Powrót

„Wynajem lokalu użytkowego i świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych na rzecz Przedszkola publicznego nr 1 i nr 2 w budynku Przedszkola publicznego nr 1 w Kamieniu Pomorskim ul. Wysockiego 3A, na lata 2019-2022”

» Opis zapytania

1.Operator Gastronomiczny w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków całodziennych zobowiązuje się w szczególności do:
1) Przygotowywania posiłków dla dzieci przedszkolnych z wymogami i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia według jadłospisów dekadowych układanych przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 5 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 3 dni przed planowanym jadłospisem. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.
Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Na jadłospisie winna widnieć gramatura, kaloryczność posiłków oraz podpis dietetyka.
2) Przygotowywania tzw. suchego prowiantu dla dzieci w dniach, w których wyjeżdżać będą na całodniowe wycieczki. W ramach suchego prowiantu muszą znaleźć się ciepłe napoje w termosach.
3) Wydawania posiłków na stołówce Przedszkola Publicznego Nr 1, tj.
8.30 – 9.00 - śniadanie
11.00 - 11.30 - zupa
13.00-13.30 – drugie danie
14.30 - podwieczorek
4) Dostarczenia na własny koszt i własnym środkiem transportu posiłków do Przedszkola Publicznego Nr 2, tj.
6.30 - 7.00 - dostawa śniadania do przedszkola
11.00 - 11.15 - dostawa zupy do przedszkola
13.00 - 13.15 – dostawa drugiego dania i podwieczorku.
5) Odbioru i utylizacji na własny koszt resztek pokonsumpcyjnych.
6) Odpowiedniego przygotowania stołówki (dotyczy PP 1) przed i po każdym posiłku (tj. mycia stołów, krzeseł i podłogi po każdym wydawanym posiłku, zdjęcia krzeseł ze stołów, ustawienie ich przy stołach, oraz mycia pomieszczeń i sprzętu.
7) Zwrotu pełnej stawki żywieniowej za posiłek (posiłki) niewydane z przyczyn leżących po stronie Operatora Gastronomicznego lub wydane w niepełnej porcji na podstawie protokołu sporządzonego przez dyrektora w terminie 2 dni roboczych od dnia przekazania protokołu.
2. W celu wykonania usług gastronomicznych i prowadzenia stołówki Operator Gastronomiczny przejmie w najem na czas trwania umowy pomieszczenia o łącznej powierzchni 38,96 m2 i będzie opłacał co miesiąc czynsz za najem pomieszczeń, oraz osobno ponosił koszty eksploatacyjne.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

24.05.2019 | 10:00


» Lokalizacja

Stary Rynek 1
Kamień Pomorski 72-400
Województwo: zachodniopomorskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Gmina Kamień Pomorski
Stary Rynek 1
Kamień Pomorski 72-400
Województwo: zachodniopomorskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się