zakup wyposażenia do sali konsumpcyjnej i części sprzedażowej oraz do zaplecza kuchennego.
Opis zapytania
Powstaje w kontekście projektu:
KPOD.01.01-IZ.00-1917/24 - Da Vinci Cafe: Innowacyjne Centrum Wypieków i Cukiernictwa (woj. wielkopolskie)
Część 1
Cześć I
Zakup urządzeń chłodniczych
1. Witryna chłodnicza pionowa z oświetleniem (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• witryna pionowa,
• oświetlenie LED
• pojemność min 270L
• przeszklone drzwi
• obudowa wykonana ze stali metalowej, malowana na kolor czarny,
front w kolorze czarnym, środek w kolorze czarnym
• 5 półek
• Wymiary min: 140x50x50 cm, max. 190x50x50cm
2. Szafa chłodnicza - chłodziarka podblatowa trzydrzwiowa, drzwi suwane (1szt) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• Wysokość minimalna: 835mm, maksymalna: 850mm
• Regulowane chromowane półki
• Elektroniczny termostat z cyfrowym wyświetlaczem
• Ekologiczny czynnik chłodniczy R600a o wysokiej wydajności i niskim zużyciu energii
• Wymiary zewnętrzne minimum [mm]: 1350x835x530
• Pojemność [l]: 305-360 l
• Zakres temperatur maksymalnie [°C]: 0 do 12
• przeszklone drzwi
3. Witryna chłodnicza do ciast (1 szt.) o minimalnych parametrach i
funkcjonalnościach:
• wymiar: 900x700x1200 mm
• obudowa stalowa
• min. 3 półki
• do zabudowy własnej
• szyba frontowa uchylna
• Oświetlenie LED wszystkich półek
• Zakres temperatur [°C]: 5 do 15
• możliwość pochylenia półek
4. Witryna cukierniczo-chłodnicza, wolnostojąca wyspa (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiar: 1300x760x1290mm
• zakres temperatur 5-15st.C
• uchylna szyba przednia
• oświetlenie LED
• 3 półki z możliwością regulacji
• Urządzenie do zabudowy
• Obudowa – stal nierdzewna
• system sterowany elektronicznym termostatem
5. Witryna chłodnicza nastawna (1szt.) o minimalnych parametrach i
funkcjonalnościach:
• poj. 120-150l
• wymiary min. 850x550x650 mm
• zakres temperatur -24/-20C
• Nadstawka chłodnicza 8xGN1/4
• Moc 200W
• Funkcja automatycznego odszraniania
• Regulowane nóźki
6. Stół chłodniczy 3-drzwiowy z agregatem bocznym (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary: min. 1700x700x850 mm
• poj. 420-450l
• moc 300W
• zakres temp. 0-8C
• Chłodzenie konwekcyjne
• Grubość stali nierdzewnej: 0,70 mm
• Nóżki ze stali nierdzewnej o możliwości regulacji wysokości
7. Witryna mroźnicza nastawna (1 szt.) o minimalnych parametrach i
funkcjonalnościach:
• moc min. 200W
• wymiary: 800x650x650
• zakres temp. Min. -24/-20C
• funkcja automatycznego odszraniania
• regulowane nóżki
• pojemność: 4 kuwety do lodów 360x165x(H)max 120mm
• kuweta min. 5l
• obudowa ze stali nierdzewnej
• cyfrowy wyświetlacz, elektoniczny termostat
• chłodzenie statyczne, bezpośrednie z automatycznym rozmrażaniem
8. Komora chłodnicza (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• zakres temperatur: -2Cdo +8C
• drzwi mroźne rozwieralne o świetle przejścia 800 x 2000 mm
• oświetlenie LED
• agregat mroźny trójfazowy
• wymiar min.: 1750x1750x2150 mm
• z montażem
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Część 2
Część II
Zakup sprzętu kuchennego
1. Piec piekarniczy modułowy 3-komorowy z komorą wzrostu (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• regulacja temp. do 400°C poziomu dolnego i górnego za pomocą 2 termoregulatorów
• zakres temp. 50-500°C
• wewnętrzne oświetlenie komory
• duże szklane drzwi regulowane z podwójną szybą umożliwiają maksymalną
• widoczność komory podczas pieczenia.
