Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z oddziału przedszkolnego i uczniów szkoły podstawowej w wieku 6 - 15.

» Notice description

1. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie, dwudaniowego obiadu oraz śniadania i podwieczorka dla dzieci z oddziału przedszkolnego i uczniów szkoły podstawowej w okresie od 01.11.2024 r. do 27.06.2025 r. w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w szkole, a także odbiór resztek pozostałych po posiłkach.
2. Przewidywana, szacunkowa ilość wydawanych posiłków dziennie wynosi ok. 100 szt.,
w tym 20 kompletnych zestawów (dwudaniowy obiad oraz śniadanie i podwieczorek) dla grupy przedszkolnej i 80 posiłków (drugie danie jednodaniowe) dla grupy szkolnej.
3. Ilość posiłków będzie ulegać zmianie w trakcie roku szkolnego – stosownie do ilości żywionych, zgłaszanych przez pracownika Szkoły do Wykonawcy pod numerem telefonu podanym przez Wykonawcę.
4. O liczbie obiadów Wykonawca będzie informowany przez pracownika Szkoły.
5. Wykonawca w każdym miesiącu będzie dokonywał samodzielnie rozliczeń posiłków oraz wysyłał fakturę za posiłki.
6. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci
i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154).
7. Proces przygotowywania oraz dostarczania posiłków odbywać się musi zgodnie
z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza wymogami dobrej praktyki higienicznej.
8. Posiłki będą przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających
do obrotu posiłki, środki spożywcze.
9. Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości, zarówno do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.
10. Warunki dotyczące ilości i jakości zamawianych produktów. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe:
a) zupa: gramatura 250 ml i kaloryczność 200 kcal,
b) drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal– w przypadku dania mięsnego lub rybnego,
c) ziemniaki, kasza, ryż, makaron - nie mniej niż 160 g,
d) mięso lub ryba - nie mniej niż 120 g,
e) surówka - nie mniej niż 120g,
f) danie jarskie i półmięsne - gramatura nie mniej niż 400 g,
g) napój/ kompot - gramatura nie mniej niż 200 ml.
11. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw oraz występujące alergeny i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia przed rozpoczęciem każdego (...)

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

18.10.2024 | 10:00


» Location

05-400 Otwock


» Category assortment

  • Food services

» Buyer data

Miasto Otwock
ul. Armii Krajowej 5
05-400 Otwock
telefon: null


» Contact details

Available after sign in

Sign in