przygotowanie i dostarczanie posiłków gotowych dla dzieci i uczniów uczęszczających do Zespołu Edukacyjnego Nr 6 w Zielonej Górze, tj. Gimnazjum Nr 14 z Oddziałami Integracyjnymi im. Króla Bolesława Chrobrego w Zielonej Górze, Szkoły Podstawowej nr 26 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Brzechwy w Zielonej Górze, Oddziałów „0” przy Szkole Podstawowej nr 26 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Brzechwy w Zielonej Górze, Miejskiego Przedszkola nr 45 w Zielonej Górze
» Notice description
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków gotowych dla dzieci i uczniów uczęszczających do Zespołu Edukacyjnego Nr 6 w Zielonej Górze, tj. Gimnazjum Nr 14 z Oddziałami Integracyjnymi im. Króla Bolesława Chrobrego w Zielonej Górze, Szkoły Podstawowej nr 26 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Brzechwy w Zielonej Górze, Oddziałów „0” przy Szkole Podstawowej nr 26 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Brzechwy w Zielonej Górze, Miejskiego Przedszkola nr 45 w Zielonej Górze
CPV – 55.52.31.00-3 , 55.52.40.00-9
a. w ilości maksymalnie dziennie:
180 obiadów dla uczniów Gimnazjum Nr 14, Szkoły Podstawowej nr 26 i Oddziałów „0”
- zupa – 250ml,
- ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g
- porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g
- pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g
- surówka, jarzyny – 150g
- woda, kompot, napój – 200ml
ilość dni żywieniowych: 75 w terminie od dnia 04 września 2017 r. do 29 grudnia 2017r. z wyłączeniem dni: przerwa świąteczna: od 25-12-2017r. do 29-12-2018r.
Usługa obejmuje przygotowywanie i dostarczanie obiadu Zamawiającemu: Gimnazjum Nr 14, Szkoła Podstawowa nr 26 i Oddziałów „0” w Zielonej Górze ul. Przylep – 9 Maja 6, 66-015 Zielona Góra: - wykonawca zapewnia naczynia jednorazowe.
b. w ilości maksymalnie dziennie:
133 posiłki na co składa się: śniadanie, obiad i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych w Miejskim Przedszkolu nr 45
- I śniadanie: pieczywo mieszane, masło, wędliny, sery, pasty, jaja, warzywa, mleko, kakao i inne
- zupa – 250ml,
- ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g
- porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g
- pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g
- surówka, jarzyny – 150g
- woda, kompot, napój – 200ml
- podwieczorek: owoce, warzywa, jogurty, serki, budynie, kisiele, ciastka, drożdżówki i inne
ilość dni żywieniowych 80 w terminie od dnia 01 września 2017r do 29 grudnia 2017r.
Usługa obejmuje przygotowywanie posiłku składającego się ze śniadania, obiadu oraz podwieczorka i dostarczenie go Zamawiającemu: Miejskie Przedszkole nr 45 w Zielonej Górze ul. Przylep – 9 Maja 6, 66-015 Zielona Góra. Wykonawca zapewnia naczynia jednorazowe.
2. Całość przedmiotu zamówienia wynosi: do 13500 szt. obiadów (zupa, drugie danie, kompot lub sok) i 10640 posiłków całodziennych ( śniadanie, obiad – zupa, drugie danie kompot lub sok, podwieczorek)
3. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym z tzw. punktach zbiorowego
żywienia, posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności.
4. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia tj. przygotowania i transportu
posiłków zgodnie z: zasadami określonymi w obowiązujących przepisach a w szczególności w
ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity
z Dz. U. z 2017. poz. 149, Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia
26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom
młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze
stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016.
poz.1154), rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia
16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzeniu(WE) nr 852/2004
Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r.w sprawie higieny
środków spożywczych (Dz.U.UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.), zaleceniami Głównego
Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i jakie
obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz innymi obowiązującymi przepisami w
zakresie żywienia.
5. Posiłki mają być dostarczone odpowiednio:
a) Gimnazjum Nr 14, Szkoła Podstawowa nr 26, Oddziałów „0” w Zielonej Górze:
obiad do godz. 11.30
b) Miejskie Przedszkole nr 45 w Zielonej Górze:
śniadanie do godz. 8.30
obiad (2 danie, kompot lub sok) do godz. 11.30
obiad (zupa + podwieczorek) do godz. 13.45
środkiem transportu zgodnym z obowiązującymi normami higieny na koszt Wykonawcy i wniesione do pomieszczenia wydawalni posiłków.
Dopuszcza się zmiany godzin wydawania posiłków przez Zamawiającego w terminie 7 dni przed dniem wprowadzenia zmian.
6. Uwagi dla Wykonawcy:
1) Zamawiający na podstawie art. 29 ust. 3a ustawy Pzp wymaga, aby przy realizacji
zamówienia Wykonawca lub Podwykonawca zatrudniał na umowę o pracę w rozumieniu
przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. Kodeks pracy ( Dz. U. z 2014r. poz. 1502 z późn. zm. )
osoby wykonujące czynności bezpośrednio związane z gotowaniem, pomocą kuchenną i
nadzorowaniem osób. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu przed
podpisaniem umowy oświadczenie dotyczące zatrudnienia osób wykonujących ww. zakres prac.
Uwaga! Za niezrealizowanie każdorazowo obowiązku ( za każdego pracownika ), o którym mowa w
§ 8 ust. 2 umowy Zamawiający będzie miał prawo do naliczenia kary umownej w wysokości
1000,00 zł brutto.
2) Zatrudnienie na podstawie Umowy o pracę winno trwać przez cały okres trwania umowy.
Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu w terminie określonym zapisami
umowy i aktualizowania na bieżąco, tj. za każdym razem, gdy dojdzie do zmiany personalnej, listy
osób biorących udział przy realizacji zamówienia. Na każde pisemne wezwanie Zamawiającego,
Wykonawca będzie zobligowany przedstawić wykaz i dokumenty potwierdzające zatrudnienie osób
na umowę o pracę przy realizacji zamówienia tj. osób wykonujących czynności bezpośrednio związanych z gotowaniem, pomocą kuchenną i nadzorowaniem osób.
3) Wykonawca winien działać zgodnie z ustawą z dn. 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych
osobowych ( tekst jednolity Dz. U. z 2016 r., poz. 922 ).
4) Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował :
a. minimum 1 środkiem transportu (samochodem) przeznaczonym do przewozu przygotowanych posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności przez Państwowego Inspektora Sanitarnego,
b. lokalem gastronomicznym ( zakładem) , który spełnia wymagania higieniczno- sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze.
Wyłoniony Wykonawca zobowiązany jest złożyć Zamawiającemu przed podpisaniem umowy kopie Decyzji dotyczącej samochodu i lokalu zgodnie z wymaganiami j.w.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
29.12.2017 | 00:00
» Location
PRZYLEP- 9 MAJA 6
ZIELONA GÓRA 66-015
Województwo: lubuskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
ZESPÓŁ EDUKACYJNE NR 6 W ZIELONEJ GÓRZE
PRZYLEP- 9 MAJA 6
ZIELONA GÓRA 66-015
Województwo: lubuskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.