„Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników 54. Tygodnia Kultury Beskidzkiej, w tym 28. Międzynarodowych Spotkań Folklorystycznych, na terenie Szczyrku, Wisły, Żywca i Bielska-Białej oraz w obiektach na terenie powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego, położonych nie dalej aniżeli 10 km od centrum którejkolwiek z czterech wymienionych miejscowości”
» Notice description
1) Specyficzne warunki pobytu.
Tydzień Kultury Beskidzkiej i odbywające się w jego ramach Międzynarodowe Spotkania Folklorystyczne stanowią imprezę specyficzną, wymagającą zapewnienia szczególnych warunków pobytu dla jej uczestników. Elementem wyróżniającym tę imprezę spośród innych
jest przede wszystkim jej wielkość. Łącznie uczestniczy w niej około 80 zespołów polskich
i 20 zagranicznych, które przez 9 dni koncertują w 9 miejscowościach.
Skomplikowany harmonogram koncertów zespołów w poszczególnych miejscowościach
oraz wielkość imprez towarzyszących wymuszają opisany sposób zakwaterowania
i wyżywienia uczestników.
Określenie „uczestnicy” obejmuje: członków zespołów zagranicznych i krajowych, pilotów, tłumaczy, kierowców, członków komisji oceniających, gości zaproszonych i organizatorów.
2) Termin pobytu uczestników:
od 28 lipca (przyjazd większości uczestników w godzinach wieczornych) do 7 sierpnia 2017 r. (wyjazd większości uczestników w godzinach rannych).
Natomiast impreza realizowana będzie od 29 lipca do 6 sierpnia 2017 r.
3) Planowana liczba członków zespołów: około 630 osób.
Planuje się pobyt:
– ok. 400 osób w terminie od 28.07 do 7.08.2017 r. ,
– ok. 240 osób w terminie od 1.08 do 7.08.2017 r.,
4) Wskazane ze względów organizacyjnych miejscowości pobytu to: Szczyrk, Wisła, Żywiec i Bielsko-Biała, a także obiekty na terenie powiatów bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego, położone nie dalej aniżeli 10 km od centrum którejkolwiek z czterech wymienionych wyżej miejscowości.
5) Określenie szczegółowych warunków zakwaterowania:
a) Obiekt nie może mieć mniej niż 80 miejsc noclegowych. Szczególnie wskazana jest wielokrotność tej liczby, gdyż optymalne jest zakwaterowanie możliwie dużej liczby uczestników w jednym miejscu. Pozwala to na skuteczniejsze zarządzanie i koordynację działań podczas trwania imprezy, sprawniejsze wykorzystanie środków transportu, zapewnienie większego bezpieczeństwa uczestników itp.
b) Każdy zespół musi być w całości (wraz z osobami towarzyszącymi) zakwaterowany
w jednym obiekcie. Wykluczone jest kwaterowanie jednego zespołu w dwóch, nawet blisko siebie położonych obiektach (m. in. ze względu na wspólny środek transportu itp.).
c) Pokoje maksymalnie 4-osobowe, z własnym węzłem sanitarnym.
Konieczne jest całodobowe zapewnienie ciepłej wody.
d) W trakcie trwania imprezy może nastąpić wymiana zespołów i osób indywidualnych
w pokojach, a zatem konieczny jest odpowiedni zapas czystej pościeli.
e) Pokoje muszą być na tyle duże, aby można w nich było przechowywać stroje ludowe, rekwizyty i instrumenty. W przeciwnym przypadku w obiekcie muszą być zapewnione oddzielne pomieszczenia na ich przechowywanie.
f) Zamawiający zastrzega sobie możliwość kwaterowania zespołów w okresie krótszym
niż liczba dni wskazanych w harmonogramie.
g) W obiekcie musi być czynna całodobowa recepcja wraz z telefonem.
h) Obiekt musi posiadać kuchnię i jadalnię celem wyżywienia uczestników.
i) Obiekt musi posiadać salę lub inne wyznaczone miejsce umożliwiające realizację prób.
j) Otoczenie obiektu musi być ogrodzone i odpowiednio zabezpieczone, z możliwością
bezpiecznego parkowania przy obiekcie dużych autokarów, mikrobusów i samochodów osobowych bez dodatkowej opłaty. Konieczne jest zapewnienie bezpośredniego dojazdu pod obiekt autokaru z minimum 40 miejscami.
k) Minimum jeden z obiektów wybranych przez zamawiającego musi dysponować odpowiednim zapleczem plenerowym do realizacji koncertów i spotkań zespołów
(z możliwością np. zapalenia ogniska, czynnym bufetem itp.).
6) Obiekt musi być czysty, estetyczny i bezpieczny, z niezniszczonym wyposażeniem
(meble, kafelki, armatura łazienkowa, itp.). Prowadzony przez wykwalifikowany
i doświadczony personel.
7) Określenie szczegółowych warunków wyżywienia:
a) zamawiający zastrzega sobie prawo do:
- rezygnacji z części posiłków, zwłaszcza kolacji,
- ustalania różnych godzin wydawania posiłków (w tym również w godz. nocnych) dla
poszczególnych zespołów i osób indywidualnych,
- przygotowania odrębnych jadłospisów dla różnych zespołów oraz przygotowania posiłków
wegetariańskich,
- zapewnienia wody mineralnej i dodatkowych porcji pieczywa,
- przygotowania tzw. suchych prowiantów zamiast posiłków spożywanych na miejscu.
b) jadalnia musi być czysta i estetyczna, ze szczególnym uwzględnieniem obrusów, naczyń
i sztućców;
c) konieczne jest zapewnienie sprawnej obsługi kelnerskiej.
8) Każdy obiekt musi posiadać koordynatora, imiennie określonego przez Oferenta, odpowiedzialnego przez cały czas trwania zadania za załatwianie wszystkich spraw dotyczących zakwaterowania i wyżywienia, ściśle współpracującego z biurem organizacyjnym TKB.
9) Szczegółowe warunki zakwaterowania i wyżywienia wymienione w punktach 5, 6 i 7 obiekt musi spełniać zarówno w okresie realizacji zadania, jak i w dniu składania oferty.
Ogłaszający przetarg zastrzega sobie prawo do kontroli spełniania szczególnych warunków zakwaterowania i wyżywienia w zgłoszonych obiektach przed wyborem najkorzystniejszej oferty.
10) Wykonawca zobowiązany jest do koordynowania prac realizowanych przez podwykonawców.
11) Zamawiający zastrzega sobie możliwość ciągłego nadzoru nad świadczeniem usługi w zakresie przedmiotu umowy.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
03.04.2017 | 00:00
» Location
ul. 1 Maja 8
Bielsko-Biała
śląskie
» Category assortment
- Kitchen accessories
- Equipment service and repair
- Catering services
- Food services
- Hotels
- Commercial restaurant equipment
» Buyer data
Regionalny Ośrodek Kultury
ul. 1 Maja 8
Bielsko-Biała
śląskie
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.