• 3 moduły tworzące jeden piec
a) Piec piekarniczy
b) Piec konwekcyjny
c) Garownik
2. Piec piekarniczy, konwekcyjny z nawilżaniem o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• inteligentnie sterowana, programowalna cyrkulacja powietrza w komorze, realizowana przez wysokowydajny wirnik dwukierunkowy z 5-stopniową regulacją prędkości. Zintegrowany, bezobsługowy system odprowadzania tłuszczu bez dodatkowego filtra tłuszczu
• Funkcja do szybkiego chłodzenia komory do gotowania z możliwością wyboru dodatkowego szybkiego chłodzenia przez wtrysk wody
• Indywidualizacja i kontrola profili użytkowników i praw dostępu w celu uniknięcia błędów obsługi
• Pojemność komory 10 GN
• drzwi przeszklone
• zakres temperatury od 100 °C do 260 °C
• oświetlenie LED
• zabezpieczenie przed przegrzaniem
3. Wałkownica do ciasta rozkładana (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• regulacja grubości wałkowanego ciasta za pomocą dźwigni sterującej w zakresie od min 0,1 do max. 35 mm
• wysokiej jakości taśma robocza o szerokości min 380 mm
• zmechanizowane przenośniki taśmowe z obu stron
• kratki ochronne
• uchwyt do przesuwania ciasta
4. Mikser – robot kuchenny (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• moc 1500 W
• liczba poziomów prędkości 10
• pojemność misy min 2l
• podnoszenie dzieży
• tryb pulsacyjny, turbo
5. Mikser planetarny cukierniczy 30l (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• pojemność misy min. 30l
• maks. wsad mąki 7 kg
• trójstropniowa regulacja obrotów
• Żeliwna obudowa z powłoką odporną na zarysowania
• Włącznik bezpieczeństw w osłonie
6. Automat do bitej śmietany (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• Moc min. 420 do max. 500 W
• poj. 1,5-2,5l
• wyposażone w system samoczyszczący
• manualny system dozowania śmietany
• przycisk do dozowania
• regulowany stopień napowietrzania
• urządzenie spełnia wymagania obowiązujących przepisów higieny
• maksymalna wydajność 45kg/h
7. Shaker do koktajli mlecznych (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• moc 400 W
• poj. 400 ml
• maks. prędkość obr. 19000 obr/min.
• min. dwie prędkości pracy
• Do zestawu dołączone są wymienne mieszadła z wytrzymałego, przezroczystego poliwęglanu.
• w zestawie jeden kubek jest zrobiony ze stali nierdzewnej, a drugi – z poliwęglanu.
8. Opiekacz – salamandra (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• obudowa ze stali nierdzewnej
• termostat z płynną regulacją temperatury do 300°C
9. Blender (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• pojemność misy 2l
• 4 noże wykonane ze stali nierdzewnej
• ustawienia liczby obrotów z regulacją poziomów (10-stopniowa)
• 3 programy automatyczne
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Część 3
Część III
Sprzęt pomocniczy
1. Stół przyścienny – skręcany (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary max. 1200x700x850 mm
• rant przyścienny 40 mm
• stal nierdzewna
• Wytrzymałość – 2-poziomowa konstrukcja o nośności do 110 kg
• Wygoda użytkowania – rant oraz zaokrąglone kanty
• Półka na dole
2. Pojedyncza gitara cukiernicza (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary 600x400x100 mm
• min. 3 ramki o różnym rozstawie strun
3. Szafa przelotowa z przegrodą i drzwiami suwanymi (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary: 1000x600x1800 mm
• drzwi przesuwne
• stal nierdzewna
4. Wózek piekarniczy nierdzewny szpilkowy 13-półkowy podwójny (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• min. 13 półek
• rodzaj materiału: stal nierdzewna
• maksymalne obciążenie 300 kg
5. Wózek piekarniczy nierdzewny 15-półkowy typu Z (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• min. 15 półek
• stal nierdzewna
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Część 4
Część IV
Zmywarka i system mineralizacji wody
1. Zmywarka z bojlerem ciśnieniowym (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• moc max. 5 kW
• pompa spustowa
• filtr popmy mycia
• 2 dozowniki
• Wymiary 830-850mmx572mm
2. System mineralizacji/uzdatniania wody dla rezygnacji z wody butelkowej (1 zestaw) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• zmiękczacz do wody (1 szt.)
• zbiornik (1 szt.)
• dystrybutor wody (1 szt.)
