Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Kamińsku, oraz obiadów dla seniorów dla seniorów uczęszczających do Dziennego Domu "Senior +" w Kamińsku przy ul. Topolowej 8 w okresie od 02.01.2018 do 31.12.2018r.
» Notice description
I 1.Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia (od poniedziałku do niedzieli z uwzględnieniem wszystkich świąt) w formie cateringu dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Senior” z uwzględnieniem diet oraz kaloryczności posiłków do Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku przy ul. Topolowej 8, w okresie od 02.01.2018r do 31.12.2018r. oraz przygotowanie i dostawa obiadów dwudaniowych (zupa i II danie) dla seniorów uczęszczających do Dziennego Domu „Senior +” w Kamińsku przy ul. Topolowej 8, od poniedziałku do piątku z wykluczeniem dni świątecznych.
2.Ilość zamawianych posiłków:
- dla Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku to
szacunkowo- 6916 osobodni ( Udzielający zamówienia oświadcza, że wskazana ilość posiłków ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość w ramach zamówienia stanowiącego przedmiot zamówienia wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego. Ilość mieszkańców w DPS „Senior” w Kamińsku - 19 osób).
- dla Dziennego Domu „Senior+” w Kamińsku szacunkowo to 3750 osobodni ( Udzielający zamówienia oświadcza, że wskazana ilość posiłków ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość w ramach zamówienia stanowiącego przedmiot zamówienia wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego. Liczba seniorów uczęszczających do Dziennego Domu „Senior +” w Kamińsku to 11 osób, jednakże Dzienny Dom dysponuje 15 miejscami.
3.Posiłki dla mieszkańców oraz seniorów powinny uwzględniać następujące diety: dieta ogólna, dieta lekkostrawna, dieta cukrzycowa , dieta wątrobowa, dieta papka. 4. Zalecane normy kalorii i składników pokarmowych obliczone na osobodzień: kalorie ok. 2885 -3000, węglowodany ok. 300g, białko ogółem ok. 70 g. Białko zwierzęce ok. 20-30 g, tłuszcz ok. 70 g. Białko powinno pokrywać od 13-16% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, tłuszcze nie więcej niż 30% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, natomiast reszta kalorii powinna zostać pokryta przez węglowodany.
5. Każdy obiad należy ugotować zgodnie ze sztuką kulinarną i zasadami żywienia, używając włoszczyzny oraz przypraw kuchennych, przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenia, sezonowość. Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków w okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości z uwzględnieniem tradycyjnych potraw.
II Żywienie mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku obejmuje:
1.sporządzanie posiłków w ilościach wynikających ze stanu mieszkańców z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych,
2. dystrybucja dostarczonych posiłków dla mieszkańców DPS przez pracowników Wykonawcy (istnieje możliwość wykorzystywania zastawy stołowej i sztućców będących w posiadaniu Zamawiającego)
3. odbiór pojemników.
II.a. Żywienie seniorów z Dziennego Domu „Senior +” obejmuje:
1.sporządzanie posiłków (II daniowych obiadów) w ilościach wynikających z liczby przybyłych na zajęcia seniorów danego dnia z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych,
2. dowiezienie przygotowanych posiłków do siedziby Zamawiającego,
3. odbiór pojemników.
III Wykonawca powinien zapewnić:
- Dla Dziennego Domu „Senior +”
a) dostarczanie posiłków od poniedziałku do piątku do ciągu kuchennego Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku do godziny 11:30.
-Dla Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku:
1.dostarczanie posiłków we wszystkie dni tygodnia do ciągu kuchennego Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku zgodnie z poniższymi zasadami:
a) śniadanie godz.7:00
b) II śniadanie,
c) obiad godz.11:30,
d) podwieczorek, kolacja godz.17:00 dodatkowe posiłki dotyczące np. diety cukrzycowej będą po uzgodnieniu z wykonawcą dostarczane w następujący sposób: drugie śniadanie razem z pierwszym śniadaniem podwieczorek, kolacja razem z obiadem.
2.Dostęp przez całą dobę do podstawowych produktów żywnościowych i napojów zgodnie z Rozporządzeniem MRPiPS. Do produktów tych zaliczamy chleb, masło, dżem, herbata, cukier,.
3. Dostarczanie posiłków własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach zapewniających właściwą temperaturę i posiadających wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi.
4.Jadłospisy podlegać będą kontroli Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia osobie upoważnionej planowanego na następny tydzień jadłospisu (wzór ustalony przez Wykonawcę), w którym zawarte będą z podziałem na diety następujące dane: nazwa posiłku, kaloryczność, gramatura gotowego posiłku z podziałem części składowych wyrażone w gramach lub sztukach, składniki mogące być alergenami
5.Wykonawca zobowiązany jest używać masło świeże a nie produkty masłopodobne oraz wędliny wysokiej jakości.
6.Reklamacje dotyczące składu jakościowego i ilościowego (np. brak masła) będą zgłaszane wykonawcy telefonicznie lub w formie pisemnej.
8.Zaleca się, aby Wykonawca pobierał i przechowywał próbki podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 48 godz. od upływu dnia ich podania.
9. Zamawianie posiłków odbywać się będzie telefonicznie w dniu poprzedzającym ich dostarczenie do godz. 9:00 przez pracownika DPS „Senior”. Zamówienie na posiłki dostarczane na niedzielę i poniedziałek będą zamawiane w piątek. Korekta zamówienia w dniu dostawy ilości całodziennych posiłków oraz obiadów /łącznie z dietami / do godz. 9:00. Złożenie korekty odbywać się będzie faksem lub telefonicznie.
10. Podstawą do sporządzania posiłków dla mieszkańców oraz obiadów dla seniorów będą :
wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów żywienia zbiorowego typu zamkniętego opracowany przez Instytut Żywności i Żywienia oraz norm HCCAP wykaz diet stosowanych w DPS „Senior” oraz Dziennym Domu „Senior +”.
11. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2017 roku nr 149 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
12. Wykonawca będzie mył i wyparzał termosy w swojej siedzibie.
IV. Warunki dodatkowe:
1.Podana cena brutto na realizację zamówienia winna uwzględniać wszelkie rabaty i upusty zastosowane dla Zamawiającego. Podana przez Wykonawcę cena brutto będzie traktowana przy ocenie ofert jako cena ostateczna.
2. Zamawiający zapłaci Wykonawcy za ilość faktycznie wydanych posiłków. Wykonawca powinien ująć w cenie ryzyko związanie z nieobecnością mieszkańca Domu Pomocy Społecznej „Senior” w przypadku pobytu w szpitalu lub przebywaniem na urlopie. Oraz frekwencją na zajęciach seniorów uczęszczających do Dziennego Domu „Senior +”
3.Ofertę sporządza się w języku polskim (łącznie z wymaganymi dokumentami), z zachowaniem formy pisemnej pod rygorem nieważności.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
27.12.2017 | 12:00
» Location
Topolowa 8
Kamińsk 11-220
Województwo: warmińsko-mazurskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Dom Pomocy Społecznej "Senior" w Kamińsku
Topolowa 8
Kamińsk 11-220
Województwo: warmińsko-mazurskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.