Powrót

Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków

» Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podawanie gorących posiłków na rzecz osób dorosłych (w tym bezdomnych) skierowanych na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego. 2. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki w dni od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem świąt). 3. Gorący posiłek tygodniowo powinien się składać z następujących dań: 1) danie mięsne 3 razy w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż – min. 300 g, mięso - min. 100 g, surówka – min. 100 g), 2) danie jarskie 2 razy w tygodniu (min. 400g), 3) zupa na wywarze mięsnym 5 razy w tygodniu (min. 400 ml z pieczywem, makaronem lub ryżem). 4. Kaloryczność gorącego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. 5. Zamawiający podzielił zamówienie na dwa odrębne zadania: 1) zadanie nr 1 – przygotowanie i wydawanie posiłków w części Fabrycznej Kraśnika, 2) zadanie nr 2 – przygotowanie i wydawanie posiłków w części Starej Kraśnika. 6. Wykonawca zobowiązany będzie do: 1) zapewnienia miejsca realizacji zamówienia w granicach administracyjnych miasta Kraśnik, przy czym w przypadku składania oferty: a) na zadanie nr 1 – miejsce realizacji zamówienia będzie się znajdowało w części Fabrycznej Kraśnika, b) na zadanie nr 2 – miejsce realizacji zamówienia będzie się znajdowało w części Starej Kraśnika.
Miejsce realizacji zamówienia musi spełniać wymogi sanitarne i być dopuszczone przez Państwową Inspekcję Sanitarną do obrotu. 2) przygotowania i podawania gorących posiłków osobom uprawnionym w godzinach od 12.00 do 14.00, 3) podawania posiłków gorących na własnych naczyniach - nie jednorazowych lub umożliwienia dokonania wyboru przez osobę odbierającą posiłek czy posiłek ma zostać wydany na miejscu czy zostanie odebrany w jednorazowych opakowaniach na wynos (w zależności od tego, czy taka możliwość została zaoferowana przez wykonawcę), 4) zapewnienia pomieszczenia spełniającego warunki do spożycia gorących posiłków jednocześnie dla min.: a) w przypadku zadania nr 1 - 10 osób, b) w przypadku zadania nr 2 - 10 osób, 5) wykonywania przedmiotu zamówienia według zróżnicowanych jadłospisów i podawania ich do wiadomości publicznej, poprzez codzienne wywieszanie w miejscu wydawania posiłków, 6) utrzymywania w pomieszczeniach, w trakcie stołowania się osób, temperatury co najmniej 18 C. 7. Szacuje się, że liczba osób uprawnionych do korzystania z posiłków będzie wynosić dziennie średnio: 1) zadanie nr 1 – około 35 osób, 2) zadanie nr 2 – około 37 osób. 8. W okresie trwania umowy szacuje się następujące liczbę posiłków: 1) zadanie nr 1 – około 8855 posiłków, 2) zadanie nr 2 – około 9361 posiłki. 9. W czasie obowiązywania umowy liczba posiłków może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu , w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłki. 10. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości wydanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania i podania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich norm higieniczno- -sanitarnych, oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa. 11. Zamawiający, na podstawie art. 29 ust. 3a ustawy Pzp, informuje, że określa następujące wymagania dotyczące zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez zamawiającego czynności, w zakresie realizacji zamówienia, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jedn. Dz. U. z 2016 r., poz. 1666 ze zm.): 1) rodzaj czynności niezbędnych do realizacji zamówienia, które dotyczą wymagania zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez wykonawcę lub podwykonawcę, osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia: czynności związane z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków, 2) sposób dokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy Pzp – Wykonawca, przed terminem do 5 dni od podpisania umowy, złoży Zamawiającemu oświadczenie, że osoby wykonujące ww. czynności są zatrudnione, na podstawie umowy o pracę, zarówno przez Wykonawcę, jak i podwykonawców, 3) uprawnienia zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy Pzp oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań: w okresie realizacji zamówienia Zamawiający ma prawo do skierowania wniosku do inspektoratu pracy o przeprowadzenie kontroli. Niespełnienie wymagań, o których mowa w pkt 1 skutkuje sankcjami określonymi w § 12 ust. 1 pkt 4 i 5 umów stanowiących załączniki nr 4a i 4b do SIWZ.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

20.12.2018 | 11:00


» Lokalizacja

ul. Grunwaldzka
Kraśnik 23210
Województwo: lubelskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Kraśniku
ul. Grunwaldzka
Kraśnik 23210
Województwo: lubelskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się