Zapytanie ofertowe nr 4/SW/2025 w ramach projektu; “RÓŻNE DROGI DO RÓWNOŚCI – RYNEK RÓWNYCH SZANS” na wykonawcę, który zapewni salę i wyżywienie.
Notice description
Powstaje w kontekście projektu:
FEWP.06.03-IP.01-0056/23 - RÓŻNE DROGI DO RÓWNOŚCI – RYNEK RÓWNYCH SZANS
Przedmiotem niniejszego postępowania jest usługa zapewnienia przez Wykonawcę:
1. wyżywienia,
2. sal na warsztaty wdrożeniowe
Projekt realizowany jest na terenie CAŁEGO WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO.
Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia sali i wyżywienia dla uczestników warsztatów wdrożeniowych modelu polityki równych szans kobiet i mężczyzn.
Zamawiający wymaga, aby sale wraz z budynkiem (piętrem), na którym będą odbywały się warsztaty były dostępne dla osób z niepełnosprawnościami. Dostępność pomieszczeń powinna zostać zapewniona zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi zasad równościowych w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027, w szczególności załącznikiem nr 2 standardami dostępności.
Szczegóły dotyczące zapewnienia sal:
1. Czas trwania: 15 dni x 8 h dydaktycznych + przerwy, czyli łącznie 7 godzin zegarowych
2. Liczba uczestników: średnio 12 osób + trener/trenerka.
3. Liczba godzin zapewnienia sali: 15 dni x 8 h dydaktycznych + przerwy, czyli łącznie 7 godzin zegarowych
4. Miejsce realizacji: Wielkopolska
SALA
Sala warsztatowa, powinna zawierać:
odpowiednią liczbę stołów mobilnych i krzeseł z miękkimi obiciami z możliwością dowolnej aranżacji ich ustawienia (w tym ustawienie stołów w podkowę) dla średnio 12 uczestników i trenera,
sala musi być ogrzewana, cicha, niedzielona, klimatyzowana/posiadająca system wentylacji, wyposażona w niezbędny sprzęt: projektor multimedialny z ekranem lub tablicę, bezpłatny dostęp do Internetu bezprzewodowego (sieć Wi-Fi),
sala powinna posiadać okna z naświetleniem naturalnym i dodatkowo oświetlenie sztuczne górne, powinna istnieć możliwość zaciemnienia pomieszczenia dla zapewnienia komfortu pracy trenerowi oraz uczestnikom,
powierzchnia sali nie powinna być mniejsza niż 30 m2 i nie większa niż 80 m2. Sala nie może być zlokalizowana w piwnicy lub suterenie, ani na poddaszu, dodatkowo sala musi spełniać warunki umożliwiające przeprowadzenie dynamicznych części warsztatu (praca w grupach, przy użyciu rekwizytów),
stanowiska nie mogą być ustawione w bezpośredniej bliskości klimatyzatora (lub innego urządzenia chłodzącego) ani rzutnika,
Wykonawca zapewni możliwość wygodnego powieszenia okrycia wierzchniego przez uczestników w sali bądź pomieszczeniu odpowiednio zabezpieczonym, w tym przed dostępem osób trzecich,
Budynek, w którym jest sala musi być dostępny dla osób z niepełnosprawnościami w tym wyposażone w odpowiednie podjazdy, windy, zapewnienie szatni lub wieszaków na kurtki,
zaplecze higieniczno-sanitarne będzie znajdowało się w bezpośredniej bliskości sali
zapewniona zostanie toaleta dostępna dla osób z niepełnosprawnością, a także oddzielna męska i damska.
ze względu na konieczność przygotowania sali do warsztatów Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość dostępu do sali na 1 godzinę przed i po warsztacie.
Wykonawca zapewni możliwość oznakowania miejsca realizacji warsztatu odpowiednią tabliczką zawierającą informację o współfinansowaniu projektu ze środków Funduszy Europejskich dla Wielkopolski.