• Dystrybutor wody gazowanej CO2
• Filtr odwróconej osmozy (OSMO)
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
KPOD.01.01-IZ.00-1917/24 - Da Vinci Cafe: Innowacyjne Centrum Wypieków i Cukiernictwa (woj. wielkopolskie)
Część 1
Cześć I
Zakup urządzeń chłodniczych
1. Witryna chłodnicza pionowa z oświetleniem (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• witryna pionowa,
• oświetlenie LED
• pojemność min 270L
• przeszklone drzwi
• obudowa wykonana ze stali metalowej, malowana na kolor czarny,
front w kolorze czarnym, środek w kolorze czarnym
• 5 półek
• Wymiary min: 140x50x50 cm, max. 190x50x50cm
2. Szafa chłodnicza - chłodziarka podblatowa trzydrzwiowa, drzwi suwane (1szt) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• Wysokość minimalna: 835mm, maksymalna: 850mm
• Regulowane chromowane półki
• Elektroniczny termostat z cyfrowym wyświetlaczem
• Ekologiczny czynnik chłodniczy R600a o wysokiej wydajności i niskim zużyciu energii
• Wymiary zewnętrzne minimum [mm]: 1350x835x530
• Pojemność [l]: 305-360 l
• Zakres temperatur maksymalnie [°C]: 0 do 12
• przeszklone drzwi
3. Witryna chłodnicza do ciast (1 szt.) o minimalnych parametrach i
funkcjonalnościach:
• wymiar: 900x700x1200 mm
• obudowa stalowa
• min. 3 półki
• do zabudowy własnej
• szyba frontowa uchylna
• Oświetlenie LED wszystkich półek
• Zakres temperatur [°C]: 5 do 15
• możliwość pochylenia półek
4. Witryna cukierniczo-chłodnicza, wolnostojąca wyspa (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiar: 1300x760x1290mm
• zakres temperatur 5-15st.C
• uchylna szyba przednia
• oświetlenie LED
• 3 półki z możliwością regulacji
• Urządzenie do zabudowy
• Obudowa – stal nierdzewna
• system sterowany elektronicznym termostatem
5. Witryna chłodnicza nastawna (1szt.) o minimalnych parametrach i
funkcjonalnościach:
• poj. 120-150l
• wymiary min. 850x550x650 mm
• zakres temperatur -24/-20C
• Nadstawka chłodnicza 8xGN1/4
• Moc 200W
• Funkcja automatycznego odszraniania
• Regulowane nóźki
6. Stół chłodniczy 3-drzwiowy z agregatem bocznym (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary: min. 1700x700x850 mm
• poj. 420-450l
• moc 300W
• zakres temp. 0-8C
• Chłodzenie konwekcyjne
• Grubość stali nierdzewnej: 0,70 mm
• Nóżki ze stali nierdzewnej o możliwości regulacji wysokości
7. Witryna mroźnicza nastawna (1 szt.) o minimalnych parametrach i
funkcjonalnościach:
• moc min. 200W
• wymiary: 800x650x650
• zakres temp. Min. -24/-20C
• funkcja automatycznego odszraniania
• regulowane nóżki
• pojemność: 4 kuwety do lodów 360x165x(H)max 120mm
• kuweta min. 5l
• obudowa ze stali nierdzewnej
• cyfrowy wyświetlacz, elektoniczny termostat
• chłodzenie statyczne, bezpośrednie z automatycznym rozmrażaniem
8. Komora chłodnicza (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• zakres temperatur: -2Cdo +8C
• drzwi mroźne rozwieralne o świetle przejścia 800 x 2000 mm
• oświetlenie LED
• agregat mroźny trójfazowy
• wymiar min.: 1750x1750x2150 mm
• z montażem
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Część 2
Część II
Zakup sprzętu kuchennego
1. Piec piekarniczy modułowy 3-komorowy z komorą wzrostu (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• regulacja temp. do 400°C poziomu dolnego i górnego za pomocą 2 termoregulatorów
• zakres temp. 50-500°C
• wewnętrzne oświetlenie komory
• duże szklane drzwi regulowane z podwójną szybą umożliwiają maksymalną
• widoczność komory podczas pieczenia.
