,, Dostawa mięsa i produktów mięsnych /wędlin/ dla Domu Pomocy Społecznej w Kalince w okresie od 1.01.2026r. do 31.12.2026r.”

Notice description

1. Przedmiot zamówienia :
Nazwa zamówienia: Dostawa mięsa i produktów mięsnych/wędlin/ dla Domu Pomocy Społecznej w Kalince w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
1.1. Przedmiotem zamówienia jest: dostawa i rozładunek mięsa i wyrobów mięsnych/do magazynu-kuchni/ , na które składają się :
W części I - mięso
W części II- wyroby mięsne-wędliny
1.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 2 do SWZ:
nr 2.1. – asortyment dla części –mięso
asortyment dla części nr 2.2 – wyroby mięsne/wędliny/
1.3.Wspólny słownik zamówień CPV:
- 15100000-9-produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
-15113000-3-wieprzowina
-15131120-2-produkty wędliniarskie
-15131130-5-wędliny
-15112000-6-drób

1.3. Ilości mięsa i produktów wędliniarskich wskazana w SWZ ma charakter planowy. Podane ilości mogą ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. Faktyczna wielkość dostaw będzie odpowiednia do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego.
1.4. Zamawiający zastrzega, że w przypadku mniejszego zapotrzebowania z przyczyn od niego niezależnych (np. zmniejszenie się ilości mieszkańców-pobyt w szpitalach/ nie jest zobowiązany wykupić całości zamówienia.
1.5. Wyroby muszą być świeże, I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, terminami przydatności do spożycia ,wymogi określone w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
1.6. Przedmiot zamówienia obejmuje: załadunek, transport do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek
1.7. Dostawy będą realizowane sukcesywnie etapami w terminach, ilościach i miejscach wskazanych przez Zamawiającego na podstawie zamówienia telefonicznego lub drogą elektroniczną. Dostawy zarówno mięsa i wędlin/realizowane będą 2 razy w tygodniu w godzinach od 7.00 do 12.00 z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Najbardziej odpowiednim dniem dla Zamawiającego jest wtorek i piątek.
1.8. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu mięsa i wędlin stanowiącego przedmiot zamówienia tzn. zachowania tzw. ciągu chłodniczego, zapewnienie specjalistycznego środka transportu pod rygorem nieprzyjęcia dostawy.
1.9. Każdy artykuł powinien być oznakowany etykietą i zawierać dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników zawartych w wyrobie, termin przydatności do spożycia, waga netto.
1.10. Miejsce dostawy : magazyny w budynku DPS, w którym mieści się administracja i kuchnia.
1.11. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza: handlowy dokument identyfikacyjny, WZ lub fakturę, zamawiany i dostarczony towar do Zamawiającego ma być w początkowym terminie przydatności do spożycia.
1.12. Każdy z Wykonawców ponosi pełną odpowiedzialność za skutki braku lub mylnego rozpoznania warunków realizacji niniejszego zamówienia.

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

2025-12-23 09:00:00.0

Location

13
21-205 Kalinka
Województwo: lubelskie
Polska

Category assortment

Meat, poultry, fish and seafood

Buyer details

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W KALINCE
13
21-205 Kalinka
Województwo: lubelskie
Polska

Contact details