Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanek Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Wierzbicy
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanek Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Wierzbicy w liczbie 9600 z tym, że Zamawiający zastrzega sobie prawo korekty ilości posiłków, w zależności od bieżących potrzeb, w granicach – 50%; + 50%. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 1.Zestaw dzienny przypadający na 1 osobę to: śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie z surówką + sok lub napój lub kompot), podwieczorek (batonik lub owoc) oraz kolacja. 2. Łączna wartość energetyczna posiłku o którym mowa w punkcie 1 nie może być niższa niż 2500 kcal. 3. Posiłki dostarczane w dniach: od poniedziałku do niedzieli. 4. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę cyklicznie na okres 30 dni i dostarczany Zamawiającemu (pisemnie, faksem lub drogą elektroniczną). 5. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 6:00. 6. Wykonawca gwarantuje, że posiłki będą przygotowywane zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. 7. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw. 8. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami.
9. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usług żywienia wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z normami HACCP. 10. Wymagane jest dostarczanie posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: 6:30 – 7:00 – śniadanie + drugie śniadanie; 13:00 – 13:30 – obiad + podwieczorek, kolacja. 11. Wykonawca zobowiązany jest do zabrania resztek pokonsumpcyjnych. 12. Wykonawca musi dysponować pojazdem posiadającym wymagane dokumenty do przewozu żywności. 13. Zamawiający wymaga aby usługa została wykonywana przez co najmniej 3 osoby zatrudnione w oparciu o umowę o pracę zgodnie z przepisami ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. –Kodeks Pracy (Dz.U. z 2014 r. poz. 1502 z późn. zm. ) w tym: - kucharz codzienne przygotowywanie posiłków, - dietetyk – sprawdzanie i wydawanie posiłków codziennie,
- kierowca dostarczanie posiłków. Zamawiający, celem zweryfikowania i kontroli spełniania przez Wykonawcę w/w wymagań wymaga przedłożenia w dniu podpisania umowy, umów o pracę tych osób. 14. Zamawiający zastrzega, iż w okresie przerw świątecznych, wakacyjnych liczba posiłków może być zdecydowanie niższa. 15. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
19.01.2018 | 11:00
» Location
ul. Sienkiewicza 55
Wierzbica 26680
Województwo: mazowieckie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Wierzbicy
ul. Sienkiewicza 55
Wierzbica 26680
Województwo: mazowieckie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.