Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z oddziału przedszkolnego i uczniów szkoły podstawowej w wieku 6 - 15.
» Notice description
1. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie, dwudaniowego obiadu oraz śniadania i podwieczorka dla dzieci z oddziału przedszkolnego i uczniów szkoły podstawowej w okresie od 01.11.2024 r. do 27.06.2025 r. w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w szkole, a także odbiór resztek pozostałych po posiłkach.
2. Przewidywana, szacunkowa ilość wydawanych posiłków dziennie wynosi ok. 100 szt.,
w tym 20 kompletnych zestawów (dwudaniowy obiad oraz śniadanie i podwieczorek) dla grupy przedszkolnej i 80 posiłków (drugie danie jednodaniowe) dla grupy szkolnej.
3. Ilość posiłków będzie ulegać zmianie w trakcie roku szkolnego – stosownie do ilości żywionych, zgłaszanych przez pracownika Szkoły do Wykonawcy pod numerem telefonu podanym przez Wykonawcę.
4. O liczbie obiadów Wykonawca będzie informowany przez pracownika Szkoły.
5. Wykonawca w każdym miesiącu będzie dokonywał samodzielnie rozliczeń posiłków oraz wysyłał fakturę za posiłki.
6. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci
i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154).
7. Proces przygotowywania oraz dostarczania posiłków odbywać się musi zgodnie
z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza wymogami dobrej praktyki higienicznej.
8. Posiłki będą przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających
do obrotu posiłki, środki spożywcze.
9. Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości, zarówno do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.
10. Warunki dotyczące ilości i jakości zamawianych produktów. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe:
a) zupa: gramatura 250 ml i kaloryczność 200 kcal,
b) drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal– w przypadku dania mięsnego lub rybnego,
c) ziemniaki, kasza, ryż, makaron - nie mniej niż 160 g,
d) mięso lub ryba - nie mniej niż 120 g,
e) surówka - nie mniej niż 120g,
f) danie jarskie i półmięsne - gramatura nie mniej niż 400 g,
g) napój/ kompot - gramatura nie mniej niż 200 ml.
11. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw oraz występujące alergeny i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia przed rozpoczęciem każdego (...)
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
18.10.2024 | 10:00
» Location
05-400 Otwock
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Miasto Otwock
ul. Armii Krajowej 5
05-400 Otwock
telefon: null
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.