Świadczenie usługi dystrybucji posiłków na oddziały szpitalne
» Notice description
1) Przedmiotem postępowania jest udzielenie zamówienia w zakresie świadczenia przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych.
2) Usługa świadczona będzie w siedzibie Szpitala Specjalistycznego im. dr. J. Babińskiego w Krakowie przy ul. dr. J. Babińskiego 29, dla 20 oddziałów szpitalnych zlokalizowanych w 15 budynkach (zgodnie z załącznikiem „A” do SIWZ stanowiącym mapę terenu z naniesioną lokalizacją budynków, w których są zlokalizowane oddziały szpitalne i wskazaniem kondygnacji na której w poszczególnych budynkach znajdują się kuchenki – załącznik „B” do SIWZ).
3) Wykonawca zapewni ciągłość i terminowość realizacji usługi przez cały okres trwania umowy. Żadne okoliczności nie mogą być przyczyną nagłego zaprzestania bądź ograniczenia świadczenia usługi.
4) Wykonawca w ramach usługi:
a) zapewni odpowiedni środek transportu (lub środki transportu) do przewożenia:
- termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz po posiłkach (pustych),
- wody pitnej,
- pojemników na odpady pokonsumpcyjne (pustych) oraz pojemników z odpadami pokonsumpcyjnymi;
b) zapewni obsługę dystrybucyjną w postaci osób skierowanych do świadczenia usługi, w tym:
- osobę kierowcy lub kierowców,
- osobę pomocnika lub pomocników (osób wykonujących czynności wskazane w ust. 5);
5) Usługa realizowana będzie codziennie od 01.08.2018r. do 31.07.2021r., w ilości 10 godzin zegarowych dziennie, w godzinach od 5:30 do 15:30, według poniższego planu:
a) dystrybucja posiłków na śniadanie:
- odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej i załadunek do środka transportu termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz pojemników na odpady pokonsumpcyjne – godz. 5:30 – 6:30,
- wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz pojemników na odpady pokonsumpcyjne – godz. 6:30 – 8:00,
b) dystrybucja wody pitnej:
- odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej i załadunek do środka transportu wody pitnej, a następnie jej wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych – godz. 8:00 – 9:30,
c) dystrybucja posiłków na obiad:
- odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej oraz załadunek do środka transportu termosów i pojemników transportowych z posiłkami - godz. 9:30 – 10:45,
- wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych termosów i pojemników transportowych z posiłkami - godz. 10:45 – 12:45,
d) dystrybucja posiłków na kolację:
- odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej, załadunek do środka transportu termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz ich wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych - godz. 14:00 – 15:00.
e) odbiór brudnych termosów i pojemników transportowych po posiłkach oraz pojemników z odpadami pokonsumpcyjnymi z poszczególnych kuchenek oddziałowych oraz przewiezienie ich i wniesienie do budynku kuchni szpitalnej – w godz. 12:45 – 14:00, 15:00 – 15:30 oraz w miarę zgłoszonych potrzeb w tym zakresie.
6) Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego, bieżącego ustalania kolejności dostarczania posiłków do poszczególnych kuchenek oddziałowych oraz do zmiany wskazanych w ust. 5 godzin świadczenia usługi i planu. Zmiany, o których mowa w zdaniu poprzednim, nie wymagają zawarcia aneksu do umowy oraz będą następowały na podstawie pisemnej informacji Zamawiającego.
7) Wykonawca realizował będzie usługę zgodnie z obowiązującymi przepisami i wymogami, w tym: higienicznymi, sanitarnymi, BHP oraz innymi obowiązującymi przepisami prawa, gwarantując bezpieczeństwo dystrybucji posiłków.
8) Wykonawca realizował będzie usługę zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi szczegółowo w załączniku nr 6 do SIWZ – wzorze umowy.
9) W celu właściwej realizacji usługi Wykonawca zapewni odpowiednią liczbę środków transportu do świadczenia usługi. Powierzchnia załadunku środka transportu będzie wynosić minimum 7m², ale nie więcej niż 12m², gwarantując niezbyt duże piętrowanie termosów i pojemników transportowych oraz swobodny przejazd wewnętrznymi drogami kompleksu szpitalnego.
W sytuacji zaproponowania przez Wykonawcę realizacji przedmiotu zamówienia jednym środkiem transportu Zamawiający informuje, że ze względu na dużą ilość termosów i pojemników transportowych, dystrybucja posiłków w ramach pojedynczego śniadania, obiadu czy kolacji odbywać się będzie w dwóch turach. W przypadku zaproponowania przez Wykonawcę realizacji przedmiotu zamówienia więcej niż jednym środkiem transportu sytuacja opisana w zdaniu pierwszym nie będzie miała miejsca.
10) Osoby skierowane do świadczenia usługi będą posiadać: ważne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych stwierdzające zdolność do podjęcia/wykonywania prac oraz ważny dokument potwierdzający wykonanie badań lekarskich na nosicielstwo drobnoustrojów chorobotwórczych z wynikiem ujemnym wraz z podaniem stacji sanitarno-epidemiologicznej, w której dokonano badania.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
29.06.2018 | 10:00
» Location
dr. J. Babińskiego 29
Kraków 30-393
Województwo: małopolskie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
Szpital Specjalistyczny im. dr. Józefa Babińskiego SPZOZ w Krakowie
dr. J. Babińskiego 29
Kraków 30-393
Województwo: małopolskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.