Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria /3 części zamówienia/.
» Notice description
1. Zakres zamówienia:
Z posiłków korzystać będą klienci Ośrodka Pomocy Społecznej w szczególności: osoby niepełnosprawne, starsze, ubogie, bezrobotne, rodziny dysfunkcyjne, dzieci.
1.1 Wydawanie i dowóz posiłków będzie realizowany w Górze Kalwarii i na terenie gminy Góra Kalwaria podzielonej na 3 rejony:
Opis części zamówienia
Rejon/część I – Baniocha, Wilczynek, Solec, Szymanów, Tomice, Kąty, Mikówiec, Łubna, – około 25 posiłków dziennie.
Rejon/część II – Góra Kalwaria, Brześce, Moczydłów, Podłęcze, Wólka Załęska, Wólka Dworska – około 70 posiłków dziennie.
- Wykonawca musi posiadać lokal w Górze Kalwarii przystosowany i spełniający warunki /decyzja PPIS/ do wydawania gorących posiłków na terenie zamkniętym ulicami:
- Budowlanych, Broniewskiego, Wyszyńskiego, Pijarska, Szpitalna, Ks. Sajny, Dominikańska, Grójecka, Marianki oraz teren byłej Jednostki Wojskowej;
- Wydawane posiłki to ok. 60 % wszystkich posiłków.
Rejon/część III - Buczynów, Cendrowice, Czaplin, Czaplinek, Dębówka, Dobiesz, Julianów, Linin, Obręb, Sierzchów, Ługówka, Wincentów, Wojciechowice, Borki, Brzumin, Czersk, Ostrówik, Aleksandrów, Karolina, Coniew, Królewski Las, Pęcław, Podgóra, Podosowa, Potycz, Szpruch, Czachówek, Krzaki Czaplinkowskie, Sobików, Czarny Las – około 25 posiłków dziennie.
1.2 Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 1200-1500.
1.3 Z posiłków korzystać będzie około 120 osób – około 5 % dzieci /3 części/ dziennie przez 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.
1.4 Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie,
na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa, zgodnie z obowiązującymi w tym
zakresie normami.
Przy przygotowywaniu posiłków uwzględnić należy zalecaną wartość energetyczną oraz
uwzględnić normy produktów każdej z grup.
1.5 Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego.
1.6 Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu:
1) jednego posiłku bezmięsnego;
2) jednego posiłku na bazie mięsa mielonego;
3) jednego posiłku z ryby;
o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych:
1) zupa – minimum 0,5 litra;
2) ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) – minimum 250 gram;
3) mięso, ryby – minimum 150 gram;
4) surówka – minimum 300 gram;
oraz dla dzieci:
1) zupa minimum 0,3 litra;
2) ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) – minimum 150 gram;
3) mięso, ryby – minimum 60 gram;
4) surówka – minimum 90 gram.
1.7 Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną.
1.8 Oferowany asortyment potraw musi być pełnowartościowy pod względem odżywczym oraz
urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność w okresie
dziesięciodniowym.
1.9 Zamawiający wymaga, aby surowcowy, tzw. „wsad do kotła” umożliwiał wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż 5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych.
1.10 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia na ok. 28 800 obiadów w terminie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Liczba ta może się wahać w granicach + 20% w zależności od faktycznych potrzeb.
1.11 Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych posiłków, załączonych do faktury imiennych rozliczeń i ich ceny (wartości) jednostkowej.
1.12 Wykonawca otrzyma od Zamawiającego listę imienną wraz z adresami klientów uprawnionych do otrzymania posiłku.
1.13 Przed rozpoczęciem realizacji zamówienia na kolejny miesiąc Wykonawca dostarczy Zamawiającemu jadłospis.
1.14 Wyznaczony pracownik Zamawiającego będzie sprawował nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm przy sporządzaniu posiłków. W przypadku ich zakwestionowania posiłki będą podlegały wymianie na koszt Wykonawcy.
1.15 Zamawiający zastrzega sobie możliwość dowozu posiłków dla podopiecznych OPS w okresie zimowym (m-ce listopad, grudzień, styczeń , luty, marzec) w soboty i niedzielę.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
08.12.2017 | 08:30
» Location
ul. Pijarska 40
Góra Kalwaria 05530
Województwo: mazowieckie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Ośrodek Pomocy Społecznej w Górze Kalwarii
ul. Pijarska 40
Góra Kalwaria 05530
Województwo: mazowieckie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.