Przygotowanie, dowóz oraz przekazanie posiłków dla jednostek i instytucji wojskowych oraz pododdziałów będących na zaopatrzeniu 34. WOG
Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie, dowóz oraz przekazanie posiłków dla jednostek i instytucji wojskowych oraz pododdziałów będących na zaopatrzeniu
34 WOG, w formie trzech oddzielnych posiłków, tj.:
1) I i II śniadanie (posiłek mieszany – gotowany, wędliny, produkty mleczarskie),
2) obiad (posiłek gotowany),
3) kolacja (posiłek mieszany – gotowany, wędliny, produkty mleczarskie),
- przygotowanych zgodnie z jadłospisem zatwierdzonym przez Szefa Logistyki lub inną wyznaczoną osobę.
2. Wykaz planowanych racji żywnościowych w 2024 roku w ramach zamówienia podstawowego wynosi 9 060 natomiast ilość racji żywnościowych w ramach prawa opcji może wynieść maksymalnie 4 530. Łączna ilość racji żywnościowych w 2024 roku w ramach zamówienia podstawowego oraz prawa opcji wyniesie maksymalnie 13 590.
3. Żywienie realizowane będzie w weekendy oraz w dniach roboczych w przypadku odbywania ćwiczeń 8- lub 16-dniowych.
4. Wykonawca dostarczy posiłki specjalistycznym transportem własnym spełniając wymogi obowiązującego prawa żywnościowego według obowiązujących norm wyżywienia określonych w rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 28 kwietnia 2022 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. poz. 1080), rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 13 maja 2022 r. w sprawie umundurowania i wyżywienia oraz innych należności wydawanych żołnierzom niebędących żołnierzami zawodowymi (Dz. U. poz. 1131), Decyzji nr 86/Log/P4/ Ministra Obrony Narodowej z dnia 16 grudnia 2020 r. w sprawie wprowadzenia do użytku w resorcie obrony narodowej „Przepisów o działalności służby żywnościowej DU/4.21.1(B)” oraz zgodnie z wymaganiami określonymi w załącznikach do niniejszej umowy.
5. Posiłki śniadaniowe każdego dnia winny być przygotowywane w jednym zestawie.
W skład śniadań uwzględniać: przetwory mleczne, pieczywo, masło naturalne bądź inne tłuszcze, dodatki do pieczywa (wędlina, konserwy, produkty nabiałowe, dżem, miód, itp.), dodatki warzywne i gorące napoje.
6. Posiłki obiadowe winny być przygotowywane w zestawie trzech dań obejmujących: zupę
z pieczywem, drugie danie z dwoma dodatkami warzywnymi (w tym jeden w postaci surówki), deser oraz napój. Dla urozmaicenia żywienia, dekadowo (co 10 dni), w składzie drugich dań obiadowych Wykonawca winien przygotować dania w połowie potrawy mięsne (w tym ryby) i w połowie pozostałe potrawy z mięsa rozdrobnionego, półmięsne
i bezmięsne. Te same rodzaje zup i drugich dań nie mogą wystąpić częściej niż raz
w dekadzie (co 10 dni). Kompot winien być podawany nie częściej niż co drugi dzień na przemian z innymi napojami, jak soki i napoje owocowe, warzywne lub owocowo-warzywne. Na deser Wykonawca zapewni budynie, kisiele wzbogacone owocami, galaretki, koktajle mleczne, ciasta, słodycze, itp.
7. Posiłki kolacyjne winne być przygotowywane jako potrawy gorące uzupełnione pieczywem z dodatkami. W daniach kolacyjnych bez udziału potrawy gorącej należy odpowiednio zwiększać dodatki do pieczywa. Niezależnie od formy kolacji (gotowanej, suchej) zaleca się planować dodatek w formie owocu lub warzywa. W przypadku posiłków kolacyjnych w formie suchej wydawanej razem z obiadem produkty muszą być zapakowane w taki sposób, aby nie doszło do ich zanieczyszczenia (wędliny i produkty nabiałowe zapakowane próżniowo).
8. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje a Wykonawca wyraża zgodę na prawo opcji. Prawem opcji objęte jest świadczenie usług wyszczególnione w załączniku nr 1A do SWZ (Formularz kalkulacja ceny ofertowej), w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia większej ilości uprawnionych żywionych.
9. Zamawiający, stosownie do art. 95 ustawy Prawo zamówień publicznych, wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności:
1) przygotowania posiłków;
2) wydawania posiłków;
3) transportu posiłków.