Lokalizacja:
obiekt musi znajdować się w odległości nie większej niż 5 km od Dworca Głównego PKP w miejscowości, gdzie zostanie zrekrutowana grupa, mierzonej według najkrótszej trasy drogowej wyznaczonej na mapach Google. Odległość ta będzie weryfikowana poprzez wprowadzenie lokalizacji obiektu oraz Dworca PKP w narzędzie Google Maps, przy założeniu, że trasa jest przejezdna zgodnie z normalnym ruchem drogowym i/lub,
obiekt musi mieć dogodny dojazd komunikacją publiczną z Dworca PKP, w miejscowości, gdzie zostanie zrekrutowana grupa z czasem podróży nieprzekraczającym 20 minut.
WAŻNE:
Sale warsztatowe powinny być zadbane i czyste. Wizualna strona powinna być zbliżona do sal, które oferują obiekty 3 gwiazdkowe i centra konferencyjno-szkoleniowe. Zamawiający zastrzega, aby przed dokonaniem rezerwacji sali szkoleniowej Wykonawca przedłożył szczegółowe informacje nt. standardu sal, np. w postaci zdjęć.
WYŻYWIENIE
Szczegóły dotyczące zapewnienia wyżywienia
1. Czas trwania każdego warsztatu: 8 h dydaktycznych + przerwy, łącznie 7 h zegarowych
2. Liczba dni warsztatów: 48 dni
3. Liczba uczestników 48 dni x 13 osób, łącznie 624 osób
4. Miejsce realizacji: wielkopolska
5. Termin realizacji warsztatów zostanie przekazany Wykonawcy na 5 dni przed planowanym spotkaniem. Zamawiający zastrzega, że grupy mogą pracować równolegle tego samego dnia, czyli jednego dnia mogą pracować równolegle 3 grupy w różnych miejscowościach Wielkopolski.
Wyżywienie dla każdego z uczestników obejmuje:
a. całodniowy serwis kawowy odpowiadający następującym kryteriom, przy czym kryteria liczone są dla jednego uczestnika szkolenia i na jeden dzień warsztatu:
skład: gorąca kawa i herbata serwowane w termosach lub z ekspresu, woda i naturalne soki podane w szklanych dzbankach oraz ciastka i owoce,
kawa i herbata muszą być przygotowane w ilości minimum 450 ml na osobę,
ciastka i owoce muszą być przygotowane w ilości minimum 250g na osobę,
do kawy i herbaty muszą być podane cukier, cytryna i śmietanka/mleko (mleko zwykłe oraz mleko roślinne),
woda i naturalne soki muszą być przygotowane w ilości minimum 450 ml na osobę,
jest dostępny na 30 minut przed rozpoczęciem warsztatów, przez cały dzień, aż do ich zakończenia. Serwis kawowy musi być zorganizowany w pobliżu sali (wówczas odpowiednio oznakowany i zabezpieczony, do dyspozycji wyłącznie grupy szkoleniowej), w której będzie odbywało się szkolenie lub bezpośrednio w sali.
b. obiady dwudaniowy (zupa, danie główne) odpowiadające następującym kryteriom:
zupa, porcja o wielkości min. 350 ml na osobę,
produkty białkowe, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso lub ryba) o masie minimum 150g na osobę,
dodatki w postaci: ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu o masie minimum 200g na osobę,
dodatki warzywne: surówka lub warzywa gotowane o masie minimum 100g na osobę,
napój: woda minimum 250 ml.
W przypadku obecności na warsztatach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (wegetarianizm, alergie pokarmowe), Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich posiłek.
