Back

Dostawa wyposażenia pracowni gastronomicznej, kelnerskiej i cukierniczej w ramach projektu „Najlepsi, bo profesjonalni” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020

» Notice description

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia pracowni gastronomicznej, kelnerskiej i cukierniczej w ramach projektu „Najlepsi, bo profesjonalni” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 12.4 Kształcenie zawodowe Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020. 2. Zakres zamówienia obejmuje dostawę i montaż oraz jeśli jest to niezbędne, uruchomienie wyposażenia wyszczególnionego w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 3. Urządzenia oraz elementy wyposażenia muszą być fabrycznie nowe, nieuszkodzone, wolne od wad i odpowiadające obowiązującym normom dopuszczającym do obrotu na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, posiadające niezbędne certyfikaty i atesty zgodne z obowiązującymi przepisami. 4. Jeżeli w dokumentacji przetargowej wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne zgodne z danymi technicznymi i parametrami zawartymi w dokumentacji. Poprzez produkt równoważny Zamawiający rozumie urządzenia/narzędzia o parametrach technicznych, technologii, funkcjonalności, wydajności i jakości nie gorszej niż określone w SIWZ. Przedstawione rozwiązania przedstawiają poziom minimalny parametrów technicznych, technologii, funkcjonalności, wydajności i jakości. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, ale nie podaje minimalnych parametrów, które by tę równoważność potwierdzały — Wykonawca obowiązany jest zaoferować produkt o właściwościach zbliżonych, nadający się funkcjonalnie do zapotrzebowania (arg. na podstawie sentencji wyroku Krajowej Izby Odwoławczej z dnia 14 października 2013 r. (sygn.akt; KIO 2315/13). Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 5. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcy. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SIWZ) części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom i podanie przez Wykonawcę firm Podwykonawców.

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

24.09.2020 | 09:30


» Location

ul. Reformacka 13
Chełm 22-100
Województwo: lubelskie
Polska


» Category assortment

  • Small household appliances
  • Large household appliances

» Buyer data

Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie
ul. Reformacka 13
Chełm 22-100
Województwo: lubelskie
Polska


» Contact details

Available after sign in

Sign in