PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY Z ZESPOŁU SZKÓŁ W SZUMOWIE W OKRESIE OD 1.09.2019R, DO 31.07.2020R
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków na miejscu i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży z Zespołu Szkół w Szumowie w okresie od 01. 09.2019r do 31.07.2020r.
Zakres zamówienia:
Zadanie I: organizacja kompleksowej usługi żywienia zbiorowego dla dzieci w wieku od 3-6 lat
Zadanie II: organizacja kompleksowej usługi żywienia zbiorowego dla dzieci szkolnych.
Szacowana ilość wydanych obiadów:
- Zadanie I: śniadanie – liczba dzieci około 110
I danie- liczba dzieci około 110
II danie + kompot - liczba dzieci około 110
podwieczorek – liczba dzieci około 28
- Zadanie II: I danie- liczba dzieci około 180
II danie + kompot - liczba dzieci około 180
Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków według zamówień uczniów.
Wykonawca w tygodniu poprzedzającym (najpóźniej w piątek) dostarczał będzie do Zamawiającego miesięczny jadłospis na kolejny miesiąc z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw. Jadłospis Wykonawca uzgodni z Radą Rodziców. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym w ofercie jadłospisem.
Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi tej ustawy, w tym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
27.05.2019 | 09:00
» Location
Szkolna 14
Szumowo 18-305
Województwo: podlaskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Zespół Szkół w Szumowie
Szkolna 14
Szumowo 18-305
Województwo: podlaskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.