Obiad dwudaniowy obejmuje przygotowanie posiłków porcjowanych, a przed warsztatem Wykonawca prześle Zamawiającemu propozycję 3 różnych menu do wyboru, spośród których, Zamawiający wybierze jedną propozycję w terminie do 2 dni kalendarzowych przed dniem warsztatu. Ponadto, Wykonawca odpowiadał będzie za obsługę, rozstawienie oraz bieżącą wymianę naczyń oraz dbał będzie o estetykę miejsca podawanych posiłków. Obiad dwudaniowy wydawany będzie w oddzielnym pomieszczeniu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ostatecznego wyboru menu spośród propozycji przedstawianych przez wybranego Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązany jest do:
Świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie oraz przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.),
Świadczenia usługi wyżywienia z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych,
Przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków na naczyniach jednorazowych plastikowych. Jedzenie i napoje powinny być serwowane w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych. W przypadku wydarzeń, podczas których nie będzie możliwe użycie naczyń wielorazowych, jedzenie i napoje powinny być serwowane w jednorazowych naczyniach przyjaznych dla środowiska tj. biodegradowalne lub kompostowalne (np. papier, otręby, trzcina cukrowa) i nie mogą zawierać plastiku ani tworzyw sztucznych
Wykonawca zapewni niezbędne do wykonania usługi wyposażenie (w szczególności: urządzenia grzewcze, termosy, podgrzewacze wody, obrusy, naczynia, sztućce oraz papierowe serwetki, w ilości uwzględniającej potrzeby przewidywanej liczby Uczestników/Uczestniczek warsztatów,
Zamawiający zastrzega, że w ramach zamawianej usługi każdego dnia warsztatowego zmianie może ulec liczba uczestników - o max. 4 osób (w dół lub w górę). Ostateczna liczba uczestników będzie potwierdzana przez Zamawiającego na max. 2 dni przed planowanym terminem wydarzenia,
Zamawiający zastrzega sobie prawo ingerowania w przebieg realizacji zamówienia na każdym jego etapie i zgłaszania zastrzeżeń oraz sugestii, do stosowania których Wykonawca jest zobowiązany.
Zamawiający zastrzega sobie prawo rozliczenia z Wykonawcą za faktyczną liczbę wydanych posiłków zgodnie z listą obecności podpisaną przez uczestników warsztatów.
TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA: do dnia 31 lipca 2026 r.
Okres gwarancji: nie dotyczy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
FEWP.06.03-IP.01-0056/23 - RÓŻNE DROGI DO RÓWNOŚCI – RYNEK RÓWNYCH SZANS
Przedmiotem niniejszego postępowania jest usługa zapewnienia przez Wykonawcę:
1. wyżywienia,
2. sal na warsztaty wdrożeniowe
Projekt realizowany jest na terenie CAŁEGO WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO.
Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia sali i wyżywienia dla uczestników warsztatów wdrożeniowych modelu polityki równych szans kobiet i mężczyzn.
Zamawiający wymaga, aby sale wraz z budynkiem (piętrem), na którym będą odbywały się warsztaty były dostępne dla osób z niepełnosprawnościami. Dostępność pomieszczeń powinna zostać zapewniona zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi zasad równościowych w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027, w szczególności załącznikiem nr 2 standardami dostępności.
Szczegóły dotyczące zapewnienia sal:
1. Czas trwania: 15 dni x 8 h dydaktycznych + przerwy, czyli łącznie 7 godzin zegarowych
2. Liczba uczestników: średnio 12 osób + trener/trenerka.
3. Liczba godzin zapewnienia sali: 15 dni x 8 h dydaktycznych + przerwy, czyli łącznie 7 godzin zegarowych
4. Miejsce realizacji: Wielkopolska
SALA
Sala warsztatowa, powinna zawierać:
odpowiednią liczbę stołów mobilnych i krzeseł z miękkimi obiciami z możliwością dowolnej aranżacji ich ustawienia (w tym ustawienie stołów w podkowę) dla średnio 12 uczestników i trenera,
sala musi być ogrzewana, cicha, niedzielona, klimatyzowana/posiadająca system wentylacji, wyposażona w niezbędny sprzęt: projektor multimedialny z ekranem lub tablicę, bezpłatny dostęp do Internetu bezprzewodowego (sieć Wi-Fi),
sala powinna posiadać okna z naświetleniem naturalnym i dodatkowo oświetlenie sztuczne górne, powinna istnieć możliwość zaciemnienia pomieszczenia dla zapewnienia komfortu pracy trenerowi oraz uczestnikom,
powierzchnia sali nie powinna być mniejsza niż 30 m2 i nie większa niż 80 m2. Sala nie może być zlokalizowana w piwnicy lub suterenie, ani na poddaszu, dodatkowo sala musi spełniać warunki umożliwiające przeprowadzenie dynamicznych części warsztatu (praca w grupach, przy użyciu rekwizytów),
stanowiska nie mogą być ustawione w bezpośredniej bliskości klimatyzatora (lub innego urządzenia chłodzącego) ani rzutnika,
Wykonawca zapewni możliwość wygodnego powieszenia okrycia wierzchniego przez uczestników w sali bądź pomieszczeniu odpowiednio zabezpieczonym, w tym przed dostępem osób trzecich,
Budynek, w którym jest sala musi być dostępny dla osób z niepełnosprawnościami w tym wyposażone w odpowiednie podjazdy, windy, zapewnienie szatni lub wieszaków na kurtki,
zaplecze higieniczno-sanitarne będzie znajdowało się w bezpośredniej bliskości sali
zapewniona zostanie toaleta dostępna dla osób z niepełnosprawnością, a także oddzielna męska i damska.
