DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY KUCHNI SP ZOZ GARWOLIN

» Notice description

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, przypraw, warzyw i owoców, mięs i wędlin, artykułów piekarniczych, nabiału, ryb wędzonych i mrożonych oraz tłuszczy roślinnych, serów, przetworów mlecznych i odżywek dla kuchni szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Garwolinie przy ul. Lubelskiej 50 w okresie 12 miesięcy.
2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi:
 Zadanie nr 1 – Nabiał;
 Zadanie nr 2 – Pieczywo;
 Zadanie nr 3 – Mrożonki;
 Zadanie nr 4 – Mięso i wędliny;
 Zadanie nr 5 – Warzywa i owoce;
 Zadanie nr 6 – Artykuły spożywcze;
 Zadanie nr 7 – Przyprawy;
 Zadanie nr 8 – Ryby mrożone i wędzone;
 Zadanie nr 9 – Sery, przetwory mleczne, tłuszcze roślinne.

3. Nazwa i kod według Wspólnego Słownika Zamówień:
Zadanie nr 1 – 15500000-3, 15510000-6, 15542100-0, 15530000-2;
Zadanie nr 2 – 15810000-9, 15811100-7, 15811400-0, 15812200-5;
Zadanie nr 3 – 15331170-9;
Zadanie nr 4 – 15100000-9, 15112000-6, 15131130-5, 15131310-1;
Zadanie nr 5 – 15300000-1;
Zadanie nr 6 – 15800000-6;
Zadanie nr 7 – 15870000-7, 15871200-6, 15891500-5;
Zadanie nr 8 – 15221000-3, 15234000-7;
Zadanie nr 9 – 15412200-1, 15431100-9, 15541000-2, 15544000-3; 15551300-8.

4. Części (zadania) nie mogą być dzielone przez Wykonawców, nie dopuszcza się składania ofert na poszczególne, wybrane pozycje z zadania. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
5. Szczegółowy asortyment, wymagania, ilości zawiera Formularz asortymentowo – cenowy stanowiący załącznik nr 2 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.
6. Oferta powinna obejmować kompletną (z punktu widzenia celu, któremu ma służyć) realizację zamówienia.
7. Zamawiający wymaga utrzymania stałości cen ofertowych przez cały okres trwania umowy – dotyczy zadania nr 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9. Natomiast odnośnie do zadanie nr 5 (warzywa i owoce) – wysokość cen każdorazowo ustalana będzie na podstawie przeciętnych notowań z Warszawskiego Rynku Rolno-Spożywczego „BRONISZE” z dnia roboczego bezpośrednio poprzedzającego dostawę. Do każdej faktury Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia jako załącznika wydruku notowań cen w/w giełdy, na podstawie którego nastąpiło wyliczenie cen.
8. Wykonawca jest obowiązany zapoznać się z w/w dokumentami przed złożeniem oferty oraz do ewentualnego wyjaśnienia wszelkich wątpliwości w trybie zapytań do SWZ przed złożeniem oferty. Opis ten należy odczytywać wraz z ewentualnymi zmianami treści specyfikacji, będącymi np. wynikiem udzielonych odpowiedzi na zapytania wykonawców. Opis przedmiotu zamówienia został opracowany zgodnie z treścią art. 99 ust. 1 Ustawy PZP.
Jednakże w przypadku, gdy opis przedmiotu zamówienia lub załączona dokumentacja zawiera przywołania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego Wykonawcę, jak również za pomocą norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych przyjmuje się, że wskazaniom takim towarzyszą wyrazy „lub równoważny”.
Wszelkie w/w wskazania zostały przywołane w celu sprecyzowania parametrów i wymogów użytkowych, funkcjonalnych i jakościowych przedmiotu zamówienia.
Ewentualne przywołane w SWZ znaki towarowe, patenty lub pochodzenia, źródła lub szczególne procesy wyrobów należy traktować jako definicje standardowe, a nie konkretne nazwy firmowe produktów zastosowanych w dokumentacji. Obowiązek udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy.
9. Wykonawca dostarczy zamawiane artykuły na własny koszt i ryzyko do Kuchni Szpitala w Garwolinie ul. Lubelska 50, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności.
10. Do każdej dostawy (dotyczy mięsa, drobiu, jaj i nabiału) Wykonawca zobligowany będzie dostarczyć Zama

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

27.05.2024 | 11:00


» Location

08-400 Garwolin


» Category assortment

  • Alcohol and tobacco products
  • Ready meals and special nutritional products
  • Mushrooms
  • Coffee, tea, infusions
  • Meat, poultry, fish and seafood
  • Dairy products
  • Beverages
  • Bread
  • Starch products
  • Animal feed
  • Processed fruit and vegetable products
  • Fat dairy products
  • Seasoning and dressing
  • Sweets and snacks

» Buyer data

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Garwolinie
ul. Lubelska 50
08-400 Garwolin
telefon: null


» Contact details

Available after sign in

Sign in