Tryb przetargu: Podstawowy art. 275 pkt 1
34 WOG, w formie trzech oddzielnych posiłków, tj.:
1) I i II śniadanie (posiłek mieszany – gotowany, wędliny, produkty mleczarskie),
2) obiad (posiłek gotowany),
3) kolacja (posiłek mieszany – gotowany, wędliny, produkty mleczarskie),
- przygotowanych zgodnie z jadłospisem zatwierdzonym przez Szefa Logistyki lub inną wyznaczoną osobę.
2. Wykaz planowanych racji żywnościowych w 2024 roku w ramach zamówienia podstawowego wynosi 9 060 natomiast ilość racji żywnościowych w ramach prawa opcji może wynieść maksymalnie 4 530. Łączna ilość racji żywnościowych w 2024 roku w ramach zamówienia podstawowego oraz prawa opcji wyniesie maksymalnie 13 590.
3. Żywienie realizowane będzie w weekendy oraz w dniach roboczych w przypadku odbywania ćwiczeń 8- lub 16-dniowych.
4. Wykonawca dostarczy posiłki specjalistycznym transportem własnym spełniając wymogi obowiązującego prawa żywnościowego według obowiązujących norm wyżywienia określonych w rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 28 kwietnia 2022 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. poz. 1080), rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 13 maja 2022 r. w sprawie umundurowania i wyżywienia oraz innych należności wydawanych żołnierzom niebędących żołnierzami zawodowymi (Dz. U. poz. 1131), Decyzji nr 86/Log/P4/ Ministra Obrony Narodowej z dnia 16 grudnia 2020 r. w sprawie wprowadzenia do użytku w resorcie obrony narodowej „Przepisów o działalności służby żywnościowej DU/4.21.1(B)” oraz zgodnie z wymaganiami określonymi w załącznikach do niniejszej umowy.
5. Posiłki śniadaniowe każdego dnia winny być przygotowywane w jednym zestawie.
W skład śniadań uwzględniać: przetwory mleczne, pieczywo, masło naturalne bądź inne tłuszcze, dodatki do pieczywa (wędlina, konserwy, produkty nabiałowe, dżem, miód, itp.), dodatki warzywne i gorące napoje.
6. Posiłki obiadowe winny być przygotowywane w zestawie trzech dań obejmujących: zupę
z pieczywem, drugie danie z dwoma dodatkami warzywnymi (w tym jeden w postaci surówki), deser oraz napój. Dla urozmaicenia żywienia, dekadowo (co 10 dni), w składzie drugich dań obiadowych Wykonawca winien przygotować dania w połowie potrawy mięsne (w tym ryby) i w połowie pozostałe potrawy z mięsa rozdrobnionego, półmięsne
i bezmięsne. Te same rodzaje zup i drugich dań nie mogą wystąpić częściej niż raz
w dekadzie (co 10 dni). Kompot winien być podawany nie częściej niż co drugi dzień na przemian z innymi napojami, jak soki i napoje owocowe, warzywne lub owocowo-warzywne. Na deser Wykonawca zapewni budynie, kisiele wzbogacone owocami, galaretki, koktajle mleczne, ciasta, słodycze, itp.
7. Posiłki kolacyjne winne być przygotowywane jako potrawy gorące uzupełnione pieczywem z dodatkami. W daniach kolacyjnych bez udziału potrawy gorącej należy odpowiednio zwiększać dodatki do pieczywa. Niezależnie od formy kolacji (gotowanej, suchej) zaleca się planować dodatek w formie owocu lub warzywa. W przypadku posiłków kolacyjnych w formie suchej wydawanej razem z obiadem produkty muszą być zapakowane w taki sposób, aby nie doszło do ich zanieczyszczenia (wędliny i produkty nabiałowe zapakowane próżniowo).
8. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje a Wykonawca wyraża zgodę na prawo opcji. Prawem opcji objęte jest świadczenie usług wyszczególnione w załączniku nr 1A do SWZ (Formularz kalkulacja ceny ofertowej), w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia większej ilości uprawnionych żywionych.
9. Zamawiający, stosownie do art. 95 ustawy Prawo zamówień publicznych, wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności:
1) przygotowania posiłków;
2) wydawania posiłków;
3) transportu posiłków.
Tryb przetargu: Podstawowy art. 275 pkt 1
Time limit for receipt of tenders
2024-01-18 10:00:00.0
Location
Dębica, Mielec, Strzyżów, Ropczyce, Jasło, Sędziszów Małopolski, Sanok, Ustrzyki Dolne, Lesko, Brzozów, Krosno, Rzeszów, Jarosław, Gniewczyna Łańcucka, Żurawica, Nisko, Przemyśl, Trzcianiec.
Category assortment
Catering services
Buyer details
34. Wojskowy Oddział Gospodarczy