Przygotowanie i dowóz gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie

» Opis zapytania

1) Przygotowanie, dowóz i rozładunek gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie – około 130 osób (dziennie) przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem świąt (4 x drugie danie, w tym: 2x w tygodniu danie mięsne, 2x w tygodniu danie półmięsne lub bezmięsne, 1x w tygodniu zupa z wkładką mięsną + chleb).
2) Miejsce dowozu posiłków – Stołówka w MOPS Sławno, ul. Mielczarskiego 1, w godzinach 10.30 – 11.00.
3) Wykonawca zapewni odbiór odpadków pokonsumpcyjnych w tym samym dniu do godziny 14.30.
4) Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia faktyczna liczba osób, korzystających z posiłków jednodaniowych może ulec zmniejszeniu – Zamawiający szacuje, że zmniejszenie dziennej ilości posiłków może wynieść do 40%. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy.
5) Posiłki powinny być sporządzane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj.:Dz.U. z 2018 r. poz. 1541 z późn.zm. ) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy.
6) Posiłki powinny być sporządzane według następujących norm ilościowych dla jednego posiłku:
- zupa - 400 ml, dodatkowo do zupy kiełbasa 50g lub wkładka mięsna 50g oraz chleb 100g,
- kotlet – 100 g,
- kotlet schabowy 150 g/kotlet z piersi kurczaka 150 g (co najmniej raz w miesiącu),
- gołąbek – 150 g,
- gulasz mięsny – 150 g,
- kurczak – 200 g,
- ryba – 150 g /co najmniej raz w miesiącu/ (z wyłączeniem paluszków rybnych, kotletów rybnych ),
- wątróbka smażona – 150 g,
- danie bezmięsne (pierogi, krokiety, naleśniki itp.) – 250 g,
- danie półmięsne (bigos, fasolka po bretońsku itp.) – 250 g,
- ziemniaki – 300 g (dwa razy w tygodniu),
- kasza – 250 g,
- makaron – 200 g,
- ryż – 200 g,
- udo z kurczaka 150 g (co najmniej raz w miesiącu),
- surówka – 100 g (do każdego drugiego dania),
- napój – 200 ml (kompot, woda z sokiem, płynny kisiel; w przypadku drugiego dania).
7) Wszystkie posiłki wykonawca wykona w swoim przedsiębiorstwie bez możliwości powierzenia osobom trzecim, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Posiłki powinny być urozmaicone oraz posiadać wysoką wartość odżywczą. Te same potrawy nie mogą się powtarzać częściej niż co 10 dni.
8) Posiłki wykonawca będzie dostarczał własnym transportem dopuszczonym do przewozu żywności, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
9) Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie używanych surowców i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
10) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis w formie elektronicznej lub papierowej do wiadomości Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

04.02.2019 | 10:00


» Lokalizacja

ul. Mielczarskiego 1
Sławno 76100
Województwo: zachodniopomorskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Mielczarskiego 1
Sławno 76100
Województwo: zachodniopomorskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się