Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów

» Opis zapytania

Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków ( zupa bądź drugie danie ) w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół gminy Dynów w uzgodnieniu z dyrektorami danej szkoły.
Wykaz szkół w których uczniowie są objęci dożywianiem:
Szkoła Podstawowa w Bachórzu
Szkoła Podstawowa Nr 1 w Harcie
Szkoła Podstawowa w Łubnie
Szkoła Podstawowa w Pawłokomie
Szkoła Podstawowa w Dylągowej
Szkoła Podstawowa Nr 2 w Harcie
Szkoła Podstawowa w Ulanicy
Szkoła Podstawowa w Dąbrówce Starzeńskiej
Ogólna liczba uczniów objętych dożywianiem - 212 uczniów.
Liczba uczniów objętych dożywianiem może ulec zmianie w trakcie trwania umowy (do 10 %).
Opis przedmiotu zamówienia.
Dożywianie dzieci w szkołach ma polegać na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków jednodaniowych dzieciom w w/w szkołach własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, spełniającym przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne i we własnych termosach (zapewniających właściwą ochronę i temperaturę) + naczynia jednorazowego użytku (opakowanie + sztućce). O czystość termosów zadba Wykonawca zapewniając mycie, wyparzanie oraz odbiór termosów po wydaniu posiłku. Gorące posiłki jednodniowe powinny być przemienne tj. zupy z wkładką mięsną i chleb - dwa razy w tygodniu (dwa razy dania mięsne i jeden raz danie rybne lub jarskie). Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Wykonawca w pierwszym dniu każdej dekady będzie dostarczał do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dynowie oraz do wiadomości dyrektorów poszczególnych szkół 10 dniowy jadłospis, uwzględniając wytyczne Zamawiającego. Godzina wydawania posiłków w szkołach zostanie ustalona przez Wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnym zakresie zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie.
Obowiązek pobierania i przechowywania próbek potraw będzie spoczywał na Wykonawcy.
Zamawiający wymaga aby skład posiłków był opiniowany przez dietetyka.
Za wydanie posiłków dzieciom odpowiedzialny jest dyrektor szkoły.
Skład i waga dostarczanych dziennych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni roboczych w czasie trwania nauki w szkole) z zastrzeżeniem, że w piątek danie jarskie lub rybne.

a) 2 dni - danie mięsne 100g porcja po przygotowaniu, w tym np. kotlet mielony, kotlet schabowy, udko z kurczaka pieczone, kotlet z piersi kurczaka, indyka, gołąbki z mięsem, pulpety w sosie, itp.
Do dania mięsnego następujące dodatki :
- 200 gram porcja po przygotowaniu w tym np. ziemniaki ,makaron, ryż, kasza, kluski śląskie itp.
- sos
- surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniu
Drugim daniem nie może być kiszka.
b) 1 dzień - danie rybne 100g po przygotowaniu, w tym filet rybny, kotlet rybny itp. (zastrzega się by ryba była bez ości)
Do dań rybnych następujące dodatki :
- surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniu.
200 gram porcja po przygotowaniu w tym : ziemniaki itp.
lub
danie jarskie 300 gram : pierogi, naleśniki ze śmietaną, sosem owocowym, krokiety, spaghetti, itp.

d) 2 dni zupa - jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml + kromka chleba.
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ).
Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
Zamawiający zastrzega sobie prawa do dokonywania badań sprawdzających jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

29.11.2017 | 12:00


» Lokalizacja

ul. Ożoga 2
Dynów 36065
Województwo: podkarpackie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Ożoga 2
Dynów 36065
Województwo: podkarpackie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się