Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług cateringowych w soboty, niedziele i święta oraz przerw świątecznych i ferii zimowych w zakresie przygotowania i dostarczenia pakietów żywnościowych (śniadań i obiadokolacji) do Bursy Szkolnej Nr 12 w Łodzi, dla dzieci uchodźców w okresie od dnia 07.09.2024r. do dnia 30.06.2025 r

» Notice description

Średnia dzienna zamawianych pakietów żywnościowych (śniadanie + obiadokolacja) - 200 szt. Szacunkowa ilość zamawianych pakietów żywnościowych w okresie świadczenia usługi stanowi 22 400 szt. (śniadanie + obiadokolacja). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości pakietów żywnościowych w trakcie realizacji zamówienia, jeżeli wystąpią niemożliwe do przewidzenia w chwili wszczęcia postępowania okoliczności powodujące, że wykonanie określonej części zamówienia nie będzie możliwe z powodów niezależnych od Zamawiającego np.: zmniejszenie liczby dzieci przebywających na terenie bursy. Zamawiający ustala minimalną ilość pakietów żywnościowych w okresie świadczenia usługi na 7466 szt. liczone jako wyżywienie dzienne tj. śniadanie i obiadokolacja. Śniadania powinny być dostarczane do siedziby zamawiającego na godzinę 10:00 w danym dniu. Śniadania muszą być odpowiednio zapakowane w pojemniki jednorazowe posiadające atest PZH. Przygotowywane śniadania muszą być wysokiej jakości, urozmaicone sezonowo. Śniadanie powinno składać się: z pieczywa mieszanego ( bułka pszenna lub wieloziarnista -2 szt na porcję ), masła 82% nie mniej niż 20g na porcję, dodatku nabiałowego (nie dopuszczalne są produkty seropodobne) nie mniej niż 100g na porcję i dodatku z białka zwierzęcego nie mniej niż 80g na porcję (minimum 75% zawartości mięsa)oraz dodatku z warzyw i owoców nie mniej niż 200g na porcje 100g/100g. Do każdego śniadania każdorazowo jogurt owocowy nie mniej niż 150 gramów na porcje oraz dodatek dżemu niskosłodzonego i miodu naturalnego w opakowaniu jednostkowym nie mniej niż 15g na porcje.
Obiadokolacje powinny być dostarczane do siedziby zamawiającego na godzinę 14:00 w danym dniu. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania obiadokolacji w termosach do tego przeznaczonych oraz zabezpieczenia naczyń jednorazowych (miseczki, sztućce) do porcjowania obiadów posiadających atest PZH. Przygotowywane obiadokolacje muszą być wysokiej jakości, urozmaicone sezonowo. Obiadokolacje powinny składać się z : pieczywo mieszanego -bułka pszenna lub wieloziarnista -2szt na porcję oraz potrawy jednogarnkowej typu: leczo, bigos, fasolka po bretońsku, gulasz mięsny, makaron z mięsem i warzywami , zupa z wkładką mięsną , risotto (porcja białka zwierzęcego w daniu nie może być mniejsza niż 130g na porcję). itp. Porcja gotowej potrawy nie może być mniejsza niż 400g.Do każdej obiadokolacji musi być podawany dodatek owocowy nie mniejszy niż 100g.

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

16.08.2024 | 12:00


» Location

93-278 Łódź


» Category assortment

  • Food services

» Buyer data

Bursa Szkolna Nr 12
ul. Podgórna 9/11
93-278 Łódź
telefon: null


» Contact details

Available after sign in

Sign in