Organizacja wizyty studyjnej

Notice description

Powstaje w kontekście projektu:
FERS.04.06-IP.04-0038/23 - Szkoła rzecznictwa

III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

1. Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie przejazdu uczestników wizyty studyjnej z wyznaczonego miejsca do miejsca odbywania się wizyty studyjnej tam i z powrotem, noclegu wraz ze śniadaniem, wyżywienia (obiadów, kolacji oraz przerw kawowych) w trakcie wizyty studyjnej organizowanej w ramach projektu “Szkoła Rzecznictwa, realizowanego w województwach małopolskim, podkarpackim i świętokrzyskim.
2.
2.1 Specyfikacja obiadów i kolacji
1) Na obiad składają się dwa dania
Zupa
Gramatura: min. 250 ml na osobę
Drugie danie na które składa się: sztuka mięsa (np. kurczak, wieprzowina, wołowina) lub białko roślinne (np. tofu, soczewica, ciecierzyca), warzywa (np. ziemniaki, ryż, kasza, dodatki (np. sałatki, surówki, warzywa).
Gramatura: min. 400 g na osobę
Opcja mięsna: mięso min. 150 g , warzywa min. 150 g, dodatki min. 100 g
Opcja wegetariańska: białko roślinne min. 150 g, warzywa min. 150 g, dodatki min. 100 g
2) W trakcie obiadów serwowane są napoje (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutora wody pitnej w szklanych dzbankach)
Gramatura: min. 250 ml na osobę.
3) W trakcie kolacji serwowane są napoje gorące kawa, herbata – wybór herbata oraz napoje zimne (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutorów wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach), mleko krowie, mleko roślinne, cukier lub jego zamiennik, cytryna
Gramatura: min. 250 ml na osobę.

4) Dodatkowe wymagania:
• Obiad zorganizowany w miejscach odbywania wizyty studyjnej, wskazanych przez Zamawiającego; kolacja zorganizowana w hotelu, w miejscu zakwaterowania uczestników;
• Zapewnienie posiłku zgodnie z indywidualnymi potrzebami uczestników: posiłek specjalny (np. bezglutenowy, bez laktozy, koszerny, z uwzględnieniem alergii pokarmowych) – Liczba posiłków specjalnych do potwierdzenia z organizatorem nie później niż na 5 dni przed terminem realizacji;
• Serwowany w temperaturze, która zapewnia jego komfortowe spożycie. Zupa powinna być gorąca, a drugie danie ciepłe, zgodnie z normami kulinarnymi ok. 60-70°C.
• Serwowanie jedzenia i napojów w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych; nie jest dozwolone używanie plastikowych naczyń lub sztućców.

5) Organizator zapewni przestrzeń umożliwiającą serwowanie obiadów.

2.3 Specyfikacja przerwy kawowej:
1) Bufet kawowy obejmuje napoje gorące: kawę, herbatę – wybór herbat, wodę (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutorów wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach), mleko krowie, mleko roślinne, cukier lub jego zamiennik, cytrynę, drobne słone lub słodkie przekąski typu paluszki, kruche ciastka lub owoce.
2) Dodatkowe wymagania:
• uwzględnienie specjalnych potrzeb uczestników (np. wegetariańskie, bezglutenowe, alergie pokarmowe);
• Jedzenie i napoje będą serwowane w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych; nie jest dozwolone używanie plastikowych naczyń lub sztućców;
• Bufet będzie dostępny dla uczestników wizyty studyjnej w salach, w których odbędą się spotkania w ramach wizyty studyjnej, pod wskazanymi w zamówieniu adresami;

3) Organizator zapewni przestrzeń umożliwiającą serwowanie bufetu.

2.4 Specyfikacja noclegu:

1) Typ obiektu:
• Rodzaj obiektu: (np. hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy)
• Standard: 3 gwiazdki, dostosowany do potrzeb osoby poruszającej się na wózku ręcznym
2) Zakwaterowanie:
• Typ pokoju: dwuosobowy, w uzasadnionych przypadkach pokój 1-osobowy (maksymalnie 5 pokoi 1 osobowych)
• Typ pokoju: 1 pokój dwuosobowy dostosowany dla osoby poruszającej się na wózku ręcznym
• Wyposażenie pokoi:
o Łóżka jednoosobowe
o Biurko, szafa
o Łazienka (z prysznicem lub wanną)
o dostęp do Wi-Fi
o Pościel i ręczniki
o Dostęp do łazienek z pełnym węzłem sanitarnym.
3) Wyżywienie:
• Śniadania w formie bufetu, uwzględniające specjalne potrzeby żywieniowe uczestników (np. wegetariańskie, bezglutenowe, alergie pokarmowe).

