PRZYGOTOWANIE ORAZ DOSTARCZANIE CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW SZPITALA CHORÓB PŁUC W ORZESZU Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie całodziennej, codziennej obsługi w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w oddziałach: Oddział Chorób Płuc i Gruźlicy oraz Oddział Opieki Paliatywnej - świadczenie usług kompleksowego całodziennego i codziennego żywienia pacjentów Zamawiającego wraz z utylizacją odpadów pokonsumpcyjnych. Usługa będzie realizowana przez 7 dni w tygodniu, łącznie z dniami wolnymi i świętami. Wykonawca musi zapewnić wyżywienie zgodne z normami zalecanymi przez Państwowego Inspektora Sanitarnego oraz wg aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (jednolity tekst - Dz. U. 2017 poz. 149 z późn.zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej z 30 kwietnia 2004 r., L 139/1 ), a także z zasadami dobrej praktyki, wg systemu HACCP, z uwzględnieniem właściwości odżywczych i kaloryczności posiłków, ich odpowiedniej jakości, zróżnicowania, walorów smakowych i estetycznych oraz temperatury . W przypadku zmiany obowiązujących przepisów dotyczących żywienia w podmiotach leczniczych Wykonawca zobowiązany jest do dostosowania produkcji i dostawy posiłków do nowych wymagań bez dodatkowych opłat ze strony Zamawiającego.
ŻYWIENIE PACJENTÓW OBEJMUJE:
1. Zapewnienie codziennej kompleksowej obsługi w zakresie żywienia pacjentów Zamawiającego w ilości średnio 55 osób dziennie(w okresie jesienno-zimowym 65 osób)
2. Liczba posiłków dla wszystkich diet to 3 posiłki dziennie śniadanie,obiad i kolacja, natomiast dla diety łatwo strawnej z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 5 posiłków dziennie. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczenia dodatku białkowego do śniadania i kolacji dla diety bogatobiałkowej.
3. Obiad na oddziale opieki paliatywnej składa się z zupy i drugiego dania, natomiast na pozostałych oddziałach zupy planuje się tylko w niedziele i święta.
Zupa mleczna na śniadanie codziennie planowana jest tylko na oddziale opieki paliatywnej, na pozostałych oddziałach tylko w niedziele i święta.
4. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia większej ilości posiłków w sytuacji zagrożenia bezpieczeństwa państwa, zwiększonego napływu rannych i chorych, epidemii, katastrof.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
03.07.2018 | 10:00
» Location
Gliwicka 20
Orzesze 43-180
Województwo: śląskie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
Szpital Chorób Płuc Orzesze
Gliwicka 20
Orzesze 43-180
Województwo: śląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.