Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego w Świebodzinie - pakiet VI - owoce świeże
» Notice description
Nazwa: Pakiet VI - owoce świeże
Opis: formularz ofertowy w załączeniu - proszę uzupełnić
Ilość: 1 [usługa]
Wymagania dodatkowe:
offer_value (Wartość oferty)
Warunki płatności (przelew 30 dni, proszę potwierdzić)
Koszt dostawy (Po stronie dostawcy, proszę potwierdzić)
Opis i specyfikacja:
Gmina Świebodzin ul. Rynkowa 2 Szkoła Podstawowa nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego os. Łużyckie 28 66-200 Świebodzin, tel.68 475 22 75,zaprasza do złożenia oferty cenowej na postępowanie o udzielenie zamówienia, którego przedmiotem jest: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego
w Świebodzinie - pakiet VI - owoce świeże.
I. Opis przedmiotu zamówienia: artykuły żywnościowe z podziałem na pakiety:
Pakiet VI - owoce świeże
Dostawa owoców odbywać się będzie 2 razy w tygodniu po złożeniu zamówienia, w godzinach 9.00 - 11.00. Towar musi być dostarczony następnego dnia po złożonym zamówieniu.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert na jeden lub więcej pakietów. Wykonawca może złożyć ofertę na każdy z pakietów, jednakże w obrębie danego pakietu może złożyć tylko 1 ofertę. Każdy z pakietów traktowany jest oddzielnie i podlegał będzie odrębnej ocenie.Wybrana zostanie oferta najkorzystniejsza w obrębie danego pakietu. Towar, o którym mowa powinien odpowiadać obowiązującym normom technicznym, smakowym i sanitarnym.
1. Dowóz artykułów żywnościowych odbywać się będzie transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko do siedziby (magazynu) Zamawiającego.
2. Wskazane w załącznikach do formularza ofertowego ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów są szacunkowe i mogą ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załącznikach do Formularza ofertowego.
3. Wartość zamówienia należy ustalić podając ceny jednostkowe na każdy asortyment wyszczególniony w zadaniu oraz cenę ryczałtową na całe zadanie. Cena podana w ofercie powinna zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia łącznie z podatkiem od towarów i usług VAT. Podana cena jest obowiązująca w całym okresie trwania umowy. Cena powinna być podana cyfrowo i słownie zgodnie z załączonym formularzem ofertowym cena wykonania netto zł (słownie: ...... zł.) + podatek VAT ( ....%) zł. = cena brutto zł(słownie: ...... zł.).
II. Opis warunków udziału w postępowaniu.
W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy:
1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia.
3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
4. Akceptują warunki zawarte w niniejszej specyfikacji.
5. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP (dotyczy tylko tych oferentów, którzy składają ofertę na dostawę mięsa,drobiu i wyrobów wędliniarskich).
III. Sposób i termin składania ofert
1. Oferty wg załączonego wzoru należy składać w terminie do dnia 30.05.2019 do godz. 10.00 poprzez platformę zakupową OPEN NEXUS.
2. Oferty złożone po terminie nie będą brane pod uwagę.
3. Oferta musi być napisana w języku polskim i podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy na zewnątrz.
4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy , którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przestawionym w zapytaniu ofertowym i przedstawi najkorzystniejszą ofertę w oparciu o kryteria wyboru określone w zapytaniu ofertowym .
5. Zamawiający powiadomi wykonawców o wyniku postępowania.
6. Rozpatrzenie ofert nastąpi 30.05.2019 po godzinie 11.00.
IV.Termin wykonania zamówienia: Od dnia 03 września 2019 do 31 grudnia 2019
V. Kryteria oceny ofert: Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi na podstawie 100% ceny netto.
VI. Inne wymagania i warunki:
1. Po otrzymaniu zawiadomienia o wyborze oferty jako najkorzystniejszej, wybrany Wykonawca dostarczy niezwłocznie do siedziby Zamawiającego:
a. Kserokopię aktualnego odpisu z właściwego rejestru KRS albo kserokopię aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej.
2. Osoba uprawniona do kontaktów z Wykonawcami: Czapka Emilia tel. 68 475 09 91
Do niniejszego zamówienia stosuje się przepisy zgodnie z Zarządzenia Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 6 w Świebodzinie
nr 9/2019 z dnia 1 kwietnia 2019 r. w sprawie wprowadzenia „Regulaminu udzielania zamówień publicznych, których wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30.000 euro”.
W załączeniu:
- projekt umowy
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
30.05.2019 | 10:00
» Location
» Category assortment
- Crops
- Processed fruit and vegetable products
» Buyer data
Gmina Świebodzin
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Agricultural and horticultural products, livestock category published on OnePlace in last 10 days.