Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola nr 4 w Piasecznie
Notice description
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r, w sprawie nowej grupy środków spożywczych dopuszczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154 z dnia 01.08.2016). Wykonawca dostarczy produkt świeży , I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Mięso – młode sztuki (bez antybiotyków, konserwantów E250)
b. Drób - świeży w pojemnikach pozbawionych resztek pierza, skóry, nieuszkodzony, karmiony paszą bez GMO oraz antybiotyków
c. Wędliny – I gatunek , zawartość mięsa powyżej 110 % na 100 gram produktu, bez konserwantów E250
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r, w sprawie nowej grupy środków spożywczych dopuszczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154 z dnia 01.08.2016).
Wykonawca dostarczy produkt świeży , I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Ryba mrożona
b. Warzywa i owoce mrożone
Wykonawca dostarczy produkt świeży , klasy EKSTRA i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Owoce i warzywa suszone (BIO)jak również pozostałe artykuły spożywcze nie będą zawierały substancji konserwujących (E 220 dwutlenku siarki i siarczany E221,E222, E223, E224,E226, E227, E228, kwasu sorbowego E 200, syropu glukozowo – fruktozowego , benzoesan sodu E 211, amarant E 123 i tym podobne )
a. Produkty mleczarskie
b. Produkty bezglutenowe
c. Różne produkty spożywcze
d. Produkty przemiału ziarna, skrobi
e. Oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce
f. Jaja
g. Miód naturalny
h. Woda niegazowana
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r, w sprawie nowej grupy środków spożywczych dopuszczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154 z dnia 01.08.2016).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, nieobity, nieuszkodzony, bez oznak psucia, plam i gnicia, klasy EXSTRA mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Owoce i warzywa świeże
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r, w sprawie nowej grupy środków spożywczych dopuszczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154 z dnia 01.08.2016).
Wykonawca dostarczy produkt świeży , I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Pieczywo, ciasta i ciastka – dostawa w czystych pojemnikach
a. Mięso – młode sztuki (bez antybiotyków, konserwantów E250)
b. Drób - świeży w pojemnikach pozbawionych resztek pierza, skóry, nieuszkodzony, karmiony paszą bez GMO oraz antybiotyków
c. Wędliny – I gatunek , zawartość mięsa powyżej 110 % na 100 gram produktu, bez konserwantów E250
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r, w sprawie nowej grupy środków spożywczych dopuszczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154 z dnia 01.08.2016).
Wykonawca dostarczy produkt świeży , I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Ryba mrożona
b. Warzywa i owoce mrożone
Wykonawca dostarczy produkt świeży , klasy EKSTRA i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Owoce i warzywa suszone (BIO)jak również pozostałe artykuły spożywcze nie będą zawierały substancji konserwujących (E 220 dwutlenku siarki i siarczany E221,E222, E223, E224,E226, E227, E228, kwasu sorbowego E 200, syropu glukozowo – fruktozowego , benzoesan sodu E 211, amarant E 123 i tym podobne )
a. Produkty mleczarskie
b. Produkty bezglutenowe
c. Różne produkty spożywcze
d. Produkty przemiału ziarna, skrobi
e. Oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce
f. Jaja
g. Miód naturalny
h. Woda niegazowana
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r, w sprawie nowej grupy środków spożywczych dopuszczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154 z dnia 01.08.2016).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, nieobity, nieuszkodzony, bez oznak psucia, plam i gnicia, klasy EXSTRA mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Owoce i warzywa świeże
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016r, w sprawie nowej grupy środków spożywczych dopuszczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154 z dnia 01.08.2016).
Wykonawca dostarczy produkt świeży , I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Pieczywo, ciasta i ciastka – dostawa w czystych pojemnikach
Time limit for receipt of tenders
2025-12-30 08:00:00.0
Location
ul. Kościuszki 5
05-500 Piaseczno
Województwo: mazowieckie
Polska
05-500 Piaseczno
Województwo: mazowieckie
Polska
Category assortment
Alcohol and tobacco products
Ready meals and special nutritional products
Mushrooms
Coffee, tea, infusions
Meat, poultry, fish and seafood
Dairy products
Beverages
Bread
Starch products
Animal feed
Processed fruit and vegetable products
Fat dairy products
Seasoning and dressing
Sweets and snacks
Ready meals and special nutritional products
Mushrooms
Coffee, tea, infusions
Meat, poultry, fish and seafood
Dairy products
Beverages
Bread
Starch products
Animal feed
Processed fruit and vegetable products
Fat dairy products
Seasoning and dressing
Sweets and snacks
Buyer details
Urząd Miasta i Gminy Piaseczno
ul. Kościuszki 5
05-500 Piaseczno
Województwo: mazowieckie
Polska
ul. Kościuszki 5
05-500 Piaseczno
Województwo: mazowieckie
Polska