"Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie"
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie w okresie od 01.09.2017 r. do 30.06.2018 r.
W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostarczenia posiłku jednodaniowego dziennie dla następującej ilości uczniów:
Szkoła Podstawowa w Nawsiu – 36
Szkoła Podstawowa w Wielopolu Skrzyńskim – 31
Szkoła Podstawowa w Broniszowie - 30
Szkoła Podstawowa w Gliniku - 37
Szkoła Podstawowa Nr 1 w Brzezinach - 42
Szkoła Podstawowa Nr 2 w Brzezinach-Berdechowie - 19
Publiczne Gimnazjum w Wielopolu Skrzyńskim - 50
Razem 245
Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki od poniedziałku do piątku (w dni robocze) w godzinach:
Szkoła Podstawowa w Nawsiu 9,35
Szkoła Podstawowa w Wielopolu Skrzyńskim 9:35
Szkoła Podstawowa w Broniszowie 10:35
Szkoła Podstawowa w Gliniku 10:30
Szkoła Podstawowa Nr 1 w Brzezinach 10:50
Szkoła Podstawowa Nr 2 w Brzezinach-Berdechowie 10:25
Publiczne Gimnazjum w Wielopolu Skrzyńskim 9:35
Maksymalna liczba posiłków wynosi 46060 przy założeniu, że w przedstawionym okresie wykonawca będzie dostarczał posiłki przez 188 dni roboczych. Ogólna wartość zamówienia może ulec zmniejszeniu w trakcie jego realizacji w wyniku nieobecności uczestników w związku z chorobą lub innymi wypadkami losowymi.
Ponadto przedmiot zamówienia obejmuje następujące warunki jego realizacji:
1. Wykonawca najpóźniej na 5 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego dwutygodniowego okresu świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na kolejne 2 tygodnie świadczenia usług.
2. Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą być urozmaicone, wysokiej jakości co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki , wykonane z produktów świeżych oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną.
3. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ostatecznej ilości posiłków w dniu poprzedzającym dzień realizacji zamówienia
4. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki własnym transportem oraz dbać o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne).
5. Do obowiązków Wykonawcy należy również codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości.
6. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
7. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. .Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej.
9. Cena jednego posiłku winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
10. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia i nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
11. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 3 dni przed.
12. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015r. Poz. 594)
13. Posiłek jednodaniowy musi spełniać następujące warunki ilościowe:
- zupa: gramatura 250ml i kaloryczność 200kcal
- drugie danie: gramatura nie mniej niż 450gram i kaloryczność nie mniej niż 700kcal
w przypadku dania mięsnego lub rybnego: ziemniaki, kasza, ryż, makaron – nie mniej niż 150gram,
mięso – nie mniej niż 120gram
ryba – nie mniej niż 150gram
14. W tygodniu dostarczany będzie jednodaniowy posiłek w następującym układzie:
- poniedziałek –danie mięsne +ziemniaki, surówka/
- wtorek – zupa + chleb
- środa – danie mięsne + kasza, sos
- czwartek zupa + chleb
- piątek – danie z rybą + ziemniaki i surówka
15. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
26.07.2017 | 10:45
» Location
Wielopole Skrzyńskie 200
Wielopole Skrzyńskie 39110
Województwo: podkarpackie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Wielopole Skrzyńskie
Wielopole Skrzyńskie 200
Wielopole Skrzyńskie 39110
Województwo: podkarpackie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.