„Wynajem lokalu użytkowego i świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych na rzecz Przedszkola publicznego nr 1 i nr 2 w budynku Przedszkola publicznego nr 1 w Kamieniu Pomorskim ul. Wysockiego 3A, na lata 2019-2022”
» Notice description
1.Operator Gastronomiczny w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków całodziennych zobowiązuje się w szczególności do:
1) Przygotowywania posiłków dla dzieci przedszkolnych z wymogami i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia według jadłospisów dekadowych układanych przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 5 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 3 dni przed planowanym jadłospisem. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.
Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Na jadłospisie winna widnieć gramatura, kaloryczność posiłków oraz podpis dietetyka.
2) Przygotowywania tzw. suchego prowiantu dla dzieci w dniach, w których wyjeżdżać będą na całodniowe wycieczki. W ramach suchego prowiantu muszą znaleźć się ciepłe napoje w termosach.
3) Wydawania posiłków na stołówce Przedszkola Publicznego Nr 1, tj.
8.30 – 9.00 - śniadanie
11.00 - 11.30 - zupa
13.00-13.30 – drugie danie
14.30 - podwieczorek
4) Dostarczenia na własny koszt i własnym środkiem transportu posiłków do Przedszkola Publicznego Nr 2, tj.
6.30 - 7.00 - dostawa śniadania do przedszkola
11.00 - 11.15 - dostawa zupy do przedszkola
13.00 - 13.15 – dostawa drugiego dania i podwieczorku.
5) Odbioru i utylizacji na własny koszt resztek pokonsumpcyjnych.
6) Odpowiedniego przygotowania stołówki (dotyczy PP 1) przed i po każdym posiłku (tj. mycia stołów, krzeseł i podłogi po każdym wydawanym posiłku, zdjęcia krzeseł ze stołów, ustawienie ich przy stołach, oraz mycia pomieszczeń i sprzętu.
7) Zwrotu pełnej stawki żywieniowej za posiłek (posiłki) niewydane z przyczyn leżących po stronie Operatora Gastronomicznego lub wydane w niepełnej porcji na podstawie protokołu sporządzonego przez dyrektora w terminie 2 dni roboczych od dnia przekazania protokołu.
2. W celu wykonania usług gastronomicznych i prowadzenia stołówki Operator Gastronomiczny przejmie w najem na czas trwania umowy pomieszczenia o łącznej powierzchni 38,96 m2 i będzie opłacał co miesiąc czynsz za najem pomieszczeń, oraz osobno ponosił koszty eksploatacyjne.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
24.05.2019 | 10:00
» Location
Stary Rynek 1
Kamień Pomorski 72-400
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Kamień Pomorski
Stary Rynek 1
Kamień Pomorski 72-400
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.