19-21.12.2025 Toruń - zapewnienia pobytu, wyżywienia i dostępu do sal szkoleniowych

Notice description

Powstaje w kontekście projektu:
FERS.04.12-IP.04-0016/24 - Rozwój i Wzmocnienie Instytucjonalne Organizacji Pozarządowych w Polsce: Nowe Perspektywy i Strategie

Przedmiotem zapytania ofertowego obsługa szkoleń organizowanych przez zamawiającego, obejmująca świadczenie usług hotelowych i gastronomicznych oraz zagwarantowanie sali szkoleniowej w celu przeprowadzenia przez Zamawiającego szkolenia w ramach projektu pn. Rozwój i Wzmocnienie Instytucjonalne Organizacji Pozarządowych w Polsce: Nowe Perspektywy i Strategie nr FERS.04.12-IP.04-0016/24, finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-27.

Kody CPV:
Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego
55100000-1 - usługi hotelarskie
55110000-4 - hotelarskie usługi noclegowe
55120000-7 - usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
55300000-3 - usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55321000-6 - usługi przygotowywania posiłków.
III. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje zapewnienie noclegów, wyżywienia oraz sali szkoleniowej dla uczestników w ramach projektu pn. „Rozwój i Wzmocnienie Instytucjonalne Organizacji Pozarządowych w Polsce: Nowe Perspektywy i Strategie”. Szkolenie trwa trzy dni (piątek–sobota-niedziela), obejmując dwie doby hotelowe.
2. Usługa ma zostać wykonana w terminie:
- 19-21 grudnia 2025 r.
3. Dopuszcza się możliwość, aby pokoje, w których będą zakwaterowani Uczestnicy i Uczestniczki, były w osobnych budynkach niż stołówka/sala szkoleniowa, przy czym odległość od nich nie może być większa niż 300 m, liczona drogą udostępnioną dla ruchu pieszego.
4. Wykonawca musi zapewnić podczas szkolenia:
a) Usługę hotelowa powinna obejmować nocleg dla 20 osób w obiekcie noclegowym o standardzie odpowiadającym hotelowi 3-gwiazdkowemu, zgodnie z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 188, poz. 1945, z późn. zm.).
b) Nocleg powinien być zagwarantowany w pokojach 2-osobowych, posiadających pełen węzeł sanitarny, TV, ręczniki, bezpłatny Internet oraz możliwość zameldowania w pokoju co najmniej od godz. 13.00.
c) Noclegi należy zapewnić w pokojach maksymalnie dwuosobowych, jednakże Wykonawca powinien być w stanie zapewnić także pokoje jednoosobowe w przypadku nierównej pod względem płci konfiguracji osób w grupie.
d) Informacja o ostatecznej liczbie osób oraz o tym, czy są wymagane także pokoje jednoosobowe oraz dla osób ze specjalnymi potrzebami, zostanie podana Wykonawcy przed każdym wydarzeniem/daną formą wsparcia dla danej grupy uczestników, nie później niż 3 dni kalendarzowe przed terminem rozpoczęcia realizacji usługi. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę osób nocujących.
e) Sala szkoleniowa/konferencyjna oraz budynek, w którym świadczone będą usługi zapewniają dostęp dla osób z niepełnosprawnością ruchową (tj. dostosowanie architektoniczne). Hotel dysponuje co najmniej 1 pokojem dla osób z niepełnosprawnościami, który będzie mógł zostać zarezerwowany przez Zamawiającego.
f) Wykonawca winien zapewnić możliwość noclegów dla osób ze specjalnymi potrzebami, w tym osób z niepełnosprawnościami: dojście do pokoju powinno zapewniać bezproblemowe dotarcie m.in. osób na wózku aktywnym/ortopedycznym (np. płaska nawierzchnia lub podjazd/winda itp.); pokój i łazienka powinny być przystosowane do użytku osób z niepełnosprawnościami m.in. na wózku aktywnym/ortopedycznym. W cenę noclegu musi być wliczone śniadanie.

Wyżywienie dla uczestników:

● Przerwa kawowa ciągła
Zapewnienie ciągłej przerwy kawowej dla uczestników szkolenia przez 2 dni (sobota-niedziela), dla 20 osób dziennie. Przerwa kawowa obejmuje kawę, herbatę, wodę (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutorów wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach), mleko, cukier lub jego zamiennik, cytrynę, drobne słone lub słodkie przekąski typu paluszki lub kruche ciastka lub owoce. Serwis powinien być dostępny dla uczestników bez ograniczeń przez cały czas trwania szkolenia.
Przerwy kawowe są organizowane przez Wykonawcę w sali lub ewentualnie przed salą, w której odbywa się szkolenie. Wykonawca powinien uwzględniać specjalne potrzeby osób (wegetariańskie, bezglutenowe), które zostaną zgłoszone z minimum 48 h wyprzedzeniem przez Zamawiającego. Jedzenie i napoje serwowane są w naczyniach wielorazowego użytku, do ponownego wykorzystania, np. szklanych lub ceramicznych, nie jest dozwolone używanie plastikowych naczyń lub sztućców.