ze względu na konieczność przygotowania sali do warsztatów Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość dostępu do sali na 1 godzinę przed i po warsztacie.
Wykonawca zapewni możliwość oznakowania miejsca realizacji warsztatu odpowiednią tabliczką zawierającą informację o współfinansowaniu projektu ze środków Funduszy Europejskich dla Wielkopolski.
Lokalizacja:
obiekt musi znajdować się w odległości nie większej niż 5 km od Dworca Głównego PKP w miejscowości, gdzie zostanie zrekrutowana grupa, mierzonej według najkrótszej trasy drogowej wyznaczonej na mapach Google. Odległość ta będzie weryfikowana poprzez wprowadzenie lokalizacji obiektu oraz Dworca PKP w narzędzie Google Maps, przy założeniu, że trasa jest przejezdna zgodnie z normalnym ruchem drogowym i/lub,
obiekt musi mieć dogodny dojazd komunikacją publiczną z Dworca PKP, w miejscowości, gdzie zostanie zrekrutowana grupa z czasem podróży nieprzekraczającym 20 minut.
WAŻNE:
Sale warsztatowe powinny być zadbane i czyste. Wizualna strona powinna być zbliżona do sal, które oferują obiekty 3 gwiazdkowe i centra konferencyjno-szkoleniowe. Zamawiający zastrzega, aby przed dokonaniem rezerwacji sali szkoleniowej Wykonawca przedłożył szczegółowe informacje nt. standardu sal, np. w postaci zdjęć.
WYŻYWIENIE
Szczegóły dotyczące zapewnienia wyżywienia
1. Czas trwania każdego warsztatu: 8 h dydaktycznych + przerwy, łącznie 7 h zegarowych
2. Liczba dni warsztatów: 48 dni
3. Liczba uczestników 48 dni x 13 osób, łącznie 624 osób
4. Miejsce realizacji: wielkopolska
5. Termin realizacji warsztatów zostanie przekazany Wykonawcy na 5 dni przed planowanym spotkaniem. Zamawiający zastrzega, że grupy mogą pracować równolegle tego samego dnia, czyli jednego dnia mogą pracować równolegle 3 grupy w różnych miejscowościach Wielkopolski.
Wyżywienie dla każdego z uczestników obejmuje:
a. całodniowy serwis kawowy odpowiadający następującym kryteriom, przy czym kryteria liczone są dla jednego uczestnika szkolenia i na jeden dzień warsztatu:
skład: gorąca kawa i herbata serwowane w termosach lub z ekspresu, woda i naturalne soki podane w szklanych dzbankach oraz ciastka i owoce,
kawa i herbata muszą być przygotowane w ilości minimum 450 ml na osobę,
ciastka i owoce muszą być przygotowane w ilości minimum 250g na osobę,
do kawy i herbaty muszą być podane cukier, cytryna i śmietanka/mleko (mleko zwykłe oraz mleko roślinne),
woda i naturalne soki muszą być przygotowane w ilości minimum 450 ml na osobę,
jest dostępny na 30 minut przed rozpoczęciem warsztatów, przez cały dzień, aż do ich zakończenia. Serwis kawowy musi być zorganizowany w pobliżu sali (wówczas odpowiednio oznakowany i zabezpieczony, do dyspozycji wyłącznie grupy szkoleniowej), w której będzie odbywało się szkolenie lub bezpośrednio w sali.
