„Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2019/2020”
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2019/2020, w tym:
1) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od nauki – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem w ilości średnio 65 zestawów dziennie dla dzieci w wieku szkolnym w okresie od 9.09.2019 r. do dnia 20.06.2020 r. Dostawa godz. 11.00, nie później niż do godz. 11.15;
2) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od zajęć – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem, śniadań i podwieczorków w ilości średnio 55 zestawów dziennie dla dzieci w wieku przedszkolnym w okresie od 02.09.2019 r. do dnia 31.08.2020 r. z jednym miesiącem przerwy w okresie wakacji letnich. Dostawa śniadania godz. 8.00, nie później niż do godz. 8.15, pozostałe jak dla szkoły.
Maksymalne zapotrzebowanie na posiłki:
a) zupa + drugie danie + kompot dla uczniów ze szkoły – 65 zestawów,
b) zupa + drugie danie + kompot dla dzieci z przedszkola - 55 zestawów,
c) śniadanie dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów,
d) podwieczorek dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia oraz zwiększenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz. 14.00. Jako koordynatora w zakresie realizacji obowiązków umownych wyznacza się ze strony Zamawiającego dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z obowiązującymi normami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. , poz. 1541 z póź. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
a) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
c) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone,
d) potrawy powinny być przygotowane estetycznie.
Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczanie żywności z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Zamawiający posiada własne naczynia – talerze, sztućce. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom. Koszt związany z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
24.07.2019 | 11:00
» Location
Męcinka 11
Męcinka 59-424
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Męcinka
Męcinka 11
Męcinka 59-424
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.