„Prowadzenie kuchni, przygotowanie i dystrybucja posiłków w Domu Pomocy Społecznej w Szczutowie”
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna polegająca łącznie na usłudze przygotowania posiłków, usłudze gotowania posiłków, usłudze podawania posiłków świadczona przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego w wynajmowanych od Zamawiającego pomieszczeniach kuchennych wraz z wyposażeniem przez okres 24 miesięcy (od 1 lutego 2017 r. do 31 stycznia 2019 r.). W Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Szczutowie ul. 3 Maja 116, 09-227Szczutowo (zwanym dalej również Domem lub DPS) przebywa aktualnie 71 mieszkańców, którzy otrzymują trzy posiłki dziennie: śniadanie, obiad i kolację, jak również II śniadanie i dwa posiłki dodatkowe. Aktualnie drugie śniadanie przewidziane jest dla diety lekkostrawnej z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego (żołądkowo-wątrobowa- 19 osób),lekkostrawnej z ograniczeniem tłuszczu (trzustkowa-6 osób)oraz wysokobiałkowej(2 osoby),a posiłek dodatkowy jest przewidziany dla diety lekkostrawnej z ograniczeniem węglowodanów (cukrzycowa -7osób). W roku 2017 planowana ilość mieszkańców DPS 70 osób. W Dziennym Domu, (zwanym dalej również DD) będącym komórką organizacyjną Domu Pomocy Społecznej w Szczutowie liczba uczestników aktualnie wynosi 17 (jeden posiłek dziennie: obiad). W roku 2017 planowana ilość uczestników DD 20 osób. Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba mieszkańców i uczestników może zmieniać się okresowo, gdyż zależna jest od stanu zdrowia i stanu liczebności mieszkańców Domu i uczestników Dziennego Domu. Może ona także ulec zmniejszeniu w sposób naturalny.Przygotowywanie posiłków musi odbywać się w pomieszczeniach kuchni DPS, na bieżąco, ze świeżych produktów, posiłki muszą być wysokiej jakości (smaczne, nierozgotowane, nieprzypalone) zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2015 r., poz. 594 z późn. zm.) i innych w tym zakresie, jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia oraz zaleceniami lekarza.Posiłki powinny pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka z przewagą pochodzenia zwierzęcego, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne.Dobowa kaloryczność posiłków przedstawionych w jadłospisach musi spełniać wymóg dostarczenia 2200-2400 kcal dziennie dla jednej osoby.Warunkiem świadczenia usług gastronomicznych dla Domu jest wynajmowanie przez Wykonawcę pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem.
Wykonawca w związku z tym zawrze umowę najmu. Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia w oparciu o sprzęt i wyposażenie Zamawiającego oraz dodatkowo będzie korzystać (awaryjnie) z własnego sprzętu, a także drobnego wyposażenia kuchni. Wysokość tzn. wsadu do kotła średnio w skali miesiąca nie może być niższa niż 8,50zł netto dobowo na jednego mieszkańca Domu i 4,20 zł netto na jednego uczestnika Dziennego Domu. Na podstawie art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, o udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wyłącznie Wykonawcy, u których ponad 50% zatrudnionych pracowników stanowią osoby niepełnosprawne w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych. Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia przy pomocy pracowników, wśród których trzy osoby – trzy etaty, będą pracownikami Zamawiającego, w/w pracowników wskaże Zamawiający. Zamawiający sugeruje Wykonawcy dokonania wizji lokalnej pomieszczeń i wyposażenia kuchni przed sporządzeniem oferty w dniu 19 stycznia 2017 r. w godzinach od 14:00 do 15:00.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
24.01.2017 | 14:00
» Location
ul. 3 Maja 116
Szczutowo
mazowieckie
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Dom Pomocy Społecznej w Szczutowie
ul. 3 Maja 116
Szczutowo
mazowieckie
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.