Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów
» Notice description
Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków ( zupa bądź drugie danie ) w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół gminy Dynów w uzgodnieniu z dyrektorami danej szkoły.
Wykaz szkół w których uczniowie są objęci dożywianiem:
Szkoła Podstawowa w Bachórzu
Szkoła Podstawowa Nr 1 w Harcie
Szkoła Podstawowa w Łubnie
Szkoła Podstawowa w Pawłokomie
Szkoła Podstawowa w Dylągowej
Szkoła Podstawowa Nr 2 w Harcie
Szkoła Podstawowa w Ulanicy
Szkoła Podstawowa w Dąbrówce Starzeńskiej
Ogólna liczba uczniów objętych dożywianiem - 212 uczniów.
Liczba uczniów objętych dożywianiem może ulec zmianie w trakcie trwania umowy (do 10 %).
Opis przedmiotu zamówienia.
Dożywianie dzieci w szkołach ma polegać na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków jednodaniowych dzieciom w w/w szkołach własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, spełniającym przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne i we własnych termosach (zapewniających właściwą ochronę i temperaturę) + naczynia jednorazowego użytku (opakowanie + sztućce). O czystość termosów zadba Wykonawca zapewniając mycie, wyparzanie oraz odbiór termosów po wydaniu posiłku. Gorące posiłki jednodniowe powinny być przemienne tj. zupy z wkładką mięsną i chleb - dwa razy w tygodniu (dwa razy dania mięsne i jeden raz danie rybne lub jarskie). Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Wykonawca w pierwszym dniu każdej dekady będzie dostarczał do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dynowie oraz do wiadomości dyrektorów poszczególnych szkół 10 dniowy jadłospis, uwzględniając wytyczne Zamawiającego. Godzina wydawania posiłków w szkołach zostanie ustalona przez Wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnym zakresie zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie.
Obowiązek pobierania i przechowywania próbek potraw będzie spoczywał na Wykonawcy.
Zamawiający wymaga aby skład posiłków był opiniowany przez dietetyka.
Za wydanie posiłków dzieciom odpowiedzialny jest dyrektor szkoły.
Skład i waga dostarczanych dziennych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni roboczych w czasie trwania nauki w szkole) z zastrzeżeniem, że w piątek danie jarskie lub rybne.
a) 2 dni - danie mięsne 100g porcja po przygotowaniu, w tym np. kotlet mielony, kotlet schabowy, udko z kurczaka pieczone, kotlet z piersi kurczaka, indyka, gołąbki z mięsem, pulpety w sosie, itp.
Do dania mięsnego następujące dodatki :
- 200 gram porcja po przygotowaniu w tym np. ziemniaki ,makaron, ryż, kasza, kluski śląskie itp.
- sos
- surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniu
Drugim daniem nie może być kiszka.
b) 1 dzień - danie rybne 100g po przygotowaniu, w tym filet rybny, kotlet rybny itp. (zastrzega się by ryba była bez ości)
Do dań rybnych następujące dodatki :
- surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniu.
200 gram porcja po przygotowaniu w tym : ziemniaki itp.
lub
danie jarskie 300 gram : pierogi, naleśniki ze śmietaną, sosem owocowym, krokiety, spaghetti, itp.
d) 2 dni zupa - jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml + kromka chleba.
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ).
Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
Zamawiający zastrzega sobie prawa do dokonywania badań sprawdzających jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
29.11.2017 | 12:00
» Location
ul. Ożoga 2
Dynów 36065
Województwo: podkarpackie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Ożoga 2
Dynów 36065
Województwo: podkarpackie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.