Usługa cateringowa - przygotowywanie i dostarczanie do szkół na terenie Gminy Widuchowa obiadów jednodaniowych w okresie IX 2020 r. - VI 2021 r.
» Opis zapytania
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania, dostarczania i wydawania gorących posiłków (drugiego dania) w Szkole Podstawowej w Widuchowej oraz Szkole Podstawowej w Krzywinie w okresie od 14.09.2020 r. do 25.06.2021 r. (rok szkolny 2020/2021).
Dzienna szacunkowa liczba posiłków:
1) Szkoła Podstawowa w Widuchowej – ok. 48 posiłków
2) Szkoła Podstawowa w Krzywinie – ok. 26 posiłków
Przewidywana liczba dni żywieniowych w roku szkolnym 2020/2021 to 185 dni.
Szacunkowa ilość posiłków dla całego okresu trwania zamówienia wyniesie 13690.
2. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego). Okoliczność taka nie może być przyczyną wypowiedzenia umowy.
3. Przez użyte pojęcie drugiego dania należy rozumieć: ziemniaki lub zamienniki (kasza, ryż, makaron), mięso, surówka, naturalna woda mineralna nisko lub średniozmineralizowana, woda źródlana lub woda stołowa w butelce 330 ml.
4. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania nie częściej niż jeden raz w tygodniu innych potraw (np.: naleśniki z serem, placki, pierogi, krokiety, itp.).
5. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Winny być wykonywane ze świeżych artykułów żywnościowych, posiadających aktualne terminy ważności.
6. Posiłki muszą być gorące, zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów
z uwzględnieniem sezonowości ich występowania.
7. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci w szkołach na terenie Gminy Widuchowa. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie, tj., produkcji, transportu i wydania posiłków.
8. Posiłki muszą być dobrej jakości o odpowiedniej wadze i wartości odżywczej zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r., poz. 1252, z późn. zm.) zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności.
9. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne.
10. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw zgodnie z Rozporządzeniem (WE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2014 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.UE.L. 2004.139.1).
11. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczać posiłki w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi.
12. W ramach zamówienia Wykonawca nieodpłatnie dokonywać będzie odbioru niespożytych resztek posiłków oraz zużytych opakowań. W tym celu dostarczy do poszczególnych szkół odpowiedniej ilości i wielkości pojemniki. Odbiór resztek posiłków oraz zużytych opakowań będzie odbywał się zgodnie z potrzebami.
13. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w każdy piątek tygodnia do godz. 12.00 i obejmować menu na kolejny tydzień. Jadłospis musi zawierać kaloryczność dań oraz zawarte w posiłkach alergeny.
14. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim dostarczaniem i wydawaniem posiłków oraz wszystkie związane z tym szczegóły, Wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami szkół.
15. Strony zgodnie postanawiają, że nie są odpowiedzialne za skutki wynikające z działania siły wyższej, tj. zdarzenia takie jak: pożar, powódź, atak terrorystyczny, klęski żywiołowe, pandemie, epidemie.
16. Strona, która nie może prawidłowo wykonywać umowy wskutek działania siły wyższej jest obowiązana do bezzwłocznego poinformowania drugiej Strony o wystąpieniu działania siły wyższej na piśmie, telefonicznie lub e- mailem.
17. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do świadczenia usług objętych przedmiotem umowy także dla chętnych uczniów, pracowników szkół i podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Widuchowej. Cena posiłku nie może przekroczyć ceny jednostkowej, określonej w § 4 ust. 1 niniejszej umowy.
Złóż ofertę
» Termin składania ofert
30.07.2020 | 08:00
» Lokalizacja
ul. Grunwaldzka 8
Widuchowa 74-120
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Kategoria asortymentowa
- Usługi gastronomiczne
» Dane nabywcy
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Widuchowej
ul. Grunwaldzka 8
Widuchowa 74-120
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Dane kontaktowe
Dostępne po zalogowaniu
Zaloguj sięBądź na bieżąco z zapytaniami ze swojej branży
Zapytania ofertowe z kategorii Gastronomia, catering, hotelarstwo z ostatnich 10 dni.