• 3 moduły tworzące jeden piec
a) Piec piekarniczy
b) Piec konwekcyjny
c) Garownik
2. Piec piekarniczy, konwekcyjny z nawilżaniem o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• inteligentnie sterowana, programowalna cyrkulacja powietrza w komorze, realizowana przez wysokowydajny wirnik dwukierunkowy z 5-stopniową regulacją prędkości. Zintegrowany, bezobsługowy system odprowadzania tłuszczu bez dodatkowego filtra tłuszczu
• Funkcja do szybkiego chłodzenia komory do gotowania z możliwością wyboru dodatkowego szybkiego chłodzenia przez wtrysk wody
• Indywidualizacja i kontrola profili użytkowników i praw dostępu w celu uniknięcia błędów obsługi
• Pojemność komory 10 GN
• drzwi przeszklone
• zakres temperatury od 100 °C do 260 °C
• oświetlenie LED
• zabezpieczenie przed przegrzaniem
3. Wałkownica do ciasta rozkładana (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• regulacja grubości wałkowanego ciasta za pomocą dźwigni sterującej w zakresie od min 0,1 do max. 35 mm
• wysokiej jakości taśma robocza o szerokości min 380 mm
• zmechanizowane przenośniki taśmowe z obu stron
• kratki ochronne
• uchwyt do przesuwania ciasta
4. Mikser – robot kuchenny (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• moc 1500 W
• liczba poziomów prędkości 10
• pojemność misy min 2l
• podnoszenie dzieży
• tryb pulsacyjny, turbo
5. Mikser planetarny cukierniczy 30l (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• pojemność misy min. 30l
• maks. wsad mąki 7 kg
• trójstropniowa regulacja obrotów
• Żeliwna obudowa z powłoką odporną na zarysowania
• Włącznik bezpieczeństw w osłonie
6. Automat do bitej śmietany (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• Moc min. 420 do max. 500 W
• poj. 1,5-2,5l
• wyposażone w system samoczyszczący
• manualny system dozowania śmietany
• przycisk do dozowania
• regulowany stopień napowietrzania
• urządzenie spełnia wymagania obowiązujących przepisów higieny
• maksymalna wydajność 45kg/h
7. Shaker do koktajli mlecznych (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• moc 400 W
• poj. 400 ml
• maks. prędkość obr. 19000 obr/min.
• min. dwie prędkości pracy
• Do zestawu dołączone są wymienne mieszadła z wytrzymałego, przezroczystego poliwęglanu.
• w zestawie jeden kubek jest zrobiony ze stali nierdzewnej, a drugi – z poliwęglanu.
8. Opiekacz – salamandra (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• obudowa ze stali nierdzewnej
• termostat z płynną regulacją temperatury do 300°C
9. Blender (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• pojemność misy 2l
• 4 noże wykonane ze stali nierdzewnej
• ustawienia liczby obrotów z regulacją poziomów (10-stopniowa)
• 3 programy automatyczne
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Część 3
Część III
Sprzęt pomocniczy
1. Stół przyścienny – skręcany (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary max. 1200x700x850 mm
• rant przyścienny 40 mm
• stal nierdzewna
• Wytrzymałość – 2-poziomowa konstrukcja o nośności do 110 kg
• Wygoda użytkowania – rant oraz zaokrąglone kanty
• Półka na dole
2. Pojedyncza gitara cukiernicza (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary 600x400x100 mm
• min. 3 ramki o różnym rozstawie strun
3. Szafa przelotowa z przegrodą i drzwiami suwanymi (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• wymiary: 1000x600x1800 mm
• drzwi przesuwne
• stal nierdzewna
4. Wózek piekarniczy nierdzewny szpilkowy 13-półkowy podwójny (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• min. 13 półek
• rodzaj materiału: stal nierdzewna
• maksymalne obciążenie 300 kg
5. Wózek piekarniczy nierdzewny 15-półkowy typu Z (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• min. 15 półek
• stal nierdzewna
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Część 4
Część IV
Zmywarka i system mineralizacji wody
1. Zmywarka z bojlerem ciśnieniowym (1 szt.) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• moc max. 5 kW
• pompa spustowa
• filtr popmy mycia
• 2 dozowniki
• Wymiary 830-850mmx572mm
2. System mineralizacji/uzdatniania wody dla rezygnacji z wody butelkowej (1 zestaw) o minimalnych parametrach i funkcjonalnościach:
• zmiękczacz do wody (1 szt.)
• zbiornik (1 szt.)
• dystrybutor wody (1 szt.)
• Dystrybutor wody gazowanej CO2
• Filtr odwróconej osmozy (OSMO)
Okres gwarancji: minimum 12 miesięcy
Miejsce realizacji
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Termin składania ofert
2025-12-19 22:59:59.0
Lokalizacja
Kraj: Polska, Województwo: wielkopolskie, Powiat: Poznań, Gmina: Poznań-Stare Miasto, Miejscowość: Poznań
Kategoria asortymentowa
Inne
AGD Małe
AGD Duże
Akcesoria kuchenne
Maszyny, urządzenia i części do maszyn komunalnych
Urządzenia chłodzące i grzewcze
Woda i ścieki
AGD Małe
AGD Duże
Akcesoria kuchenne
Maszyny, urządzenia i części do maszyn komunalnych
Urządzenia chłodzące i grzewcze
Woda i ścieki
Dane nabywcy
CAFE DA VINCI BUSZA SPÓŁKA JAWNA
pl. Wolności 10
61-738 Poznań
Województwo: wielkopolskie
Kraj: Polska
NIP: 7781456507
pl. Wolności 10
61-738 Poznań
Województwo: wielkopolskie
Kraj: Polska
NIP: 7781456507