Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie w okresie od 1 lutego do 14 sierpnia 2026r.

Notice description

Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych:
a) Wyroby piekarnicze oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:
- świeże, wyprodukowane w ciągu 12 godzin od momentu dostarczenia do Zamawiającego,
- foremny kształt (niezgnieciony, nierozlany, nieporozrywany),
- skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,
- miękisz bez zakalca, bez zanieczyszczeń, o właściwym smaku.
b) Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
Dostawa świeżego mięsa wołowego oraz mięsa i wędlin wieprzowych:
a) Mięso wieprzowe i wołowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:
- mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym,
- konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
- smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia,
- zdatne do spożycia,
- opakowanie – plastikowe pojemniki, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, posiadające atest kompetencji resortu zdrowia.
b) Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej.
Dostawa świeżego mięsa oraz wędlin drobiowych:
a) Mięso drobiowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:
- barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu,
- zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,
- niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
b) Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.
Dostawa świeżych warzyw, owoców i jaj:
a) Warzywa i owoce muszą być:
- świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe, czyste,
- kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,
- prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,
- średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,
- bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,
- wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.
b) Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarznięcie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.
c) Jaja powinny być:
- świeże,
- klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g),
- skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta,
- komora powietrza nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm,
- białko przejrzyste, gęste bez obcych ciał,
- żółtko kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał,
- tarcza zarodkowa niewidoczna,
- zapach swoisty, bez obcych zapachów.
Dostawa artykułów ogólnospożywczych:
a) Artykuły ogólnospożywcze muszą posiadać:
- co najmniej dwumiesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o długim okresie przydatności do spożycia),
- co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

2026-01-07 09:00:00.0

Location

ul. Szkolna 9
06-425 Karniewo
Województwo: mazowieckie
Polska

Category assortment

Alcohol and tobacco products
Ready meals and special nutritional products
Mushrooms
Coffee, tea, infusions
Meat, poultry, fish and seafood
Dairy products
Beverages
Bread
Starch products
Animal feed
Processed fruit and vegetable products
Fat dairy products
Seasoning and dressing
Sweets and snacks

Buyer details

ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W KARNIEWIE
ul. Szkolna 9
06-425 Karniewo
Województwo: mazowieckie
Polska

Contact details