Dostawa schładzarko-zamrażarki szokowej. Przedsięwzięcie MŚP nr KPOD.01.03-IW.01-6581/24 „Wzmocnienie Firmy Usługi Gastronomiczne "DIANA" Mirosława Ładniak poprzez dywersyfikację i wprowadzenie nowych produktów i usług. Projekt realizowany w województwie lubelskim w powiecie bialskim.”
Notice description
Powstaje w kontekście projektu:
KPOD.01.03-IW.01-6581/24 - Wzmocnienie Firmy Usługi Gastronomiczne "DIANA" Mirosława Ładniak poprzez dywersyfikację i wprowadzenie nowych produktów i usług. Projekt realizowany w województwie lubelskim w powiecie bialskim
Dostawa schładzarko-zamrażarki szokowej.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego środka trwałego spełniającego następujące wymagania:
Parametr
Wymagane parametry (minimalne / dopuszczalne tolerancje)
Typ urządzenia
Schładzarko-zamrażarka szokowa, w wykonaniu przemysłowym, wolnostojąca
Pojemność
Obsługa min. 1 wózka na min. 20 × GN 1/1 (dopuszcza się tolerancję ±10%)
Wydajność schładzania
Min. 110 kg/cykl (dopuszczalna tolerancja –10%)
Wydajność zamrażania
Min. 95 kg/cykl (dopuszczalna tolerancja –10%)
Panel sterowania
Dotykowy panel HD, przekątna min. 8” (preferowane 9”), z piktogramami i sterowaniem elektronicznym
Tryby pracy
Min. 3 gotowe tryby pracy: gastronomia / piekarnictwo / cukiernictwo lub równoważne
Sonda temperatury
Sonda potrawy min. 4-punktowa lub równoważna
Czynnik chłodniczy
R452a lub równoważny, dopuszczony w UE czynnik ekologiczny
Schładzanie szokowe
Wymagane
Zamrażanie szokowe
Wymagane, do temperatury min. –35°C (preferowane –40°C)
Rozmrażanie
Automatyczne, sterowane elektronicznie
Tryb podtrzymania temperatury
Funkcja utrzymywania chłodzenia i zamrażania
Programowanie cykli
Możliwość tworzenia cykli kombinowanych (kombi)
Zapisywanie programów
Możliwość zapisu własnych programów użytkownika
System HACCP
Rejestracja danych HACCP w czasie rzeczywistym, wizualizacja danych na wyświetlaczu i zapis do pamięci urządzenia
3
Parametr
Wymagane parametry (minimalne / dopuszczalne tolerancje)
Monitorowanie energii
Funkcja wizualizacji aktualnego zużycia energii
Autodiagnostyka
Wbudowany system autodiagnostyki błędów
Porty komunikacyjne
Min. 1 × USB, dopuszczalne SD lub równoważne nośniki danych
Regulacja wentylatora
Regulowana prędkość wentylatora
Regulacja temperatury
Elektroniczna regulacja temperatury
Funkcja „multilevel”
Możliwość niezależnego ustawienia czasu obróbki dla poszczególnych półek
Poziom hałasu
Max. 50 dB (preferowane ≤45 dB – wersja cicha lub równoważna)
Wymiary komory
Wysokość min. 2400 mm, szerokość min. 1150 mm, głębokość min. 1150 mm (tolerancja ±10%)
Wyposażenie komory
Komora powinna być wyposażona w płytę najazdową umożliwiającą bezpieczny wjazd i prawidłowe ustawienie urządzeń, materiałów lub pojazdów zgodnie z przeznaczeniem komory.
Typ agregatu
Wymagany typ agregatu: SILENT – zapewniający obniżony poziom hałasu pracy w stosunku do standardowych rozwiązań.
