DOSTAWY ŚWIEŻEGO MIĘSA

» Opis zapytania

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy świeżego (niemrożonego) mięsa.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ.

WYMAGANIA DLA PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) oraz w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (tj. Dz. U z 2023 r, poz. 872)
2. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP lub równoważnym zgodnie z ustawą z dnia 21.12.2022 r o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2023, poz. 1980)
3. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku/klasy.
4. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał wdrożony system HACCP lub równoważny.
5. Wymagania dotyczące opakowania i oznakowania produktów:
a) Opakowania transportowe powinny być to pojemniki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie powinno być czyste, nieuszkodzone, powinno zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem.
b) Każdy produkt powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
c) Każdy produkt powinien posiadać etykietę zawierającą następujące dane:
 nazwę produktu
 termin przydatności do spożycia
 nazwę dostawcy/ producenta, adres
 warunki przechowywania
 oznaczenia partii produkcyjnej
 dane dotyczące składników występujących w produkcje
 masę netto
oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem.
6. Termin ważności nie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta.
7. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem spełniającym wymagania sanitarne zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448).
8. Na fakturze Wykonawca zobowiązany będzie podać wagę netto towaru (bez opakowania).
9. Zamawiający nie będzie przyjmować towaru w opakowaniach próżniowych typu vacuum.
10. Do każdej dostawy Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

19.07.2024 | 10:00


» Lokalizacja

00-315 Warszawa


» Kategoria asortymentowa

  • Mięso, drób, ryby i owoce morza

» Dane nabywcy

Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej
Karowa 2
00-315 Warszawa
email: sekretariat@szpitalkarowa.pl


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się