Wyjazd z Krakowa do Katowic w dn.22.01.2026 r: godz. 8:00
• Powrót z Katowic do Krakowa w dn. 23.01.2026 r. godz. 18:30
Zamawiający dopuszcza realizację przejazdów jednym autokarem lub dwoma autokarami.
Lokalizacja noclegu: – w odległości maksymalnie 5 km w ruchu kołowym wg. google maps adresu: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice
Przerwa kawowa: zapewniona zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji
• Przerwa kawowa w dn. 22.01.2026 r - lokalizacja: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice/ Bufet kawowy serwowany jest od godziny 9:30 do godziny 17:00
• Przerwa kawowa w dn. 23.01.2026 r – lokalizacja: SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice/ Bufet kawowy serwowany jest od godziny 9:30 do godziny 16:00
Obiad: zapewniony zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji
• Obiad w dn. 22.01.2026 r. - lokalizacja: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice, godz. 13:00
• Obiad w dn. 23.01.2026 r lokalizacja: SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice, godz. 14:00
Kolacja: zapewniona zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji, w dn. 22.01.2026 r. – lokalizacja: w miejscu zakwaterowania uczestników wizyty studyjnej.
Liczba osób uczestniczących w wizycie studyjnej: planowana liczba 34, nie więcej niż 37 nie mniej niż 24, w tym jedna osoba poruszająca się na wózku ręcznym.
3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany lokalizacji świadczenia usługi cateringu (przerwy kawowe i obiad) na inną, znajdującą się w odległości 3 km w ruchu samochodowym wg. google maps od pierwotnie wskazanej lokalizacji. Zmiana zostanie zgłoszona Wykonawcy co najmniej 5 dni roboczych przed rozpoczęciem wizyty studyjnej.
4. Zamawiający dysponuje budżetem w wysokości:
• Stawka za przejazd: 6,51 zł/km brutto, nie więcej niż 3000,00 zł/ grupę
• Stawka za nocleg/os.: 250 zł brutto.
• Stawka za dwudaniowy obiad/os.: 50 zł brutto;
• Stawka za kolację/os.: 50 zł brutto;
• Stawka za bufet kawowy/os.: 50 zł brutto.
CPV:
Kod CPV 55100000-1 Usługi hotelarskie
Kod CPV: 55321000-6: Usługi przygotowywania posiłków
KOD CPV: 55400000-4 Usługi podawania napojów
Kod CPV 55520000-1: Usługi dostarczania posiłków
Kod CPV 55300000-3: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
Kod CPV: 60000000-8: Usługi transportowe (z wyłączeniem transportu odpadów)
Kod CPV 60130000-8: Usługi w zakresie specjalistycznego transportu drogowego osób
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: śląskie, Powiat: Katowice, Gmina: Katowice, Miejscowość: Katowice
Time limit for receipt of tenders
2026-01-05 22:59:59.0
Location
Kraj: Polska, Województwo: śląskie, Powiat: Katowice, Gmina: Katowice, Miejscowość: Katowice
Category assortment
Catering services
Food services
Hotels
Post and courier services
Transportation, logistics, freight forwarding and warehousing services
Passenger transport services
Food services
Hotels
Post and courier services
Transportation, logistics, freight forwarding and warehousing services
Passenger transport services
Buyer details
Fundacja Biuro Inicjatyw Społecznych
Krasickiego 18/1p
30-503 Kraków
Województwo: małopolskie
Kraj: Polska
NIP: 9452102152
Krasickiego 18/1p
30-503 Kraków
Województwo: małopolskie
Kraj: Polska
NIP: 9452102152