Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie-Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla uczniów tej szkoły i Przedszkola Miejskiego w Tarnogrodzie oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów: Szkoły Filialnej w Luchowie Górnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Woli Różanieckiej, Szkoły Filialnej w Różańcu Pierwszym, Szkoły Podstawowej w Różańcu Drugim, Publicznego Gimnazjum w Tarnogrodzie.
» Notice description
2. Przedmiotem zamówienia jest:
a. Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie-Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla uczniów tej szkoły oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów: Szkoły Filialnej w Luchowie Górnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Woli Różanieckiej, Szkoły Filialnej w Różańcu Pierwszym, Szkoły Podstawowej w Różańcu Drugim, Publicznego Gimnazjum w Tarnogrodzie.
: - w ilości około 203 szt./dzień drugich dań z kompotem oraz 62 szt./dzień zup, ilość dni żywieniowych 183 w terminie od dnia 01.09.2018 r. do 19 czerwca 2019 r. - użyczenie pomieszczeń kuchni i zaplecza magazynowego Szkoły Podstawowej w Tarnogrodzie określone będzie w odrębnej umowie której wzór stanowi załącznik nr 9. Całość przedmiotu zamówienia dla szkół wynosi około: 37.149 szt. II dań z kompotem oraz 11.346 szt. zup.
Posiłki składają się z II dania z kompotem (kasza 100 g gulasz wieprzowy 100 g +sos; ziemniaki 100 g schabowy 80 g; ryż 100 g z jabłkami 40 g i śmietaną; ziemniaki 100 g filet z kurczaka 100 g; Kluski 140 g z serem 40 g; łazanki: 100 g makaronu +60 g mięsa i kiełbasy + kapusta; ziemniaki 100 g mielony 100 g; pierogi z serem 250 g z przysmażoną cebulką lub masłem; ziemniaki 100 g potrawka z kurczaka 100 g (mięso min. 80g +sos); ziemniaki 100 g ryba (filet)120 g; do każdego drugiego dania surówka lub owoc) oraz zup 500 ml z pieczywem 100g. (przykładowy jadłospis zał. nr 6)
b. Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie- Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla Przedszkola Miejskiego w Tarnogrodzie:
- w ilości około 150 śniadań, 150 obiadów (zupa z pieczywem, drugie danie z kompotem ) i 100 podwieczorków, ilość dni żywieniowych 189 w terminie od dnia 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r. oraz 25 śniadań, 25 obiadów (zupa z pieczywem, drugie danie z kompotem) i 25 podwieczorków, ilość dni żywieniowych 30 w terminie od dnia 01.07.2019 r. do 09.08.2019 r. Całość przedmiotu zamówienia wynosi: 29.100 szt. śniadań, 29.100 szt. obiadów oraz 19.650 szt. podwieczorków
3.1.1.Posiłki składają się: ze śniadania (Kanapka z masłem ekstra 40g pasta jajeczna ze szczypiorkiem 30g; Kanapki z szynką 70g pomidor 20g; Bułka z twarożkiem (ser, szczypiorek, rzodkiewka) 50g; Bułeczka 40 g z nutellą; Parówki Kanapka z masłem ekstra 50g ketchup; Płatki na mleku 200g kanapka z masłem 40g żółty ser 20g ogórek 20 g; Kanapki z masłem ekstra 50g szynka 15g pomidor 20g; Zupa mleczna 220g kanapka z masłem ekstra 50g dżem; Kanapka z masłem 50g kiełbasa szynkowa 20g pomidor 20g; Kanapka z masłem 50g dżem), obiadu - zupa, II danie i kompot (zupa 250ml z pieczywem, ziemniaki 80g gulasz z mięsa z piersi indyka 70g+sos; Kluski 100 g z serem 30g; ziemniaki 80g podudzie pieczone 60g surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 70g; kasza gryczana 50g gulasz wieprzowy 60g mięsa +sos ogórek małosolny 50g; ziemniaki 80g ryba 70g – filet surówka z kapusty 50g; ziemniaki 80g pulpety mięsne 50g + sos pomid. buraczki 70g,; ryż 70g z jabłkami 30g; kasza jęczmienna na sypko 50g pierś z kurczaka duszona 50g tarta marchewka z jabłkiem 70g; naleśniki z serem/dżemem lub racuchy ze śmietaną lub pierogi z serem 150g) oraz podwieczorku (Serek homogenizowany 120g, bułka chałka kromka 40g z masłem i dżemem, galaretka z owocami 150g +herbatniki 50g, ciasto z owocami 120g, mini pizza 150g, owoc 150g kilka chrupek kukurydzianych, budyń z sokiem 150 g, ciastka 50g, jogurt 100g, kisiel z owocami 150g itp. (przykładowy jadłospis zał. nr 7)
3. Obiady powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Waga posiłków powinna się przedstawiać następująco: zupa 400 g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron – 200g, mięso lub ryba – 100g, surówka lub jarzyny – 100 g; pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne – 400g, napój (sok/kompot/herbata) - 200 ml.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku oraz organizację dożywiania, jakość wydawanych posiłków i zgodność ich przygotowania z zasadami racjonalnego żywienia. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia.
Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami Szkół. Wykonawca w pierwszym dniu roboczym każdego tygodnia będzie dostarczał tygodniowy jadłospis (musi on zawierać gramaturę części składowych obiadu - dotyczy wszystkich placówek) do Dyrektorów Szkół, w których prowadzone jest dożywianie.
4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania, wydawania i dostarczania posiłków
o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki winny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności.
5. Wykonawca gwarantuje i odpowiada za wysoką, jakość dostarczanego produktu, terminowość dostaw oraz zgodność z obowiązującymi normami i wymogami sanitarnymi.
6. Wykonawca zabezpiecza własny środek transportu przystosowany do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne oraz naczynia do wydawania posiłków w przypadku takiej konieczności.
7. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedaży posiłków uczniom nieobjętym niniejszym zamówieniem w cenie równej, jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym posiłki).
55524000-9 usługi dostarczania posiłków szkolnych
55321000-6 usługi przygotowania posiłków
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
02.08.2018 | 11:00
» Location
T. Kościuszki 5
Tarnogród 23-420
Województwo: lubelskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Tarnogród
T. Kościuszki 5
Tarnogród 23-420
Województwo: lubelskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.