Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od pon. do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.(2)

Notice description

Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od poniedziałku do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych i szkolnych Szkoły Podstawowej nr 8 w Gliwicach polegającym na zapewnieniu kompleksowego świadczenia: przygotowanie trzech posiłków (śniadanie, obiad i podwieczorek) wraz z napojami o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, świeżych i naturalnych z obowiązującymi normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP oraz zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieżyw jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach wraz z uwzględnieniem diet dla dzieci będących pod opieką lekarską.2. Opis posiłków:1) Śniadanie (1 posiłek)poszczególne śniadania powtórzyć się mogą dopiero w następnym tygodniu.Wykonawca zapewni pełnowartościowy posiłek w postaci śniadania.Obiad dwudaniowy- zupa + drugie danie (1 posiłek)poszczególne zestawy obiadowe mogą powtórzyć się po 10 dniach żywieniowych. Wykonawca zapewni pełnowartościowy posiłek w postaci dwudaniowego obiadu składającego się z zupy i drugiego dania. Wykonawca musi uwzględnić posiłki mięsne, bezmięsne oraz półmięsne.2) Podwieczorek- (1 posiłek)poszczególne zestawy podwieczorkowe mogą powtórzyć się dopierow następnym tygodniu. Wykonawca zapewni pełnowartościowy posiłekw postaci podwieczorka- trzeciego posiłku.Podwieczorek wydawany winień być wraz z obiadem z uwzględnieniem opakowań jednorazowych do wydawania podwieczorków na wynos.3) Diety -zagwarantowanie przygotowywania i dostarczania diet dla dzieci będących pod opieką lekarską, zgodnie z wytycznymi lekarza (diety każdorazowo muszą być przywożone osobnych pojemnikach/termosach dla każdej diety osobno. Diety muszą być pakowane osobno dla każdego rodzaju, opisane i zabezpieczone.4) Do każdego posiłku Wykonawca dostarczy napoje3. Przygotowanie, dostarczanie i wydanie maksymalnie 125 zestawów posiłków dziennie (jako jeden zestaw należy uznać zestaw posiłków zadeklarowany przez rodziców/opiekunów prawnych) od poniedziałku do piątku w dni pracujące (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) dla oddziałów Przedszkolnych w Szkole Podstawowej nr 8 w Gliwicach oraz przygotowanie, dostarczanie i wydanie maksymalnie 80 obiadów dla Szkoły Podstawowej nr 8 w Gliwicach4. Godziny dostarczania i wydawania oraz odbierania posiłków/ resztek konsumpcyjnycha) o godz. 8:45-9:00 śniadanie;b) o godz. 12:00-12:30 obiad + podwieczorek;c) dla uczniów obiad wydawany jest od godziny 11:30-12:00d) od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć.e) Odbiór resztek pokonsumpcyjnych powinien odbywać się musi w każdy dzień roboczy w godzinach pracy jednostki5. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie finansowe z tytułu niewykorzystania wskazanej max. liczby zestawów posiłków w oddziałach przedszkolnych i obiadów u dzieci szkolnych.6. Wykonawca uwzględni rozliczania z placówką ze środków na podstawie podpisanego porozumienia pomiędzy Szkołą Podstawową nr 8 w Gliwicach a Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Gliwicach ( rozliczanych przez placówkę) w ramach dofinasowania do posiłków oraz dotacji celowej.7. Wykonawca uwzględni możliwość zamiany posiłków na tzw. suchy prowiant w razie organizacji przez placówkę wycieczek dla poszczególnych grup.Zamawiający w takim przypadku powiadomi Wykonawcę o zmianie ilości posiłków na 3 dni przez planowaną zamianą.8. Wykonawca uwzględni możliwość zmiany godzin posiłków w szczególnych przypadkach o których Zamawiający powiadomi Wykonawcę do 3 dni przed ewentualną zmianą.9. Po stronie Wykonawcy jest porcjowanie i serwowanie na własnych naczyniach dań dla dzieci. Wykonawca dowozi posiłki w opakowaniach zbiorczych zgodnychz wytycznymi Sanepidu i HACCP.10. Wykonawca podejmie pod dzierżawę odpłatną pomieszczenia kuchenne w celu wydawania posiłków według wytycznych opisanych w osobnej umowę za stawkę miesięczna w wysokości 200 zł brutto.11. Wykonawca zapewnia własny personel do wydawania posiłków, zmywania, utrzymywania należytej czystości w użytkowanych pomieszczeniach w tym zakupu profesjonalnych środków myjąco czyszczących stosowanych do urządzeń gastronomicznych.

Make an offer

Time limit for receipt of tenders

2025-04-14 12:45:00.0

Location

ul. Spacerowa 6
44-141 Gliwice
Województwo: śląskie
Polska

Category assortment

Catering services
Food services

Buyer details

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IM. MARII DĄBROWSKIEJ W GLIWICACH
ul. Spacerowa 6
44-141 Gliwice
Województwo: śląskie
Polska

Contact details