Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych z terenu Gminy Łomża

» Notice description

Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych z terenu Gminy Łomża.
Przedmiot zamówienia dla Części: I, II, III, IV, V, VI i VII przewiduje przygotowanie i wydawanie porcji/zestawów posiłków dziennie od dnia podpisania umowy do 27 czerwca 2024 za wyjątkiem dni wolnych od zajęć szkolnych (sobót, niedziel, świąt i ferii). Ilość zamawianych posiłków może ulec zwiększeniu bądź zmniejszeniu w związku z frekwencją uczniów w szkołach oraz aktualną sytuacją epidemiczną. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego.
2. Minimalna wartość kaloryczna 1 (jednej) szt. zestawu obiadowego dużego - 950 kcal;
Wymagane parametry jednej porcji obiadowej:
a) zupa o pojemności nie mniejszej niż 300 ml – kaloryczność 250 kcal
b) drugie danie – kaloryczność 600 kcal w tym:
- ziemniaki (kasza, ryż, makaron) – 200g
- mięso, ryba – 80g
- surówki lub jarzyny gotowane – 100g
- naleśniki, pierogi – 200g
c) kompot z owoców – 200 ml
Minimalna wartość kaloryczna 1 (jednej) szt. zestawu obiadowego małego - 700 kcal;
Wymagane parametry jednej porcji obiadowej małej:
a) zupa o pojemności nie mniejszej niż 250 ml – kaloryczność 210 kcal
b) drugie danie – kaloryczność 440 kcal w tym:
- ziemniaki (kasza, ryż, makaron) – 100 g
- mięso, ryba – 60 g
- surówki lub jarzyny gotowane – 80 g
- naleśniki, pierogi – 150 g
c) kompot z owoców – 200 ml
Podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych np. mięsa, ryb, jaj, sera lub tzw. potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami), przy czym potrawa rybna powinna być podawana przynajmniej raz w tygodniu z wykorzystaniem fileta rybnego (smażona lub pieczona). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. W skład posiłku powinny wchodzić warzywa i owoce, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, posiłki dla dzieci i młodzieży powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, a jednocześnie pełnym zaspokojeniu kalorycznym i witaminowym, bogatym w składniki mineralne.

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

30.08.2024 | 10:00


» Location

18-400 Łomża


» Category assortment

  • Catering services
  • Food services

» Buyer data

Gmina Łomża
ul. Marii Skłodowskiej – Curie 1A
18-400 Łomża
telefon: null
email: ppietrzak@gminalomza.pl
nip: 7181268329


» Contact details

Available after sign in

Sign in