Stara Kakawa - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń stacjonarnych
Notice description
Powstaje w kontekście projektu:
KPOD.05.08-IW.06-0042/25 - Szkoła jutr@ II
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej wraz z dowozem, przygotowaniem stołu cateringowego, ustawienie sprzętu, naczyń i produktów spożywczych na stole cateringowym oraz posprzątaniem po zakończeniu serwowaniu posiłków podczas szkoleń stacjonarnych w miejscowości Stara Kakawa.
W skład usługi cateringowej wchodzą:
1) przerwa kawowa,
2) przerwa obiadowa,
3) woda pitna
Ad 1) Przerwa kawowa powinna zawierać przynajmniej:
a) warnik do gotowania wrzątku lub min. 1 czajnik elektryczny wraz z zapasem wody do gotowania min. 10 litrów,
b) filiżanki lub kubki (szklane lub ceramiczne) - min. 1 na osobę,
c) łyżeczki do herbaty – min. 1 na osobę,
d) serwetki papierowe – min. 2 na osobę,
e) kawę rozpuszczalną do samodzielnego zaparzenia min. 250 g,
f) kawę mieloną do samodzielnego zaparzenia min. 250 g,
g) herbatę w torebkach, w trzech różnych rodzajach - po 30 szt. każdego rodzaju - herbata czarna, zielona i owocowa,
h) mleko krowie min. 2 litry,
i) cukier min. 200 g - w papierowych saszetkach, kostkach lub sypany,
j) ciastka kruche, w minimum 2 rodzajach w ilości min. 30 sztuk każdego rodzaju - podane na półmiskach lub tacach wielorazowych, np. szklanych, metalowych lub ceramicznych.
Ad. 2) Przerwa obiadowa powinna zawierać danie obiadowe gramaturze min. 500 gram na osobę. Danie obiadowe powinno występować w wariancie podstawowym mięsnym i wariancie dodatkowym bezmięsnym. Na 4 dni kalendarzowe przed każdym szkoleniem Zamawiający wskaże, ile porcji będzie w wariancie mięsnym, a ile w wariancie bezmięsnym.
a) Danie obiadowe mięsne, składające się z:
• porcji mięsa min. 200 gramów na osobę,
• dodatku skrobiowego (ryż, ziemniaki, kasza, kluski, makaron) min. 150 gramów na osobę,
• dodatku warzywnego (sałatka, surówka, warzywa gotowane) min. 150 gramów na osobę.
b) Danie obiadowe bezmięsne, czyli przygotowane bez użycia mięsa zwierzęcego, ryb, owoców morza, tłuszczów zwierzęcych oraz kostek rosołowych, o gramaturze min. 500 gram dania na osobę. Przykładowe dania bezmięsne:
• pierogi “ruskie” (farsz ziemniaczano-serowy) z cebulką i surówką,
• naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta z surówką,
• kotlet warzywny/jajeczny z dodatkiem skrobiowym (ziemniaki, ryż, kasza) i surówką,
• leczo warzywne z tofu wędzonym z kaszą pęczak.
Danie bezmięsne musi stanowić pełnowartościowy posiłek zawierający białko (np. nabiał, jaja, rośliny strączkowe, przetwory roślin strączkowych). Nie dopuszcza się dań składających się wyłącznie z węglowodanów np. makaron z sosem pomidorowym, naleśniki z dżemem itp.
Ad 3) Woda pitna powinna być dostępna dla uczestników w sposób ciągły, co najmniej od początku trwania pierwszej przerwy, przynajmniej do zakończenia trwania drugiej przerwy. Serwowanie wody pitnej może zostać zorganizowane w następujących wariantach:
a) woda pitna niegazowana w małych, szklanych butelkach (do 500 ml) do bezpośrednio spożycia, lub
b) woda pitna niegazowana podana w dużych butelkach (min. 1,5 l) wraz ze szklankami (wielorazowymi) w liczbie min. 1 szklanka na uczestnika, lub
c) woda pitna niegazowana podana w karafkach lub dzbankach wraz ze szklankami (wielorazowymi) w liczbie min. 1 szklanka na uczestnika, lub
d) woda pitna niegazowana podana w dystrybutorze lub baniaku z pompką lub kranikiem, wraz ze szklankami (wielorazowymi) w liczbie min. 1 szklanka na uczestnika.
W każdym z powyższych wariantów łączna ilość wody pitnej na osobę powinna wynosić minimum 1 litr.
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: kaliski, Gmina: Godziesze Wielkie, Miejscowość: Stara Kakawa
KPOD.05.08-IW.06-0042/25 - Szkoła jutr@ II
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej wraz z dowozem, przygotowaniem stołu cateringowego, ustawienie sprzętu, naczyń i produktów spożywczych na stole cateringowym oraz posprzątaniem po zakończeniu serwowaniu posiłków podczas szkoleń stacjonarnych w miejscowości Stara Kakawa.
