przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków gotowych dla dzieci i uczniów uczęszczających do Zespołu Edukacyjnego Nr 4 w Zielonej Górze, tj. Szkoły Podstawowej nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze, Miejskiego Przedszkola nr 43 oddział w Drzonkowie przy Szkole Podstawowej nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze, Miejskiego Przedszkola nr 43 oddział Zatonie oraz Miejskiego Przedszkola nr 43 oddział w Raculi
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków gotowych dla dzieci i uczniów uczęszczających do Zespołu Edukacyjnego Nr 4 w Zielonej Górze, tj. Szkoły Podstawowej nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze , Miejskiego Przedszkola nr 43 oddział w Drzonkowie przy Szkole Podstawowej nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze, Miejskiego Przedszkola nr 43 oddział Zatonie oraz Miejskiego Przedszkola nr 43 oddział w Raculi
a) 160 obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze
- zupa – 250ml,
- ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g
- porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g
- pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g
- surówka, jarzyny – 150g
- woda – 200ml
ilość dni żywieniowych: 178 w terminie od dnia 18 stycznia 2021r. do 22 grudnia 2021r.
- wykonawca zapewnia zastawę kuchenną ( talerze, talerzyki śniadaniowe, talerze głębokie, kubki, sztućce) i wyposażenie kuchenne ( tj. zmywarko –wyparzarkę, środki myjące do zmywarki )
Razem: 28480 obiadów
b) w ilości maksymalnie dziennie:
33 obiadów dla dzieci przedszkolnych w Miejskim Przedszkolu nr 43 oddział Zatonie
- zupa – 250ml,
- ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g
- porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g
- pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g
- surówka, jarzyny – 150g
- woda – 200ml
ilość dni żywieniowych 233 w terminie od dnia 04 stycznia 2021r. do 31 grudnia 2021r.
- wykonawca zapewnia zastawę kuchenną ( talerze, talerzyki śniadaniowe, talerze głębokie, kubki, sztućce) i wyposażenie kuchenne ( tj. zmywarko –wyparzarkę, środki myjące do zmywarki )
Razem : 6960 obiadów
c) 68 posiłków na co składa się: I śniadanie, II śniadanie, obiad dla dzieci przedszkolnych w Miejskim Przedszkolu nr 43 oddział Racula
- I śniadanie: pieczywo mieszane, masło, wędliny, sery, pasty, jaja, warzywa, mleko, kakao, herbata i inne
- II śniadanie: owoce, warzywa, jogurty, serki, budynie, kisiele, ciastka, drożdżówki i inne
- zupa – 250ml,
- ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g
- porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g
- pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g
- surówka, jarzyny – 150g
- woda – 200ml
ilość dni żywieniowych 233 w terminie od dnia 04 stycznia 2021r. do 31 grudnia 2021r.
-wykonawca zapewnia: wydawanie posiłków oraz zastawę kuchenną ( talerze, talerzyki śniadaniowe, talerze głębokie, kubki, sztućce) i wyposażenie kuchenne ( tj. zmywarko – wyparzarkę, środki myjące do zmywarki), osobę do obsługi wydawania posiłków, zmywania i wyparzania oraz zabezpieczania naczyń do czasu następnego posiłku zatrudnioną na umowę o pracę na czas trwania umowy dla : Miejskiego Przedszkola nr 43 w Zielonej Górze oddział Racula.
Razem : 15844 posiłków
d) w ilości maksymalnie dziennie:
78 posiłków na co składa się: I śniadanie, II śniadanie, obiad dla dzieci przedszkolnych Miejskiego Przedszkola nr 43 oddział w Drzonkowie przy Szkole Podstawowej nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze :
- I śniadanie: pieczywo mieszane, masło, wędliny, sery, pasty, jaja, warzywa, mleko, kakao i inne
- II śniadanie: owoce, warzywa, jogurty, serki, budynie, kisiele, ciastka, drożdżówki i inne
- zupa – 250ml,
- ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g
- porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g
- pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g
- surówka, jarzyny – 150g
- woda – 200ml
ilość dni żywieniowych 233 w terminie od dnia 04 stycznia 2021r. do 31 grudnia 2021r.
- wykonawca zapewnia zastawę kuchenną ( talerze, talerzyki śniadaniowe, talerze głębokie, kubki, sztućce) i wyposażenie kuchenne ( tj. zmywarko –wyparzarkę, środki myjące do zmywarki )
Razem : 18174 posiłków
2. Całość przedmiotu zamówienia wynosi:
28480 szt. + 7689 szt. = 36169 szt. obiadów oraz 15844 szt. + 18174 szt. = 34018 szt. posiłków całodziennych ( I śniadanie, II śniadanie, obiad ).
3.Wymagania dotyczące zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na
podstawie umowy o pracę :
1) Zamawiający wymaga zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy Pzp, aby przy realizacji
zamówienia Wykonawca lub Podwykonawca zatrudniał na umowę o pracę personel
bezpośrednio wykonujący czynności: związane z gotowaniem ( kucharza), pomocą kuchenną i
nadzorowaniem osób z wymogiem spełnienia następujących warunków :
a) umowa o pracę na podstawie art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (Dz. U. z 2020 r., poz. 1320) co najmniej na okres wykonywania ww. czynności w czasie realizacji niniejszego zamówienia ;
b) wymiar czasu pracy co najmniej 1/2 etatu;
c) wynagrodzenie nie niższe niż wynagrodzenie za prace ustalone na podstawie art. 2 ust. 5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. z 2018 r. poz. 2177 z późn. zm.), obowiązujące w danym roku kalendarzowym.
Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu przed podpisaniem umowy
oświadczenie dotyczące zatrudnienia osób wykonujących ww. zakres prac.
Uwaga! Za niezrealizowanie każdorazowo obowiązku ( za każdego pracownika ), o którym mowa
w § 8 ust. 2 umowy Zamawiający będzie miał prawo do naliczenia kary umownej w wysokości
1000,00 zł brutto,
4. Wymagania w zakresie lokalu i transportu:
Zamawiający wymaga , aby Wykonawca dysponował :
a. minimum 1 środkiem transportu (samochodem) przeznaczonym do przewozu przygotowanych
posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności
przez Państwowego Inspektora Sanitarnego,
b. lokalem gastronomicznym ( zakładem) , który spełnia wymagania higieniczno- sanitarne dla
zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze.
Wyłoniony Wykonawca zobowiązany jest złożyć Zamawiającemu przed podpisaniem umowy kopie Decyzji dotyczącej samochodu i lokalu zgodnie z wymaganiami j.w.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w pkt II SIWZ oraz załączniku nr 4 do SIWZ.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
14.12.2020 | 10:00
» Location
Drzonków - Szkolna 2
Zielona Góra 66-004
Województwo: lubuskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Zespół Edukacyjny nr 4 w Zielonej Górze
Drzonków - Szkolna 2
Zielona Góra 66-004
Województwo: lubuskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.