Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Słupsku w okresie od 02.01.2018 r. do 31.12.2018 r.
» Notice description
Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą być gorące i mieć formę dwudaniowego zestawu obiadowego przygotowane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz właściwymi przepisami i zasadami sanitarnymi dla żywienia zbiorowego. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi wymaganymi prawem dla przedmiotu zamówienia. Nie dopuszcza się podawania posiłków w punktach ich spożywania w naczyniach jednorazowych.
Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Muszą być zróżnicowane, sporządzone ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, zapewnić nie mniej niż 1100 kcal w tym:
a) białko stanowić ma ok. 12% posiłku,
b) węglowodany ok. 48% posiłku,
c) tłuszcze ok. 30% posiłku
d) pozostałe: cukry proste, witaminy i mikroelementy.
Ustala się gramaturę posiłków dla:
a) zupa – min. 250ml,
b) drugie danie – min. 400 g,
c) napój min. 200 ml.
Jadłospis musi być zróżnicowany. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
a) w przypadku zupy - pieczywa (min. 3 kromki chleba lub 2 bułki),
b) w przypadku drugiego dania - przynajmniej 3 razy w tygodniu do podania porcji mięsa, ziemniaków (zamiennie kasza lub ryż) i surówki /gotowanych warzyw, napoju;
c) Zamawiający dopuszcza możliwość podania jako drugiego dania posiłku typu: pierogi, krokiety, naleśniki, kopytka lub makaron z sosem, jednak nie częściej niż dwa razy w tygodniu;
d) Zamawiający dopuszcza podanie wyłącznie zupy z mięsnym wkładem oraz pieczywa (min. 3 kromki chleba lub 2 bułki) oraz napoju, nie częściej niż raz w tygodniu.
Posiłki będą wydawane przez 5 dni w tygodniu ( od poniedziałku do piątku) w godz. 1200 – 1600 osobom, którym MOPR przyznał posiłek decyzją administracyjną, po okazaniu przez uprawnionego dowodu tożsamości.
Szacunkowa liczba osób korzystających z posiłków wynosi ok. 120 osób dziennie z wyjątkiem miesiąca lipca, w którym liczba ta wynosi ok. 180 osób. Szacowana ilość posiłków wynosi 31 000. Zamawiający uiści należność za faktycznie wydane posiłki i nie ponosi odpowiedzialności za koszt przygotowanych i niewykorzystanych posiłków.
Punkty wydawania i spożywania posiłków muszą być zlokalizowane na terenie Miasta Słupska. Co najmniej dwa punkty wydawania i spożywania posiłków muszą znajdować się na obszarze wyznaczonym w załączniku nr 9 do SIWZ.
Wykonawca musi posiadać odpowiednio zorganizowany i przygotowany lokal odpowiadający wymogom sanitarnym potwierdzonym decyzją SANEPID-u na prowadzenie działalności gastronomicznej i tytuł prawny do lokalu, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki, oraz stan zatrudnienia pozwalający na terminowe i właściwe wykonanie przedmiotu zamówienia, zgodnie z zapisami SIWZ.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
18.12.2017 | 11:45
» Location
ul.Słoneczna
Słupsk 76200
Województwo: pomorskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
ul.Słoneczna
Słupsk 76200
Województwo: pomorskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.