b. obiady dwudaniowy (zupa, danie główne) odpowiadające następującym kryteriom:
zupa, porcja o wielkości min. 350 ml na osobę,
produkty białkowe, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso lub ryba) o masie minimum 150g na osobę,
dodatki w postaci: ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu o masie minimum 200g na osobę,
dodatki warzywne: surówka lub warzywa gotowane o masie minimum 100g na osobę,
napój: woda minimum 250 ml.
W przypadku obecności na warsztatach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (wegetarianizm, alergie pokarmowe), Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich posiłek.
Obiad dwudaniowy obejmuje przygotowanie posiłków porcjowanych, a przed warsztatem Wykonawca prześle Zamawiającemu propozycję 3 różnych menu do wyboru, spośród których, Zamawiający wybierze jedną propozycję w terminie do 2 dni kalendarzowych przed dniem warsztatu. Ponadto, Wykonawca odpowiadał będzie za obsługę, rozstawienie oraz bieżącą wymianę naczyń oraz dbał będzie o estetykę miejsca podawanych posiłków. Obiad dwudaniowy wydawany będzie w oddzielnym pomieszczeniu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ostatecznego wyboru menu spośród propozycji przedstawianych przez wybranego Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązany jest do:
Świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie oraz przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.),
Świadczenia usługi wyżywienia z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych,
Przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków na naczyniach jednorazowych plastikowych. Jedzenie i napoje powinny być serwowane w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych. W przypadku wydarzeń, podczas których nie będzie możliwe użycie naczyń wielorazowych, jedzenie i napoje powinny być serwowane w jednorazowych naczyniach przyjaznych dla środowiska tj. biodegradowalne lub kompostowalne (np. papier, otręby, trzcina cukrowa) i nie mogą zawierać plastiku ani tworzyw sztucznych
Wykonawca zapewni niezbędne do wykonania usługi wyposażenie (w szczególności: urządzenia grzewcze, termosy, podgrzewacze wody, obrusy, naczynia, sztućce oraz papierowe serwetki, w ilości uwzględniającej potrzeby przewidywanej liczby Uczestników/Uczestniczek warsztatów,
Zamawiający zastrzega, że w ramach zamawianej usługi każdego dnia warsztatowego zmianie może ulec liczba uczestników - o max. 4 osób (w dół lub w górę). Ostateczna liczba uczestników będzie potwierdzana przez Zamawiającego na max. 2 dni przed planowanym terminem wydarzenia,
Zamawiający zastrzega sobie prawo ingerowania w przebieg realizacji zamówienia na każdym jego etapie i zgłaszania zastrzeżeń oraz sugestii, do stosowania których Wykonawca jest zobowiązany.
Zamawiający zastrzega sobie prawo rozliczenia z Wykonawcą za faktyczną liczbę wydanych posiłków zgodnie z listą obecności podpisaną przez uczestników warsztatów.
TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA: do dnia 31 lipca 2026 r.
Okres gwarancji: nie dotyczy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Time limit for receipt of tenders
2025-12-11 22:59:59.0
Location
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Category assortment
Kitchen accessories
Equipment service and repair
Catering services
Food services
Hotels
Commercial restaurant equipment
Purchase, sale and rental of property
Equipment service and repair
Catering services
Food services
Hotels
Commercial restaurant equipment
Purchase, sale and rental of property
Buyer details
SENSE consulting Sp. z o.o.
Podgórze 11/27
61-749 Poznań
Województwo: wielkopolskie
Kraj: Polska
NIP: 7781456826
Podgórze 11/27
61-749 Poznań
Województwo: wielkopolskie
Kraj: Polska
NIP: 7781456826