2.5 Specyfikacja transportu:
1) Pojazdy:
• Typ: Autobusy, autokary, busy lub inne środki transportu, które będą odpowiednie do liczby uczestników danej grupy, w tym pojazd dostosowany do przewozu osoby poruszającej się na wózku ręcznym. Pojazdy muszą zapewniać komfortowy transport i odpowiednią przestronność dla pasażerów.
• Wielkość: Pojazdy muszą być dobrane w zależności od liczby uczestników, z zachowaniem wymogów przestronności (np. ilość miejsc siedzących i stojących) zgodnie z obowiązującymi przepisami.
• Stan techniczny: Pojazdy muszą posiadać aktualne badania techniczne oraz przeglądy wymagane przepisami prawa.
• Pojazdy powinny być wyposażone w klimatyzację, ogrzewanie.
• Bezpieczeństwo: Pojazdy muszą być wyposażone w odpowiednią liczbę gaśnic – przynajmniej dwie, z których jedna powinna być umieszczona w pobliżu miejsca kierowcy, a druga w łatwo dostępnym miejscu w pobliżu strefy pasażerskiej.
2) Bezpieczeństwo pasażerów:
• Pasy bezpieczeństwa: Pojazdy muszą być wyposażone w pasy bezpieczeństwa na każdym miejscu siedzącym. Dodatkowo pojazd przewożący osobę poruszającą się na wózku ręcznym musi być przystosowany do łatwego dostępu i bezpiecznego mocowania wózka, wymaga specjalnego oznakowania (niebieskie tablice z symbolem wózka inwalidzkiego), posiadać systemy ułatwiające wjazd (np. rampy, windy) oraz systemy zabezpieczające wózek i pasażera w trakcie jazdy (np. szyny, pasy bezpieczeństwa, systemy mocowania) lub równoważne.

WIZYTA STUDYJNA
Data realizacji: 22-23.01.2026 r.
Miejsce realizacji zamówienia: Katowice, woj. Śląskie: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice i SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice
Przejazd: zapewniony zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji, Przewóz 1 grupy uczestników z miejsca zbiórki wskazanego przez Zamawiającego do miejsca wizyty studyjnej oraz z powrotem.
I grupa (17 os.)
Trasa przejazdu: Rzeszów – Katowice –- Rzeszów
• Wyjazd z Rzeszowa do Katowic w dn.22.01.2026 r: godz. 6:00
• Powrót z Katowic do Rzeszowa w dn. 23.01.2026 r. godz. 20:30
II grupa (17 os., w tym osoba poruszająca się na wózku ręcznym)
Trasa przejazdu:
Kraków – Katowice – Kraków
• Wyjazd z Krakowa do Katowic w dn.22.01.2026 r: godz. 8:00
• Powrót z Katowic do Krakowa w dn. 23.01.2026 r. godz. 18:30
Zamawiający dopuszcza realizację przejazdów jednym autokarem lub dwoma autokarami.

Lokalizacja noclegu: – w odległości maksymalnie 5 km w ruchu kołowym wg. google maps adresu: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice
Przerwa kawowa: zapewniona zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji
• Przerwa kawowa w dn. 22.01.2026 r - lokalizacja: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice/ Bufet kawowy serwowany jest od godziny 9:30 do godziny 17:00
• Przerwa kawowa w dn. 23.01.2026 r – lokalizacja: SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice/ Bufet kawowy serwowany jest od godziny 9:30 do godziny 16:00
Obiad: zapewniony zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji
• Obiad w dn. 22.01.2026 r. - lokalizacja: Centrum Organizacji Pozarządowych, ul. Wita Stwosza 7, 40-040 Katowice, godz. 13:00
• Obiad w dn. 23.01.2026 r lokalizacja: SPILNO HUB Katowice, ul. Morcinka 5, 40-123 Katowice, godz. 14:00
Kolacja: zapewniona zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji, w dn. 22.01.2026 r. – lokalizacja: w miejscu zakwaterowania uczestników wizyty studyjnej.
Liczba osób uczestniczących w wizycie studyjnej: planowana liczba 34, nie więcej niż 37 nie mniej niż 24, w tym jedna osoba poruszająca się na wózku ręcznym.
3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany lokalizacji świadczenia usługi cateringu (przerwy kawowe i obiad) na inną, znajdującą się w odległości 3 km w ruchu samochodowym wg. google maps od pierwotnie wskazanej lokalizacji. Zmiana zostanie zgłoszona Wykonawcy co najmniej 5 dni roboczych przed rozpoczęciem wizyty studyjnej.

4. Zamawiający dysponuje budżetem w wysokości:
• Stawka za przejazd: 6,51 zł/km brutto, nie więcej niż 3000,00 zł/ grupę
• Stawka za nocleg/os.: 250 zł brutto.
• Stawka za dwudaniowy obiad/os.: 50 zł brutto;
• Stawka za kolację/os.: 50 zł brutto;
• Stawka za bufet kawowy/os.: 50 zł brutto.

CPV:
Kod CPV 55100000-1 Usługi hotelarskie
Kod CPV: 55321000-6: Usługi przygotowywania posiłków
KOD CPV: 55400000-4 Usługi podawania napojów
Kod CPV 55520000-1: Usługi dostarczania posiłków
Kod CPV 55300000-3: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
Kod CPV: 60000000-8: Usługi transportowe (z wyłączeniem transportu odpadów)
Kod CPV 60130000-8: Usługi w zakresie specjalistycznego transportu drogowego osób

Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: śląskie, Powiat: Katowice, Gmina: Katowice, Miejscowość: Katowice

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

2026-01-05 22:59:59.0

Location

Kraj: Polska, Województwo: śląskie, Powiat: Katowice, Gmina: Katowice, Miejscowość: Katowice

Category assortment

Catering services
Food services
Hotels
Post and courier services
Transportation, logistics, freight forwarding and warehousing services
Passenger transport services

Buyer details

Fundacja Biuro Inicjatyw Społecznych
Krasickiego 18/1p
30-503 Kraków
Województwo: małopolskie
Kraj: Polska
NIP: 9452102152

Contact details