Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku

Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego
Antoniego”:

Część I przedmiotu zamówienia (chemia):

Z uwagi na ograniczenia niniejszego pola tekstowego szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ.

2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu.
8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
• dla części I zamówienia - nie częściej niż dwa razy w miesiącu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie:
• w przypadku części I zamówienia do dwudziestu czterech godzin od momentu zgłoszenia reklamacji,
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.

Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”:

Część II zamówienia (materiały i artykuły higieniczne):

a) Druciak, zmywak spiralny ze stali nierdzewnej - o średnicy minimum 10 cm. Do czyszczenia silnie zabrudzonych powierzchni, usuwania kamienia, przypaleń; jednostka miary: sztuka, ilość: 90 sztuk,
b) Gąbka, zmywak profilowany do naczyń z uchwytem – wyżłobieniami ułatwiającymi trzymanie zmywaka, o długości od 10 cm do 14 cm, szerokości od 7 cm do 9 cm i wysokości 4,3 cm do 5,5 cm; jednostka miary: sztuka, ilość: 50 sztuk,
c) Mop bawełniany - minimum 180 g, chłonny. Elementy myjące trwale zamocowane do końcówki, w sposób chroniący przed ich wypadaniem. Końcówka z gwintem do wkręcania trzonka; jednostka miary: sztuka, ilość: 30 sztuk,
d) Papier toaletowy - dwuwarstwowy, 100% celulozy, wytrzymały, biały; jednostka miary: sztuka, ilość: 64 sztuki,
e) Papier toaletowy - jednowarstwowy. 100% makulatury, min. 33g/m2. Minimalna ilość listków w rolce 200; jednostka miary: sztuka, ilość: 384 sztuki,
f) Papier toaletowy Jumbo – biały: skład: celuloza 100%, minimum dwuwarstwowy, perforowany, gofrowany, szerokość rolki od 9 cm do 10 cm, średnica całej rolki od 18 cm do 19 cm, średnica tulei od 6 cm do 6,50 cm, długość nawinięcia nie mniej niż 100 mb, bezzapachowy, papier nie powinien się rozwarstwiać, łatwe odrywanie listków, wysoka chłonność i miękkość, dostosowany do większości pojemników Jumbo; jednostka miary: sztuka, ilość: 24 sztuki,
g) Ręcznik Z-Z - standardowa jakość. Rozmiar listka minimum 200 mm x 240 mm, opakowanie karton, ilość listków w opakowaniu do 5000 szt. Jednowarstwowy; jednostka miary: sztuka, ilość: 60 000 sztuk,
h) Rękawice gumowe - gospodarcze, flokowane rozmiar M; jednostka miary: para, ilość: 20 par,
i) Rękawice nitrylowe - z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar S; jednostka miary: sztuka, ilość: 1 000 sztuk,
j) Rękawice nitrylowe - z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar M; jednostka miary: sztuka, ilość: 3 000 sztuk,
k) Rękawice nitrylowe - z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar L; jednostka miary: sztuka, ilość: 3 000 sztuk,
l) Szczotka do zamiatania podłogi - drewniana lub plastikowa o długości od 30 cm do 40 cm, bez trzonka, z gwintem do mocowania trzonka; jednostka miary: sztuka, ilość: 10 sztuk,
m) Szczotka ryżowa - drewniana lub plastikowa z gęstym, krótkim włosiem; jednostka miary: sztuka, ilość: 10 sztuk,
n) Ścierka domowa - do wielokrotnego prania. Wysoka chłonność, do wszelkiego rodzaju zabrudzeń o wymiarach minimum 28 cm x 28 cm; jednostka miary: sztuka, ilość: 500 sztuk,
o) Ścierka tetrowa - o wymiarach minimum 60 cm x 80 cm, 100% bawełny; jednostka miary: sztuka, ilość: 300 sztuk,
p) Trzonek drewniany - do szczotki lub MOP, z gwintem, pasujący do pozycji c i l zamówienia; jednostka miary: sztuka, ilość: 5 sztuk,
q) Zmiotka + szufelka; jednostka miary: komplet, ilość: 5 kompletów.