W skład usługi cateringowej wchodzą:
1) przerwa kawowa,
2) przerwa obiadowa,
3) woda pitna
Ad 1) Przerwa kawowa powinna zawierać przynajmniej:
a) warnik do gotowania wrzątku lub min. 1 czajnik elektryczny wraz z zapasem wody do gotowania min. 10 litrów,
b) filiżanki lub kubki (szklane lub ceramiczne) - min. 1 na osobę,
c) łyżeczki do herbaty – min. 1 na osobę,
d) serwetki papierowe – min. 2 na osobę,
e) kawę rozpuszczalną do samodzielnego zaparzenia min. 250 g,
f) kawę mieloną do samodzielnego zaparzenia min. 250 g,
g) herbatę w torebkach, w trzech różnych rodzajach - po 30 szt. każdego rodzaju - herbata czarna, zielona i owocowa,
h) mleko krowie min. 2 litry,
i) cukier min. 200 g - w papierowych saszetkach, kostkach lub sypany,
j) ciastka kruche, w minimum 2 rodzajach w ilości min. 30 sztuk każdego rodzaju - podane na półmiskach lub tacach wielorazowych, np. szklanych, metalowych lub ceramicznych.
Ad. 2) Przerwa obiadowa powinna zawierać danie obiadowe gramaturze min. 500 gram na osobę. Danie obiadowe powinno występować w wariancie podstawowym mięsnym i wariancie dodatkowym bezmięsnym. Na 4 dni kalendarzowe przed każdym szkoleniem Zamawiający wskaże, ile porcji będzie w wariancie mięsnym, a ile w wariancie bezmięsnym.
a) Danie obiadowe mięsne, składające się z:
• porcji mięsa min. 200 gramów na osobę,
• dodatku skrobiowego (ryż, ziemniaki, kasza, kluski, makaron) min. 150 gramów na osobę,
• dodatku warzywnego (sałatka, surówka, warzywa gotowane) min. 150 gramów na osobę.
b) Danie obiadowe bezmięsne, czyli przygotowane bez użycia mięsa zwierzęcego, ryb, owoców morza, tłuszczów zwierzęcych oraz kostek rosołowych, o gramaturze min. 500 gram dania na osobę. Przykładowe dania bezmięsne:
• pierogi “ruskie” (farsz ziemniaczano-serowy) z cebulką i surówką,
• naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta z surówką,
• kotlet warzywny/jajeczny z dodatkiem skrobiowym (ziemniaki, ryż, kasza) i surówką,
• leczo warzywne z tofu wędzonym z kaszą pęczak.
Danie bezmięsne musi stanowić pełnowartościowy posiłek zawierający białko (np. nabiał, jaja, rośliny strączkowe, przetwory roślin strączkowych). Nie dopuszcza się dań składających się wyłącznie z węglowodanów np. makaron z sosem pomidorowym, naleśniki z dżemem itp.
Ad 3) Woda pitna powinna być dostępna dla uczestników w sposób ciągły, co najmniej od początku trwania pierwszej przerwy, przynajmniej do zakończenia trwania drugiej przerwy. Serwowanie wody pitnej może zostać zorganizowane w następujących wariantach:
a) woda pitna niegazowana w małych, szklanych butelkach (do 500 ml) do bezpośrednio spożycia, lub
b) woda pitna niegazowana podana w dużych butelkach (min. 1,5 l) wraz ze szklankami (wielorazowymi) w liczbie min. 1 szklanka na uczestnika, lub
c) woda pitna niegazowana podana w karafkach lub dzbankach wraz ze szklankami (wielorazowymi) w liczbie min. 1 szklanka na uczestnika, lub
d) woda pitna niegazowana podana w dystrybutorze lub baniaku z pompką lub kranikiem, wraz ze szklankami (wielorazowymi) w liczbie min. 1 szklanka na uczestnika.
W każdym z powyższych wariantów łączna ilość wody pitnej na osobę powinna wynosić minimum 1 litr.
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: kaliski, Gmina: Godziesze Wielkie, Miejscowość: Stara Kakawa
Time limit for receipt of tenders
2025-12-19 22:59:59.0
Location
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: kaliski, Gmina: Godziesze Wielkie, Miejscowość: Stara Kakawa
Category assortment
Catering services
Buyer details
Stowarzyszenie "Cyfrowy Dialog"
Batalionu AK “Parasol 4/36
01-118 Warszawa
Województwo: mazowieckie
Kraj: Polska
NIP: 5272775999
Batalionu AK “Parasol 4/36
01-118 Warszawa
Województwo: mazowieckie
Kraj: Polska
NIP: 5272775999