Usługa cateringowa - przygotowywanie i dostarczanie do szkół na terenie Gminy Widuchowa obiadów jednodaniowych w okresie IX 2020 r. - VI 2021 r.
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania, dostarczania i wydawania gorących posiłków (drugiego dania) w Szkole Podstawowej w Widuchowej oraz Szkole Podstawowej w Krzywinie w okresie od 14.09.2020 r. do 25.06.2021 r. (rok szkolny 2020/2021).
Dzienna szacunkowa liczba posiłków:
1) Szkoła Podstawowa w Widuchowej – ok. 48 posiłków
2) Szkoła Podstawowa w Krzywinie – ok. 26 posiłków
Przewidywana liczba dni żywieniowych w roku szkolnym 2020/2021 to 185 dni.
Szacunkowa ilość posiłków dla całego okresu trwania zamówienia wyniesie 13690.
2. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego). Okoliczność taka nie może być przyczyną wypowiedzenia umowy.
3. Przez użyte pojęcie drugiego dania należy rozumieć: ziemniaki lub zamienniki (kasza, ryż, makaron), mięso, surówka, naturalna woda mineralna nisko lub średniozmineralizowana, woda źródlana lub woda stołowa w butelce 330 ml.
4. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania nie częściej niż jeden raz w tygodniu innych potraw (np.: naleśniki z serem, placki, pierogi, krokiety, itp.).
5. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Winny być wykonywane ze świeżych artykułów żywnościowych, posiadających aktualne terminy ważności.
6. Posiłki muszą być gorące, zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów
z uwzględnieniem sezonowości ich występowania.
7. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci w szkołach na terenie Gminy Widuchowa. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie, tj., produkcji, transportu i wydania posiłków.
8. Posiłki muszą być dobrej jakości o odpowiedniej wadze i wartości odżywczej zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r., poz. 1252, z późn. zm.) zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności.
9. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne.
10. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw zgodnie z Rozporządzeniem (WE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2014 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.UE.L. 2004.139.1).
11. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczać posiłki w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi.
12. W ramach zamówienia Wykonawca nieodpłatnie dokonywać będzie odbioru niespożytych resztek posiłków oraz zużytych opakowań. W tym celu dostarczy do poszczególnych szkół odpowiedniej ilości i wielkości pojemniki. Odbiór resztek posiłków oraz zużytych opakowań będzie odbywał się zgodnie z potrzebami.
13. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w każdy piątek tygodnia do godz. 12.00 i obejmować menu na kolejny tydzień. Jadłospis musi zawierać kaloryczność dań oraz zawarte w posiłkach alergeny.
14. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim dostarczaniem i wydawaniem posiłków oraz wszystkie związane z tym szczegóły, Wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami szkół.
15. Strony zgodnie postanawiają, że nie są odpowiedzialne za skutki wynikające z działania siły wyższej, tj. zdarzenia takie jak: pożar, powódź, atak terrorystyczny, klęski żywiołowe, pandemie, epidemie.
16. Strona, która nie może prawidłowo wykonywać umowy wskutek działania siły wyższej jest obowiązana do bezzwłocznego poinformowania drugiej Strony o wystąpieniu działania siły wyższej na piśmie, telefonicznie lub e- mailem.
17. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do świadczenia usług objętych przedmiotem umowy także dla chętnych uczniów, pracowników szkół i podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Widuchowej. Cena posiłku nie może przekroczyć ceny jednostkowej, określonej w § 4 ust. 1 niniejszej umowy.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
30.07.2020 | 08:00
» Location
ul. Grunwaldzka 8
Widuchowa 74-120
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Widuchowej
ul. Grunwaldzka 8
Widuchowa 74-120
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.