2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu.
8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 1300. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
• dla części II zamówienia - nie częściej niż dwa razy w miesiącu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie:
• w przypadku części II zamówienia do dwudziestu czterech godzin od momentu zgłoszenia reklamacji,
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.

Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”:

Część III zamówienia (naczynia i opakowania gastronomiczne):

a) Flaczarka - o pojemności 0,5 l, biała, z tworzywa sztucznego, odporna na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, do potraw (opakowanie do 1.000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 25 000 sztuk,
b) Folia aluminiowa - spożywcza, o długości minimum 150 m i szerokości minimum 44 cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 15 sztuk,
c) Folia spożywcza - przezroczysta, samoprzylepna, o długości minimum 250 m i szerokości minimum 45 cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 10 sztuk,
d) Łyżka duża - biała, z tworzywa sztucznego, odporna na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o długości od 15 cm do 18 cm, (opakowanie do 1.000 szt.) Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 30 000 sztuk,
e) Nóż biały - z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o długości od 15 cm do 18 cm, (opakowanie do 1.000 szt.) Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 9 000 sztuk.
f) Pojemnik - niedzielony, wielokrotnego użytku, wykonany w całości z PP, z pokrywką wykonaną z PP szczelnie zamykającą pojemnik, odporny na wysokie temperatury, okrągły, o pojemności od 500 ml do 580 ml, do posiłków (opakowanie do 100 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 13 000 sztuk,
g) Pojemnik obiadowy – wykonany z trzciny cukrowej, termiczny, odporny na wysokie temperatury, dzielony na trzy części, jednorazowy (opakowanie do 1.000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 5 000 sztuk,
h) Rękawiczki foliowe - spożywcze, jednorazowe, opakowanie do 100 sztuk. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 500 sztuk,
i) Serwetka gastronomiczna - bez nadruków, cienka, biała, o wymiarach 15 cm x 15 cm, (opakowanie do 500 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 100 000 sztuk,
j) Talerz płaski - niedzielony, biały, z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o średnicy od 22 cm do 25 cm, do potraw (opakowanie do 1.000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 20 000 sztuk,
k) Torba papierowa – z uchwytem skręcanym lub płaskim wystającym ponad zarys torby. Wymiary torby : Podstawa od 22 do 24 cm szerokości i od 30 do 34 cm długości; Wysokość od 22 cm do 25 cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 300 sztuk,
l) Torebki śniadaniowe - papierowe, jednorazowe, o długości od 22 cm do 28 cm i szerokości złożonej torebki od 12 cm do 16 cm. Opakowanie do 1.000 sztuk. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 10 000 sztuk,
m) Widelec biały - z tworzywa sztucznego, odporny na wysokie temperatury, wielokrotnego użytku, o długości od 15 cm do 18 cm (opakowanie do 1.000 szt.) Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 25 000 sztuk,
n) Worki foliowe - grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 160 l, (opakowanie do 50 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 3 000 sztuk,
o) Worki foliowe - grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 60 l, (opakowanie do 50 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 600 sztuk,
p) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych - jednorazowe, niedziurkowane, o długości 50 cm i szerokości 35 cm; dopuszczalna tolerancja wymiarów produktu, tj. długość i szerokość: +/- 2 cm. Opakowanie do 100 szt. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 4 000 sztuk,
q) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych - jednorazowe, niedziurkowane, o długości 80 cm i szerokości 60 cm; dopuszczalna tolerancja wymiarów produktu, tj. długość i szerokość: +/- 2 cm. Opakowanie do 100 szt. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 1 200 sztuk.

2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań gastronomicznych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu.
8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
• dla części III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie:
• w przypadku części III zamówienia do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.

Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.

Złóż ofertę

Termin składania ofert

2025-12-30 08:30:00.0

Lokalizacja

ul. Świętego Antoniego 11
87-800 Włocławek
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polska

Kategoria asortymentowa

Środki czystości
Środki higieny osobistej
Akcesoria kuchenne

Dane nabywcy

MIEJSKA JADŁODAJNIA "U ŚWIĘTEGO ANTONIEGO"
ul. Świętego Antoniego 11
87-800 Włocławek
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polska

Dane kontaktowe