Wymiary agregatu
Szerokość min. 1300 mm, głębokość min. 700 mm, wysokość min. 850 mm (tolerancja ±10%)
Masa urządzenia
Max. 450 kg (komora) / 300 kg (agregat)
Moc elektryczna
Max. 3,5 kW
Zasilanie
400 V / 3N / 50 Hz lub równoważne
Rok produkcji
Nie wcześniej niż 12 miesięcy przed dostawą
Stan urządzenia
Fabrycznie nowe, nieużywane
Wymagania uzupełniające – ogólne
1.
Oferent zapewnia pełne wsparcie techniczne w zakresie obsługi i użytkowania urządzenia przez okres co najmniej 24 m-cy od dnia odbioru urządzenia.
2.
Wskazane, aby autoryzowany serwis obsługi znajdował się na terenie Polski.
3.
Warunki dostawy, instalacji i szkolenia:
•
dostawa urządzenia do siedziby Zamawiającego,
•
instalacja i uruchomienie urządzenia w siedzibie Zamawiającego,
•
przeprowadzenie szkolenia załogi z zakresu: bezpiecznego użytkowania urządzenia, podstawowych czynności technicznych i eksploatacyjnych niezbędnych do utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym.
4.
Oferta winna zawierać szczegółowy opis oferowanego przedmiotu zamówienia w nawiązaniu do parametrów wskazanych w niniejszym zapytaniu ofertowym.
5.
Dla jednoznacznej identyfikacji oferowanego sprzętu przez Wykonawcę należy w ofercie (formularzu ofertowym) podać co najmniej nazwę producenta, a także nazwę i model oferowanego sprzętu. Zamawiający wymaga również podania faktycznych parametrów sprzętu, w taki sposób, aby Zamawiający był w stanie stwierdzić, czy zaoferowany sprzęt spełnia jego wymagania. Przedmiotowe informacje są składane na potwierdzenie, iż oferowany sprzęt spełnia wymagania Zamawiającego
4
6.
Względem przedmiotu zamówienia oczekuje się spełnienia co najmniej wyszczególnionych minimalnych parametrów technicznych, funkcjonalnych i jakościowych.
7.
Mając na uwadze założenia tzw. „Zielonych Zamówień” oraz polityki Zrównoważonego Rozwoju:
o
preferowanym sposobem komunikacji między Zamawiającym a Wykonawcą będzie forma elektroniczna,
o
preferowaną formą zawarcia umowy – forma elektroniczna (np. kwalifikowany podpis elektroniczny, e-podpis).
8.
W cenę powinny być wliczone wszelkie koszty związane z dostawą, w tym transport, wniesienie, montaż i pierwsze uruchomienie urządzenia.
9.
Na oferowane urządzenie Wykonawca zapewni gwarancję min. 24 miesiące.
10.
Wykonawca zapewni reakcję serwisową w ciągu maksymalnie 24 godzin od czasu zgłoszenia usterki w okresie gwarancji.
11.
Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy.
12.
Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia.
13.
Warunki gwarancji nie mogą nakładać na Zamawiającego obowiązku przechowywania opakowań transportowych w celu zachowania gwarancji – sprzęt będzie podlegał obsłudze gwarancyjnej niezależnie od tego, czy opakowania zostaną zachowane.
14.
W przypadkach, gdy w opisie przedmiotu zamówienia wskazano znaki towarowe, patenty, konkretne pochodzenie lub źródło produktu, Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania rozwiązań równoważnych, które w równym stopniu spełniają wymagania określone w zapytaniu ofertowym. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest do wykazania równoważności.
15.
Zalecane jest odbycie wizji lokalnej.
16.
Zamawiający przewiduje możliwość przeprowadzenia wizji lokalnej w dniach 15 -17 grudnia 2025 r w godzinach 9:00–15:00.
17.
Wizja lokalna może zostać zrealizowana również w innym, możliwie najbliższym terminie, po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym (preferowane jak najszybsze przeprowadzenie wizji).