● Obiad dla uczestników projektu
Usługa obejmuje dwudaniowy obiad dla uczestników szkolenia przez 2 dni (sobota-niedziela) i obejmuje: zupę i drugie danie oraz napój (w szklanych butelkach lub woda z dystrybutora wody pitnej serwowana w szklanych dzbankach).
Dopuszcza się przygotowanie posiłków specjalnych (np. bezglutenowych, bez laktozy, koszernych), w szczególności w przypadku zgłoszenia specjalnych potrzeb żywieniowych przez uczestników projektu. O zapotrzebowaniu zamawiający powiadomi wykonawcę minimum 48 h przed rozpoczęciem świadczenia usługi.
Jedzenie i napoje muszą być podawane w naczyniach wielorazowego użytku, np. szklanych, ceramicznych lub metalowych. Nie dopuszcza się stosowania naczyń i sztućców plastikowych.
● Kolacja dla uczestników projektu
Usługa obejmuje 2 kolacje w formie bufetu z różnorodnymi daniami. Dopuszcza się przygotowanie posiłków specjalnych (np. bezglutenowych, bez laktozy, koszernych), w szczególności w przypadku zgłoszenia specjalnych potrzeb żywieniowych przez uczestników projektu. O zapotrzebowaniu zamawiający powiadomi wykonawcę minimum 48 h przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Wszystkie potrawy i napoje muszą być serwowane w naczyniach wielorazowego użytku (np. szklanych, ceramicznych, metalowych). Nie dopuszcza się stosowania naczyń i sztućców plastikowych.

Menu będzie podlegało wyborowi i akceptacji przez Zamawiającego. Propozycje menu Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do wyboru i akceptacji w terminie minimum 24 godzin przed datą rozpoczęcia Wydarzenia. Zamawiający zatwierdzi menu zaproponowane przez Wykonawcę niezwłocznie. Wykonawca zobowiązany jest dostarczania posiłków w godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

Salę szkoleniową dla 20 os. grupy szkoleniowej spełniającą normy i zasady opisane aktualnymi przepisami prawa. Przewidziany czas każdego szkolenia wynosi 20 godzin (pt – 4 godziny oraz sb-ndz 8 godz. x 2 dni). Sala musi być wyposażona w:
● krzesła i stoły lub krzesła z pulpitami zapewniające miejsca siedzące dla 20 os. plus prowadzący;
● rzutnik;
● warunki nagłośnienia i oświetlenia umożliwiające rejestrację audio-wideo, w tym co najmniej 1 sprawny głośnik;
● ekran lub tablicę multimedialną;
● flipchart, blok do flipcharta (min. 15 kartek do każdego flipchartu), pisaki;
● Sala będzie umożliwiać nieodpłatny dostęp do szybkiego i bezprzewodowego Internetu (dla wszystkich Uczestników szkolenia i prowadzącego),
● Sala będzie dostosowana do potrzeb osób z niepełnosprawnościami. Zamawiający będzie miał dodatkowy dostęp do Sali każdorazowo (w każdym dniu szkolenia) co najmniej na 30 minut przed rozpoczęciem szkolenia i co najmniej 30 minut po zakończeniu szkolenia, za ten czas Zamawiającemu nie przysługuje dodatkowe wynagrodzenie.
4. Dokładna liczba osób zostanie podana 2 dni przed planowanym szkoleniem. Zamawiający zapłaci za zgłoszoną liczbę osób nocujących i korzystających z wyżywienia.
5. Wykonawca zapewni niezbędną obsługę podczas podawania posiłków oraz serwisu kawowego.
6. Wykonawca świadcząc usługę wyżywienia, zobowiązany jest do:
● świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie oraz przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.),
● świadczenia usługi wyżywienia z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych.
7. Obiekt powinien zapewnić bezpłatny parking dla uczestniczek/uczestników szkolenia oraz ekspertów i organizatorów.
IV. Miejsce realizacji zamówienia:
Usługa musi zostać zrealizowana na terenie powiatu Toruńskiego.

Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: kujawsko-pomorskie, Powiat: Toruń, Gmina: Toruń, Miejscowość: Toruń

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

2025-12-12 22:59:59.0

Location

Kraj: Polska, Województwo: kujawsko-pomorskie, Powiat: Toruń, Gmina: Toruń, Miejscowość: Toruń

Category assortment

Food services
Hotels

Buyer details

Fundacja Młode Kresy
Grodkowska 15/52
01-461 Warszawa
Województwo: mazowieckie
Kraj: Polska
NIP: 8952055225

Contact details