CAŁODZIENNE WYŻYWIENIE DLA PACJENTÓW POWIATOWEGO PUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKUŃCZO LECZNICZEGO W BRZESKU
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi stołówkowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla pacjentów Zamawiającego.
Przedmiot zamówienia obejmuje całodzienne wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja wraz
z odpowiednimi dietami) o wartości kalorycznej nie mniej niż 2000 kcal.
Przedmiot zamówienia będzie przygotowywany dla: 63 pacjentów.
Ogółem szacunkowa ilość osobodni będzie wynosiła 45 990.
Posiłki przygotowywane będą zgodnie z następującymi wymaganiami:
1. Artykuły spożywcze przeznaczone do produkcji posiłków muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia oraz dołączony skład surowcowy, jak również powinny być urozmaicone w warzywa i owoce zgodne z gramaturą posiłku i jego sezonowością.
2. Na Wykonawcy ciąży obowiązek pobierania i przechowywania próbek żywności, które zostały przygotowane przez Wykonawcę
3. Zamawiający wymaga przedstawienia w pierwszym tygodniu każdego miesiąca jadłospisów zgodnych z zestawieniem gramowym posiłku na każdy dzień na okres 28 dni w celu zlikwidowania monotonności przygotowywanych posiłków.
4. Zakres diet dostosowany do wymagań Zamawiającego i zgodny z obowiązującymi normami jak również dostosowany do potrzeb pacjentów w zależności od ich stanu zdrowia zgodny z obowiązującymi normami.
5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dostarczenia przez Wykonawcę kilka razy
w miesiącu wody mineralnej oraz produktów poza wyznaczona dietą, a wskazanymi przez dietetyka odpowiedzialnego za diety u Zamawiającego.
6. Ilość dzienna zamawianych posiłków będzie ustalana z jednodniowym wyprzedzeniem
do godz. 7:30 w zależności od obłożenia oddziału. Zapotrzebowanie na sobotę, niedzielę i poniedziałek składane będzie w piątek do godz. 8:00.
7. Posiłki będą odbierane:
- śniadanie – w godzinach od 7:00 do 7:30
- obiad i kolacja – w godzinach od 11:15 do 11:45
Odbiór posiłków będzie następował na podstawie pisemnego zestawienia gramowego na każdy dzień dostawy.
8. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania środka transportu spełniającego wymogi sanitarno – epidemiologiczne, dostosowanym wyłącznie do przewożenia żywności
i artykułów spożywczych. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia przetransportowania posiłków przez osoby zatrudniane przez Wykonawcę, które są
w stanie dostarczyć termosy z żywnością do siedziby Zamawiającego czyli do kuchenek oddziałowych Zakładu bez zaangażowania w przewożenie żywności pracowników Zamawiającego.
9. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiednich termosów i pojemników do przewożenia żywności zabezpieczonych przed uszkodzeniem, zabrudzeniem. Żywność powinna być dostarczona w odpowiedniej temperaturze i nadająca się do bezpośredniego spożycia.
10. Żywność przewożona będzie w termosach i pojemnikach zgodnych z systemem HACCP. Zamawiający wymaga termosów do przewożenia żywności w podwójnej ilości na każdy z Oddziałów (ZOL i Hospicjum), które będą własnością Wykonawcy.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
19.06.2017 | 13:00
» Location
ul. Tadeusza Kościuszki 33
Brzesko 32800
Województwo: małopolskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Powiatowy Publiczny Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Brzesku
ul. Tadeusza Kościuszki 33
Brzesko 32800
Województwo: małopolskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.