Okres gwarancji: 24 m-ce
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: lubelskie, Powiat: bialski, Gmina: Biała Podlaska, Miejscowość: Porosiuki
KPOD.01.03-IW.01-6581/24 - Wzmocnienie Firmy Usługi Gastronomiczne "DIANA" Mirosława Ładniak poprzez dywersyfikację i wprowadzenie nowych produktów i usług. Projekt realizowany w województwie lubelskim w powiecie bialskim
Dostawa schładzarko-zamrażarki szokowej.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego środka trwałego spełniającego następujące wymagania:
Parametr
Wymagane parametry (minimalne / dopuszczalne tolerancje)
Typ urządzenia
Schładzarko-zamrażarka szokowa, w wykonaniu przemysłowym, wolnostojąca
Pojemność
Obsługa min. 1 wózka na min. 20 × GN 1/1 (dopuszcza się tolerancję ±10%)
Wydajność schładzania
Min. 110 kg/cykl (dopuszczalna tolerancja –10%)
Wydajność zamrażania
Min. 95 kg/cykl (dopuszczalna tolerancja –10%)
Panel sterowania
Dotykowy panel HD, przekątna min. 8” (preferowane 9”), z piktogramami i sterowaniem elektronicznym
Tryby pracy
Min. 3 gotowe tryby pracy: gastronomia / piekarnictwo / cukiernictwo lub równoważne
Sonda temperatury
Sonda potrawy min. 4-punktowa lub równoważna
Czynnik chłodniczy
R452a lub równoważny, dopuszczony w UE czynnik ekologiczny
Schładzanie szokowe
Wymagane
Zamrażanie szokowe
Wymagane, do temperatury min. –35°C (preferowane –40°C)
Rozmrażanie
Automatyczne, sterowane elektronicznie
Tryb podtrzymania temperatury
Funkcja utrzymywania chłodzenia i zamrażania
Programowanie cykli
Możliwość tworzenia cykli kombinowanych (kombi)
Zapisywanie programów
Możliwość zapisu własnych programów użytkownika
System HACCP
Rejestracja danych HACCP w czasie rzeczywistym, wizualizacja danych na wyświetlaczu i zapis do pamięci urządzenia
3
Parametr
Wymagane parametry (minimalne / dopuszczalne tolerancje)
Monitorowanie energii
Funkcja wizualizacji aktualnego zużycia energii
Autodiagnostyka
Wbudowany system autodiagnostyki błędów
Porty komunikacyjne
Min. 1 × USB, dopuszczalne SD lub równoważne nośniki danych
Regulacja wentylatora
Regulowana prędkość wentylatora
Regulacja temperatury
Elektroniczna regulacja temperatury
Funkcja „multilevel”
Możliwość niezależnego ustawienia czasu obróbki dla poszczególnych półek
Poziom hałasu
Max. 50 dB (preferowane ≤45 dB – wersja cicha lub równoważna)
Wymiary komory
Wysokość min. 2400 mm, szerokość min. 1150 mm, głębokość min. 1150 mm (tolerancja ±10%)
Wyposażenie komory
Komora powinna być wyposażona w płytę najazdową umożliwiającą bezpieczny wjazd i prawidłowe ustawienie urządzeń, materiałów lub pojazdów zgodnie z przeznaczeniem komory.
Typ agregatu
Wymagany typ agregatu: SILENT – zapewniający obniżony poziom hałasu pracy w stosunku do standardowych rozwiązań.
Wymiary agregatu
Szerokość min. 1300 mm, głębokość min. 700 mm, wysokość min. 850 mm (tolerancja ±10%)
Masa urządzenia
Max. 450 kg (komora) / 300 kg (agregat)
Moc elektryczna
Max. 3,5 kW
Zasilanie
400 V / 3N / 50 Hz lub równoważne
Rok produkcji
Nie wcześniej niż 12 miesięcy przed dostawą
Stan urządzenia
Fabrycznie nowe, nieużywane
Wymagania uzupełniające – ogólne
1.
Oferent zapewnia pełne wsparcie techniczne w zakresie obsługi i użytkowania urządzenia przez okres co najmniej 24 m-cy od dnia odbioru urządzenia.
2.
