Przetarg na obsługę, przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Birczy, Gimnazjum w Birczy oraz do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Bircza.
» Notice description
: Część 01 Przygotowanie ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży, ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 1. Przez ciepły posiłek rozumie się porcje zupy spełniające następujące minimalne warunki: a) Pojemność nie mniej niż - 350 ml b) Kaloryczność zupy około - 350 kcal c) Temperatura - 75ºc d) Wkładka mięsna - 40 g (bez kości, nie powinna być tłusta i przerośnięta) e) Porcje pieczywa - 75 g ( z mąki razowej lub pełnoziarnistej ) 2. Drugie danie: a) Pojemność łącznie 400 g b) Ziemniaki lub zamiennik ( kasza, ryż, makaron lub inne) - 200g c) Mięso lub ryba - 100g d) Surówka - 100g Posiłki muszą być wydane w jednorazowych naczyniach + sztućce Część 02 1.Przygotowanie suchego posiłku spełniającego następujące minimalne warunki: a) Bułka (z mąki razowej lub pełnoziarnistej) -100 g b) Masło -10 g c) Wędlina lub ser żółty -30 g d) Herbata -200 ml W każdym jednym posiłku musi znajdować się „dodatek” np.: sałata, ogórek, pomidor, szczypior, rzodkiewka itp. Posiłki powinny być przygotowane w oparciu o Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach / Dz. U. z 2015 r. poz. 1256/ obowiązujące od 1 września 2015r. Wykonawca usługi zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie. Wykonawca będzie dostarczał posiłki do ns. szkół: - Zespół Szkół w Birczy - Gimnazjum w Birczy - SP Kuźmina - SP Leszczawa Dolna - SP Żohatyn - SP Lipa - SP Sufczyna Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część lub na obie części zadania łącznie. Zamawiający nie dopuszcza złożenia ofert na poszczególne dania w części 1. część 01 – posiłki z punktu 1, 2 część 02 – posiłek z punktów 1. Posiłki z części 01 – dostarczane będą dwa razy w tygodniu – zupa- poniedziałek i czwartek środa - drugie danie natomiast z części 02 – bułka - wtorek i piątek. W okresie od podpisania umowy do 22 grudnia 2017 r. liczba wydawanych posiłków tj. ok. 380 może ulec zmianie – zmniejszeniu lub zwiększeniu o 20 %. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowych tych samych posiłków w ciągu 10 dni. Dostarczanie posiłków powinno odbywać się własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych dań w określonych godzinach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych szkół z wyjątkiem dni wolnych od nauki szkolnej oraz wydaniem posiłku. Do Wykonawcy należy posprzątanie pomieszczenia w którym wydawany jest posiłek łącznie z zabraniem śmieci. Wykonawca posiada własne naczynia między innymi ( talerze, sztućce, kubki ). W koszt usługi należy wliczyć: a) koszt robocizny i koszt zakupu wszystkich materiałów niezbędnych do realizacji usługi oraz koszt dowozu posiłków do poszczególnych szkół. b/ koszt wydania posiłków uczniom, koszt naczyń jednorazowego użytku c/ sprzątnięcia jadalni.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
20.11.2017 | 11:00
» Location
Parkowa 3
Bircza 37-740
Województwo: podkarpackie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
Parkowa 3
Bircza 37-740
Województwo: podkarpackie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.