Wskazane, aby autoryzowany serwis obsługi znajdował się na terenie Polski.
3.
Warunki dostawy, instalacji i szkolenia:
•
dostawa urządzenia do siedziby Zamawiającego,
•
instalacja i uruchomienie urządzenia w siedzibie Zamawiającego,
•
przeprowadzenie szkolenia załogi z zakresu: bezpiecznego użytkowania urządzenia, podstawowych czynności technicznych i eksploatacyjnych niezbędnych do utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym.
4.
Oferta winna zawierać szczegółowy opis oferowanego przedmiotu zamówienia w nawiązaniu do parametrów wskazanych w niniejszym zapytaniu ofertowym.
5.
Dla jednoznacznej identyfikacji oferowanego sprzętu przez Wykonawcę należy w ofercie (formularzu ofertowym) podać co najmniej nazwę producenta, a także nazwę i model oferowanego sprzętu. Zamawiający wymaga również podania faktycznych parametrów sprzętu, w taki sposób, aby Zamawiający był w stanie stwierdzić, czy zaoferowany sprzęt spełnia jego wymagania. Przedmiotowe informacje są składane na potwierdzenie, iż oferowany sprzęt spełnia wymagania Zamawiającego
4
6.
Względem przedmiotu zamówienia oczekuje się spełnienia co najmniej wyszczególnionych minimalnych parametrów technicznych, funkcjonalnych i jakościowych.
7.
Mając na uwadze założenia tzw. „Zielonych Zamówień” oraz polityki Zrównoważonego Rozwoju:
o
preferowanym sposobem komunikacji między Zamawiającym a Wykonawcą będzie forma elektroniczna,
o
preferowaną formą zawarcia umowy – forma elektroniczna (np. kwalifikowany podpis elektroniczny, e-podpis).
8.
W cenę powinny być wliczone wszelkie koszty związane z dostawą, w tym transport, wniesienie, montaż i pierwsze uruchomienie urządzenia.
9.
Na oferowane urządzenie Wykonawca zapewni gwarancję min. 24 miesiące.
10.
Wykonawca zapewni reakcję serwisową w ciągu maksymalnie 24 godzin od czasu zgłoszenia usterki w okresie gwarancji.
11.
Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie trwania umowy.
12.
Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia.
13.
Warunki gwarancji nie mogą nakładać na Zamawiającego obowiązku przechowywania opakowań transportowych w celu zachowania gwarancji – sprzęt będzie podlegał obsłudze gwarancyjnej niezależnie od tego, czy opakowania zostaną zachowane.
14.
W przypadkach, gdy w opisie przedmiotu zamówienia wskazano znaki towarowe, patenty, konkretne pochodzenie lub źródło produktu, Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania rozwiązań równoważnych, które w równym stopniu spełniają wymagania określone w zapytaniu ofertowym. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest do wykazania równoważności.
15.
Zalecane jest odbycie wizji lokalnej.
16.
Zamawiający przewiduje możliwość przeprowadzenia wizji lokalnej w dniach 15 -17 grudnia 2025 r w godzinach 9:00–15:00.
17.
Wizja lokalna może zostać zrealizowana również w innym, możliwie najbliższym terminie, po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym (preferowane jak najszybsze przeprowadzenie wizji).
Okres gwarancji: 24 m-ce
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: lubelskie, Powiat: bialski, Gmina: Biała Podlaska, Miejscowość: Porosiuki
Time limit for receipt of tenders
2025-12-22 22:59:59.0
Location
Kraj: Polska, Województwo: lubelskie, Powiat: bialski, Gmina: Biała Podlaska, Miejscowość: Porosiuki
Category assortment
Cooling and heating devices
Buyer details
Usługi Gastronomiczne "DIANA" Mirosława Ładniak
73 C
21-500 Porosiuki
Województwo: lubelskie
Kraj: Polska
NIP: 5372015495
73 C
21-500 Porosiuki
Województwo: lubelskie
Kraj: Polska
NIP: 5372015495